fbpx
Skip links

Poročilo EPICENTER LAN 13

Fotografija osebe SPID.si.

Ta konec tedna, 16. in 17. aprila, smo na Fakulteti za računalništvo in informatiko organizirali EPICENTER LAN 13. Na turnirjih je sodelovalo 225 igralcev, poleg tega pa je bilo tudi 300 gledalcev, ki so si bodisi ogledali tekme, bodisi preizkusili najnovejše Lenovo računalnike ali se pomerili na RedBullovem simulatorju letenja.

Fotografija osebe SPID.si.

V našem paradnem turnirju, in sicer v NKBM CS:GO turnirju, je tokrat sodelovalo 17 ekip. V skupinskem delu tekmovanja, ki je potekal v soboto, so bile ekipe razdeljene v dve skupini. Pri nekaterih igrah se je odločno pokazala premoč nasprotne ekipe, zato so bili tudi rezultati temu primerni, medtem ko so bile druge igre zelo napete. Iz vsake skupine so se nato v izločilni del uvrstile štiri najboljše ekipe.

V nedeljo smo tako po načrtu ob 10.uri zjutraj začeli z izločilnimi boji v formatu BO3. Po 8 odigranih tekmah v 1/4 finala smo v polfinalu dobili ekipe Fury GamingCULANlaufu pa kilou in to zih cita. Po petih odigranih tekmah sta si finale prisvojili ekipi Fury Gaming in laufu pa kilou. Na prvi mapi v finalu se je zgodil pravi mali čudež, saj sta morali ekipi odigrati kar pet zelo napetih overtimov, dokler ni nazadnje prevladala ekipa Fury Gaming. Po kratkem predahu, ki sta ga potrebovala tako komentatorja kot tudi ekipi, smo se preselili na mapo de_train. Mapa, na kateri ima ekipa Fury Gaming zelo visok sloves, jim je tako prinesla suvereno zmago. S tem so Fury Gaming osvojili naslov najboljše CS:GO ekipe na EPICENTER LAN 13.

Prvouvrščena CS:GO ekipa Fury Gaming

Za najvišja mesta na turnirju v igri Hearthstone se je potegovalo 22 igralcev. Igre so potekale v formatu BO5 po sistemu dvojne izločitve. Vsi boji so bili zelo napeti in skoraj ni bilo tekme, ki se ne bi končala šele po vseh petih odigranih igrah. Po odličnem nastopu Nina »Illusion« Anderluha na EPICENTER LAN 12 se je tudi tokrat od njega veliko pričakovalo, a mu tokrat, kot kaže, sreča ni bila naklonjena, saj se ni uspel prebiti v finale. Vseeno ostaja izvrsten slovenski Hearthstone igralec in mu želimo veliko sreče na DreamHacku, katerega se bo udeležil junija. Na koncu sta se v finalu, ki je kot ponavadi potekal pravzaprav že v nedeljskem jutru, pomerila ChuckNorris in LaughingLama, ki je svojega nasprotnika premagal z rezultatom 3:2.

Zmagovalec Hearthstone turnirja, Laughing Lama.

Tudi v igri League of Legends je potekal zelo zanimiv turnir. V finale sta se prebili ekipa Yaes in UG Reality, ki ki sta morali odigrati kar tri napete igre, da smo dobili zmagovalca. Nazadnje je, morda nekoliko nepričakovano, a vsekakor z bolj prepričljivo igro in zasluženo, zmagala ekipa Yaes, ki je tako prvič osvojila naslov najboljših v League of Legends turnirju.

Fotografija osebe SPID.si.
Zmagovalna ekipa LOL turnirja.

Prvič je bil tudi nekoliko številčnejši turnir v igri Rocket League, ki je potekal v soboto. Zmagala je ekipa Supreme, ki sta jo sestavljala igralca Seemon boyts in Krampo. Na turnirju v FIFA 17 pa je z vsemi nasprotniki pometel Jure Branko Vidic z igričaskim imenom “Jureman“.

Fotografija osebe SPID.si.
Zmagovalca Rocket League turnirja, Seemon boyts in Krampo.
Fotografija osebe SPID.si.
Zmagovalec FIFA 17 turnirja, Jureman.

Za vse tiste, ki nas niste obiskali na EPICENTER LAN 13, smo tekom dogodka zagotavljali žive prenose tekem na platformi Twitch in po novem tudi na Facebooku. Posnetki prenosov so shranjeni na našem Facebook profilu in na Twitch kanalih. Na našem YouTube kanalu pa si lahko ogledate nekaj intervjujev, kmalu pa tudi posnetke komentiranih tekem.

Turnir smo tako izvedli brez večjih težav in s tem zagotovili odlično gaming izkušnjo za vse naše udeležence, tako igralce kot tudi obiskovalce. EPICENTER LAN 13 bi tako lahko označili kot enega najboljših dogodkov do sedaj.

Za vse, ki se ga niste uspeli udeležiti, pa se nova priložnost poraja v Velenju, kjer bo konec avgusta potekal EPICENTER LAN 14.