fbpx
Skip links

SCSL – Sezona 2

zowiefk2-wide

Informacije na kratko

Kaj
Druga sezona prve resne slovenske Counter Strike: Global Offensive lige, ki jo organizira Društvo za elektronske športe – spid.si

Kdaj
Liga se bo pričela 18. oktobra  2015 in končala dva meseca kasneje, torej 18. decembra 2015. Ekipe naprošamo, da keyje za poravnavo prijavnine kupijo pred 11. oktobrom, saj jih drugače ne bodo uspeli poslati v danem času.

Format na kratko
Skupinski del v BO1 formatu, nato izločilni del s sistemom dvojne eliminacije, zgornji bracket z BO3, spodnji z BO1 tekmami.

Strežniki
Ekipe igrajo na visokokakovostnih Verygames strežnikih, ki bodo zagotovili igro brez nevšečnosti.

Verygames.net

Livestream
Vsak teden bo vsaj ena tekma komentirana na Twitch.tv kanalu našega društva – https://twitch.tv/spidsi, ali na partnerskih streamih

Nagradni sklad

  1. mesto – 5x Zowie FK2
  2. mesto – 5x Steelseries Qck M + 5x USP-S Orion (MW)
  3. mesto – 5x Steelseries Qck

 

Prijavnina
Prijavnine je postavljena na 1 key na ekipo, torej v protivrednosti nekaj manj kot 2,5 evra na ekipo. Le to ekipe poravnajo s pošiljanjem “Trade Offerja” skozi uporabo povezave: httpss://steamcommunity.com/tradeoffer/new/?partner=55294722&token=er7eDYtF. Kot sporočilo pri “Trade Offerju” napišite ime ekipe. Pod zavihkom “Ekipe” so zavedene le ekipe, ki poravnajo prijavnino.

Pravila

1. Format tekmovanja

Korak 1: Skupinski del – naključna sestava 8 skupin po 4 ekipe.
Korak 2: Končnica – Napredujeta dve najboljši ekipi v vsaki skupini.
1.1 Skupinski del
V vkupinskem delu, igrajo ekipe vsaka z vsako. Za zmago ekipa prejme 3 točke, za poraz ne prejme točk, v primeru izenačenega izzida, dobi vsaka ekipa po 1 točko. Mape se izberejo na podlagi pravila veto (obrazloženo spodaj). V primeru, da imajo ekipe isto število točk, se gleda razlika v zmaganih in izgubljenih rundah.
Vsaka ekipa mora na teden odigrati eno tekmo. Ena izmed ekip v vnaprej določenem terminu ne more igrati, se ekipi dogovorita za drug termin, ki pa mora biti v roku enega tedna od starega termina. Nov termin morata ekipi sporočiti administratorju tekmovanja.
Veto – pravilo za izbiranje map
Ekipa B izloči eno izmed 7 map
Ekipa A izloči eno izmed 6 preostalih map
Ekipa B izloči eno izmed 5 preostalih map
Ekipa A izloči eno izmed 4 preostalih map
Ekipa B izloči eno izmed 3 preostalih map
Ekipa A izloči eno izmed 2 preostalih map
Igra se mapa, ki ostane.
Ekipa A je ekipa, ki zmaga »knife round«. Strani se izberejo vnovič na podlagi »knife round«.
1.2 Končnica
V končnici se igra double-elimination, v zmagovalni del bo igran po sistemu ‘Best-of-three’, torej se igrajo 3 mape. Izgubljeni del bo odigran po sistemu ‘Best-of-one’, torej se bo igrala ena mapa. Mape se izberejo na podlagi pravila veta za izbiro treh map (obrazloženo spodaj). In na podlagi pravila veta za izbiro ene mape (navedeno že zgoraj).
Veto – pravilo za izbiro treh map
1. Ekipa B izloči eno izmed 7 map
2. Ekipa A izloči eno izmed 6 preostalih map
3. Ekipa B izbere eno izmed 5 preostalih map
4. Ekipa A izbere eno izmed 4 preostalih map
5. Ekipa B izloči eno izmed 3 preostalih map
6. Ekipa A izloči eno izmed 2 preostalih map. Zadnja ostala mapa bo po potrebi odigrana kot tretja zaporedna mapa.
Ekipa A je ekipa, ki ima višji seed. Prva tekma bo odigrana na mapi, ki jo najprej izbere ekipa A. Stran na vsaki mapi posebej določi zmagovale “knife round”. Tretja mapa bo odigrana v primeru, ko zmaga vsaka ekipa po enkrat. V primeru podaljška ekipe NE zamenjajo strani. Podaljšek se igra MR3 – $10k.
2. Nastavitve igre
Vsi igralci so dolžni uporabljati najkasnejšo različico igre Counter-Strike: Global Offensive.
2.1 Igralčeve nastavitve
Naslednji ukazi so prepovedani:
– mat_hdr_enabled
– +mat_hdr_enabled 0/1
– +mat_hdr_leven 0/1/2
Ostali ukazi so dovoljeni dokler ne dajo nepravične prednosti, ki se lahko primerjajo z goljufanjem s pomočjo prepovedane zunanje programske ali strojne opreme, ki na kakšen koli način vplivjajo na igro.
2.2 Nastavitve sprežnikov
Strežniki so dolžni uporabljati naslednje nastavitve igre:
mp_startmoney 800
mp_roundtime 1.75
mp_roundtime_defuse 1.75
mp_freezetime 15
mp_buytime 1
mp_forcecamera 2
mp_maxrounds 30
mp_c4timer 35
sv_pausable 1
ammo_grenade_limit_default 1
ammo_grenade_limit_flashbang 2
ammo_grenade_limit_total 4
Nastavitve za podaljške:
mp_maxrounds 6
mp_startmoney 10000
Nastavitve za ogrevanje:
mp_maxrounds 199
mp_maxmoney 65535
mp_startmoney 60000
mp_buytime 15
mp_freezetime 0
mp_forcecamera 1
2.3 Seznam map
Na tekmovanju bodo igrane naslednje mape:
de_dust2
de_train
de_inferno
de_cache
de_mirage
de_cbble
de_overpass
Izbira map tako na skupinskem delu kot v končnici je obrazložena zgoraj.

 

3. Potek tekme
3.1 Ekipna komunikacija
Orodja za zvočno komunikacijo kot so: Ventrilo, Mumble in TeamSpeak so dovoljena.
3.2 Snemanje tekem
Vsi igralci so dolžni snemati VSE tekme. Tekma se snema s pomočjo ukaza ‘record <ime datoteke>’.
3.3 Prekinitev tekme
Če je tekma prekinjena neprostovoljno, torej zaradi napake igralčevega računalnika, sesutja strežnika, izpada električne energije, problemov z povezavo/internetom, itd., se administratorji odločijo za ponovitev tekme vkolikor to določajo naslednja pravila:
Če se problem pojavi v prvi rundi prvega ali drugega polčasa, se polčas določeni polčas ponovi.
Če se problem pojavi v prvi rundi podaljška, se podaljšek ponovi.
Če se problem pojavi v kateri drugi rundi, morajo igralci tekmo pavzirati in počakati, da se problem razreši ali dokler jim administratorji tekmovanja ne dovolijo nadaljevati igre.
Če se problem pojavi pri večih igralcih ali če se sesuje strežnik, se sekipe medsebojno dogovorijo kako nadaljevati tekmo. Če tega ne zmorejo, se je administrator dolžan odločiti za njih.
OPOMBA: Če igralec prekine povezavo s strežnikom namerno, ekipa pod drobnogledom izgubi eno rundo, če se to ponovi še enkrat, ekipa pod drobnogledom izgubi tekmo.
3.4 Pavza med tekmo
Igralci lahko med tekmo uporabijo ukaz »pause_game«, ki povzroči zamrznitev tekme po dokončani rundi. Za nadaljevanje tekme lahko tekmovalci ekipe, katera je zahtevala premor, uporabijo ukaz »unpause_game«. Ekipa ima lahko maksimalno EN premor na mapo, vsak premor traja 5 minut.
3.5 Prošnja za preiskavo
Če ekipa meni, da so bile kršena pravila med tekmo, tekme NE SME zaustaviti ampak jo mora dokončati. Po koncu tekme se vodja ekipa lahko oglasi pri administartorju tekmovanja in prosi za preiskavo. Močno je priporočeno, da igralci navedejo administratorjem čim več možnih informacij, ki bi lahko pomagale hitreje razrešiti preiskavo.
Ekipa lahko od nasprotne zahteva največ tri demote nasprotne ekipe za preverbo.
Če ekipa sumi nasprotnika zaradi uporabe nedovoljenih pripomočkov, administratorja obvesti o kršitvi z navedbo imena igralca, ekipe in prilogo demota igralca pod drobnogledom. Prav tako morajo igralci sami dodati še obrazložitev za sum*.
* “Time Stamps” – Navede se zaporedna številka runde in akcija, ki kaže na prepovedano uporabo nedovoljenih pripomočkov. PRIMER: “Runda 3 – Igralec skozi zid nameri na glavo nasprotnika, se obrne in ga počaka v kotu, ko se nasprotnik približa ga začne streljati še preden pride nasprotnik izza kota”. Obrazložitve kot “Runda 2 – Wall hack” ne bomo sprejemali.
3.6 Validacija rezultata
Po tekmi je PORAŽENA ekipa dolžna prijaviti rezultat administratorju. Prijava rezultata poteka prek formularja na spletni strani tekmovanja. Rezultat je sprejet le ob priložitvi dokaza (screenshota). Ko se rezultat enkrat prijavi se poražena ekipa strinja z rezultatom in več NIMA pravice Prošnje za preiskavo nasprotne ekipe.

 

4. Ostala pravila in prekrški
4.1 Zasedba ekipe in pravila
Vsako ekip lahko sestavlja največ sedem članov navedenih ob prijavi. Vsaj trije igralci na strežniku morajo biti Slovenci, saj je to Slovenska Counter Strike Liga – SCSL.
Dodatno pravilo, ki služi le za lažjo komunikacijo med igralci ter admini in enostavnejši pregled nad dogodki. Vodja ekipa je dolžan imeti Facebook račun, saj bo sprejet v skupino SCSL – Vodje. Vodja je prav tako dolžan navesti povezavo do svojega Facebook računa ob prijavi.
Vsaka ekipa je ob prijavi dolžna podati naslednje podatke vseh članov:
– Ime in priimek
– Vzdevek
– Steam ID
– Elektronski naslov
V primeru, da ekipa rabi zamenjavo med tekmo se tekma začasno zaustavi (“pause”) in zamenjavo opravi. Dolžnost nasprotne ekipe je, da preveri ali je novi igralec član, to naredi tako, da preveri Steam ID na spletni strani tekmovanja. Če se Steam ID-ja ne ujemata mora novi igralec zapustiti strežnik, tekma pa se nadaljuje.
Vsaka ekipa ima pravico zamenjati določenega člana ekip ENKRAT v skupinskem delu in ENKRAT v končnici. Pogoj za zamenjavo člana ekipe je le, da nov član ne sme biti in ni smel biti član ekip sodelujočih v SCSL.
4.2 Prepovedana programska oprema
Igralcem je prepovedana uporaba zunanje programske ali strojne opreme, ki na kakšen koli način vpliva na igro. Prav tako je prepovedana kakšna koli modifikacija, ki spremeni igro in dovoli igralcu avtomatsko izvršitev večih ukrepov. Igralcom je prepovedana uporaba kakšnih koli konfiguracijskih datotek, razen če jih administrator eksplicitno dovoli.
4.3 Prepovedani ukrepi v igri
Naslednji ukrepi so striktno prepovedani med tekmo in nespoštovanje teh ukrepov bo povzročilo izgubo runde, kar se odšteje na koncu po tekmi. Ekipa, ki bo kršila pogoje bo prav tako prejela opozorilo:
Uporaba konzole (razen za snemanje tekme) je prepovedana
Kakšna koli oblika skripte je prepovedana
Izkoriščanje hroščev v igri, ki spremenijo igro je prepovedano
Premikanje skozi zid, tla in strop je prepovedano. To vključuje »skywalking«
Uporaba »silent bomb« je prepovedana. Nastavljanje bombe na način, da ne povzroči hrupa
Nastavljanje bomb tako, da jih ne gre deaktivirati je prepovedano. To ne vključuje nastavljanje na način, kjer je potrebno več igralcev.
»Boosting« v pomočjo igralcev iz svoje ekipe je dovoljeno ampak prepovedano v krajih kjer so teksture, zidi, tla, stropi nepopolni in povzročijo transparentnost.
»Fireboost«, streljanje pod igralca, z namenom, da pride do potiska je strogo prepovedano
»Flashbugs«, izkoriščanje hroščev s Flash granat je prepovedano.
Metanje »Flash« granat pod zide je prepovedano, metanje granat nad zidami ali stropi je dovoljeno.
»Mapswimming« ali »floating« je prepovedan.
»Pixelwalking« je prepovedan. Sedenje ali stanje na nevidnih delih mape.
Uporaba 16bit-ne grafike je prepovedana.
Vezava ukaza »+duck« na kolo miške je prepovedana.  Kakšne koli datoteke po meri so prepovedana.
4.4 Sankcije v primeru kršitev pravil
Ekipa prejme opozorilo, če igralec stori kakšnega izmed sledečih prekrškov:
Zavrača administratorjeva navodila
Oporeka z besedami ali na kakšen drug način
Uporablja žaljivke ali na kakšen drug način kaže nespoštovanje do drugih. Je kriv nešportnega obnašanja
Ekipa prejme sankcijo, če igralec ekipe stori kakšnega izmed sledečih prekrškov:
Je opozorjen večkrat
Je kriv nasilnega vedenja
Uporablja nezakonite in nepravične postopke
Zavaja administratorje
Sankcijo naknadno določi administrator na podlagi prekrška. Sankcija je lahko vse izgube točk pa do izključitve iz tekmovanja. Če je ekipa izključena iz tekmovanja, so izključeni vsi člani ekipe, ki do nadaljnjega ne smejo sodelovati v SCSL.
Seznam tekem končnice bo objavljen naknadno na spletni strani tekmovanja.
Organizatorji si pridržujemo pravico, da naknadno priredimo ali spremenimo pravila.
Odločitev admina turnirja prevlada nad vsemi zgoraj napisanimi pravili.

 

 

Kontakt

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na sledečih email naslovih oz. Steam računih:
Blaž Oršoš – [email protected]nuke
Dominik Baligač – [email protected] – Gont

 

 

Uporabne komande

rcon_password *rcon_password* – Vpis kot rcon admin. (Brez vpisa kot admin, ne boste morali uporabljati drugih komand)

rcon mp_restartgame *sekunde* – Ponovno naloži igro čez X sekund.

rcon maps * – Pokaže vse mape, ki so na razpolago.

rcon changelevel *ime mape* – Spremenite mapo.

rcon pause – Pavzirate server v primeru, da to potrebujete. Ista komanda se uporabi za nadaljevanje igre

rcon sv_pausable 1 – Omogočite, da se igra lahko pavzira z zgoraj navedeno komando

rcon esl_start – Restartate game z esl modom.

 

aoc-widetall