fbpx
Skip links

CHILLAN CELJE


 

Datum dogodka

S pričetkom v petek 10. aprila ob 16.00 in zaključkom v večernih urah nedelje, 12. aprila 2015 bo to eden daljših lanpartyjev pri nas.

Lokacija
V samem središču Celja stoji Mladinski Center Celje, ki bo gostil prvi lanparty v zgodovini tega mesta.

Turnirji
Čeprav je v prvi vrsti zabavne narave, se bodo tekmovalni posamezniki lahko merili v širokem spektru iger – od League of Legends, Counter Strike: Global Offensive do pokra.

Pijača in prigrizki
Vedno bo na voljo ruski bife s sendviči, namazi, mlečnimi izdelki, sokovi in negaziranimi pijačami, saj želimo omogočiti udeležbo tudi socialno ogroženim.

Prenos
Iz dogodka bomo neprestano oddajali sliko in zvok na naš Twitch kanal, ki bo prikazovala aktualno dogajanje.

Prijavnina
S prijavnino le pokrivamo stroške – kot v preteklosti bomo več kot tričetrt vseh prihodkov namenili za potrebe hrane in pijače. Znaša 10 € v predplačilu in 15 € na dogodku.

Kapaciteta
50 udeležencev z računalniki.

Predvidena časovnica
Petek, 10. april 2015
14.00 – Odprtje prizorišča za udeležence
20.00 – Pričetek zabavnih League of Legends turnirjev (Best Zed, Best Ahri, Best Twisted Fate,..)

Sobota, 11. april 2015
14.00 – Pričetek zabavnih Counter Strike: Global Offensive turnirjev (Best AWP, Best AK, Best Pistol,..)
20.00 – Pričetek turnirja v League of Legends z ekipami sestavljenimi na dogodku (Draft pick)

Nedelja, 12. april 2015
12.00 – Pričetek turnirja v Counter Strike: Global Offensive z ekipami sestavljenimi na dogodku (Draft pick)
17.00 – Zaključek CHILLAN-a Celje

 

Medijske vsebine

 

 

Kaj je lanparty?
Je dogodek, ki se ga udeleži različno število ljudi – začenši z 10, in v primeru največjih zbiranj, več kot 10.000 – ki so vsi na istem mestu z enim samim razlogom, ki je igranje videoiger. Vsi računalniki so povezani v lastno omrežje in normalno nato povezani še s svetovnim spletom, kar naredi izkušnjo kar se podobno domačemu okolju, le z veliko več zabavnih in socialnih elementov.

Kdo se lahko udeleži dogodka?
CHILLAN-a se lahko udeleži kdorkoli, ob pogoju, da se strinja s spošnimi pogoji, ki jih lahko najde na strani, s sabo prinese računalnik, monitor in vso kramo, ki spada zraven in se ve sprostiti ter prepustiti zabavi. Osebe mlajše od 16 let bodo ob prihodu oddale tudi dovoljenje staršev, ki ga najdete nižje na prvi strani.

Kako poteka lanparty?
Vsi prisotni igralci se na lokaciji z mrežnimi kabli povežejo na lokalno omrežje hitrosti 100Mb/s, nato pa lahko igrate proti drugim udeležencem v zabavnih tekmovanjih ali pa vsem pokažete svoje sposobnosti proti nasprotnikom na spletu. Izbira je vaša, povemo naj vam pa le, da je pogled nasprotnika, ki izgubi, neprecenljiv.

Kaj vse moram prinesti s sabo?

 • Osebni računalnik z vsemi potrebnimi kabli
 • Ekran in vse kable, ki spadajo k ekranu
 • Tipkovnica, miška in podloga
 • Slušalke in mikrofon
 • Internetni kabel, ki naj bi bil vsaj 3-5 m dolg
 • Električni razdelilec z vsaj 3 luknjami!
 • Mobilni telefon in polnilec
 • Programska oprema
 • Igre in programsko opremo
 • Anti-virus
 • Oblačila in spalne potrebščine
 • Udobna oblačila in primerna obutev
 • Spalna vreča
 • Dodatno pokrivalo
 • Vzglavnik

 

Katere igre se igrajo na CHILLAN Celje?
Izvedli bomo neobvezna tekmovanja v celi vrsti iger in aktivnosti. Med njimi so tekmovanja v League of Legends na EU-W in EU-NE v 5v5 formatu, Counter Strike: Global Offensive 5v5 in več. Seveda pa lahko igrate karkoli si boste zaželeli, le ne bodite šokirani ob osuplih pogledih, ki jih boste dobili ob igranju Diablo 2.

Ali moram igrati v vseh tekmovanjih na dogodku?
Sploh vam ni potrebno tekmovati, lahko se pridete le družit ob vašemu priljubljenemu sredstvu sproščanja in zabave – računalniških igrah. Tekmujete pa lahko v vseh tekmovanjih, kar vam tudi priporočamo, saj ni glavno zmagati, glavno je sodelovati. Na tekmovanja posameznih iger se prijavite z izpolnitvijo ustreznega prijavnega obrazca na zavihku “Prijava”.

Ali je kakšna prijavnina?
Prijavnina v redni predprodaji znaša 10€ na igralca – na samem dogodku pa 15€ na igralca. V predprodaji je prijavnino moč poravnati skozi nakazilo na transakcijski račun društva.
Več informacij o tem dobite s klikom na ta stavek.

Kako je s pijačo in hrano?
Na CHILLAN-u bomo največjo pozornost posvečali preskrbi igralcev s prigrizki in brezalkoholnimi pijačami tako, da omogočimo udeležbo tudi socialno ogroženim oboževalcem iger. Na drug dan dogodka bomo skuhali bograč ali izvedli pravcat piknik (odvisno od vremena), za lačne želodce so pa v neposredni bližini tudi fast foodi, gostilne, restavracije, pekarne in trgovine.

Kakšne nagrade podelimo najboljšim ?
Dogodek je namenjen predvsem zabavi, in želimo da pridete na tekmovanje zgolj zaradi druženja in zabave. Kljub temu se bomo potrudili nagraditi najboljše ekipe in igralce z nagradami.

Če imate še kakšno vprašanje, na katero tukaj ne najdete odgovora, ali pa mogoče ni najbolj razumljivo razloženo, vas naprošamo, da nas kontaktirate na email: [email protected].

– CHILLAN Celje bo potekal v prostorih Mladinskega Centra Celje in bo neprekinjeno trajal 3 dni.

– Zaradi varnosti mladostnikov bo po zaprtju  ob 03.00 gibanje omejeno le na prostore MCC Celje in bo izstop do ponovnega odprtja ob 07.00 zjutraj onemogočen.

– Izhod se dovoljuje le izjemoma ob predhodnem dogovoru organizatorja s starši udeležencev, ki so mlajši od 16 let.

– Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za računalniško opremo udeleženca, kot tudi ne za kakršne koli dobrine, ki bi se udeležencu odtujile/pokvarile/uničile tekom dogodka.

– Vsi udeleženci prevzemajo odgovornost za lastna dejanja na prireditvi. Organizator lahko posameznika kadarkoli odstrani iz prizorišča v kolikor oceni, da je to potrebno iz varnostnih razlogov ali kršitev pravil ter splošnih pogojev.

– Na prizorišču bo ves čas prisoten vsaj en član organizacijske ekipe, ki bo skrbel za upoštevanje reda in osnovnih pogojev za izvedbo dogodka.

– Organizator lahko vsem prijavljenim pošilja e-pošto z novicami in obvestili. Organizator lahko po predhodnem obvestilu kadarkoli spremeni informacije, podatke in način izvedbe dogodka.

– Vse spremembe bodo objavljene na spletni strani društva (www.spid.si).

– Organizator in medijski partnerji lahko objavljajo slike in druge medijske vsebine iz dogodka na spletnih straneh in drugih medijih.

– Ko je prijavnina poravnana povrnitev plačila ni mogoča razen v primeru odpovedi celotnega dogodka, ne le posameznega turnirja na dogodku.

– Plačilo je povezano z eno ekipo oz. udeležencem. Če se ena ekipa ne pojavi na dogodku, druga ne more prevzeti njenega/njegovega mesta razen ob predhodnem dogovoru z organizatorji.

– V primeru, da ima določen turnir manj kot 4 na dogodku prisotne ekipe ali igralci, organizator ne bo izvedel tekmovanja

– Vsi igralci se morajo ob prihodu identificirati z dokumentom, igralci mlajši od 16. let pa morajo ob prihodu prinesti s sabo tudi dovoljenje staršev. Le to je na voljo v svojem zavihku.

Leave a comment