fbpx
Skip links

Audio Technica SR5BT – Brezžične slušalke za urbana okolja


 
Audio Technica je podjetje, ki se od leta 1962 naprej ukvarja izključno z razvojem in izdelavo audio izdelkov – naj so to gramofonske plošče, brezžični mikrofonski sistemi, broadcast in studijske snemalne rešitve kot tudi potrošniška audio oprema. Danes bomo preizkusili najnovejši produkt v slednji seriji, brezžične slušalke SR5BT.

Izkušnja se prične z unboxingom – ta je simplistična, s fokusom na izdelku ki da prejmemo, ne na high end embalaži ali sto in enem pripomočku, kar nam je povšeči. Poleg samih slušalk dobimo še vrečko za prenašanje v imitaciji usnja, napajalni microusb in audio kabel za žično uporabo slušalk. Sami bi raje videli trdo škatlo za prenašanje, vendar se v naših nekaj tednih kljub kar nekaj prepotovanih kilometrih SR5BT niso poškodovale, tako da je strah verjetno odveč.

 

sr5bt-slike_1smallsr5bt-slike_3smallsr5bt-slike_4smallsr5bt-slike_5smallsr5bt-slike_6smallsr5bt-slike_7smallsr5bt-slike_8smallsr5bt-slikesmallsr5bt-slike_2small

 

No, če gremo skozi lastnosti in specifikacije, jih lahko dobimo v črni ali sivo-beli barvni kombinaciji, podpirajo bluetooth brezžično tehnologijo za povezovanje z do osmimi napravami v spominu, imajo v spodnjo stran slušalke vgrajen mikrofon in tipko za upravljanje z glasnostjo in menjavanje pesmi, ki je na našo žalost preveč ceneno plastična za cenovni razred v katerem slušalke nastopajo. Ob tej so LED lučke, ki nakazujejo stanje povezave, baterije in polnjenja – sama baterija pa naj bi zdržala 38 ur aktivne rabe. Kar se tega tiče lahko le povemo, da nismo imeli nikoli problemov s prazno baterijo oz. da bi kadarkoli s tem bili problemi – vsak teden smo jih čez noč pustili na polnilcu in to je bilo to. SR5BT podpirajo NFC, ki zelo poenostavi celoten postopek povezovanja, saj le tapnemo po slušalki in zadeva deluje.

Zvok poganjajo 45-milimeterski driverji za katere komajda verjamem, da so jih uspeli stlačiti v to ohišje, ki imajo frekvenčni odziv med 5 in 40.000 Hz in impedanco 35 ohmov. To so specifikacije, ki so res “out of this world”, a kaj ko se naša izkušnja ne sklada s številkami. Med uporabo preko Bluetootha sicer niso zvenele slabo z dobro definicijo v srednjih in visokih tonih, vendar so nizki zvoki bili bolj prazni, kot bi si želeli. To je seveda v primerjavi z audiofilskimi rešitvami, naj je to model M50X od istega proizvajalca, Sennheiser HD555 ali Behringer DT105 – s katerimi pa težko tekmuje že zaradi drugega namena uporabe. Če pa jih primerjamo z in-ear slušalkami Sennheiser CX 200 II in Ozone TriFX je potrebno povedati, da je manko prisotnosti basov še zmeraj očiten, vendar ju brez nadaljnjega prekaša pri razločnosti visokih tonov in razponu srednjih zvokov.  Spet, to ni najboljša primerjava – najbolje bi bilo primerjati izdelek z Beats by Dre in Sennheiser Mementum ter Urbanite serijami, vendar slednjih še nismo imeli priložnosti testirati. Resnično pa raje vidimo, da ima naprava nekoliko oslabljene base, ki jih lahko vedno v equalizerju dodamo, kot da le ti že po defaultu prevladajo nad vsemi drugimi zvoki in nastane na koncu zmazek, ne pa dobra reprodukcija glasbe, kot je to pogosto pri izdelkih, ki tekmujejo v urbanih, lifestyle in fashion segmentih.

Kar se tiče udobja imajo ušesniki in naglavni trak prevleko iz mehke imitacije usnja, pod katerim se skriva izjemno udobna spominska pena, ki zagotavlja, da ne pride do tiščanja. Primerjati se seveda ne morejo z over-ear slušalkami, vendar tiste niso tako prenosljive, lahke in konec koncev diskretne. Kar se slednje lastnosti tiče – pa ne privlačijo toliko pogledov kot svetleče rdeče Beats by dre slušalke, vendar če gledate ta test vam vseeno več pomeni reprodukcija zvoka kot bling. To pa ne pomeni, da nam niso povšeči, prav nasprotno – izgledajo stilsko in kakovostno, dodatno pa je tak tudi občutek uporabe, kar je pa najboljši povzetek, ki bi si ga lahko zamislil. Z izboljšanim sistemom za nadzor glasnosti in morebiti nekoliko več udarca v nizkih tonih pa ne vidim kaj bi bilo sploh mogoče kritizirati.
Hvala da se te si ogledali ta test Audio Technica SR5BT naglavnih brezžičnih slušalk, za katerega upamo, da vam je bil všeč. Če je temu tako ne pozabite všečkati videa in komentirati glede tega , kaj vam je bilo najbolj všeč. Zahvaljujemo se Audio Technici, da nam je zagotovila testen izdelek.