fbpx
Skip links

Poročilo Telemach EPICENTER 19

Minuli vikend se je v centru Ljubljane na Študentskem Kampusu odvijal EPICENTER LAN 19, ki je ponovno privabil ešportne in ostale privržence na neprekinjeno dvodnevno dogajanje.

Gamerji in oboževalci video iger so ponovno dokazali, da veljajo za eno bolj združenih skupnosti v Sloveniji, ki v športnem duhu tekmuje med seboj. EPICENTER lan je privabil več kot 350 igralcev in obiskovalcev, ki so poleg rednih tekmovanj lahko uživali še v drugih aktivnostih.

Prvič je bil EPICENTER predstavljen v festivalski luči ter je hitremu klikanju na miški in tipkovnici dodal še zunanje športne aktivnosti. Prvi košarkarski 3 na 3 turnir je privabil kar 13 ekip, ki so se pod obročem borile za privlačno denarno in tudi materialno nagrado. Odvijalo se je tudi tekmovanje v dirkanju s Spawn gaming stoli, na katerem so tekmovalci morali na stolu prevoziti poligon v čim hitrejšem času. Ni pa manjkalo niti klasičnega vlečenja vrvi in ostalih aktivnosti.

Dogodek je svoja vrata odprl za igralce in obiskovalce v soboto, 21. julija, ob 10. uri in 2 uri kasneje pričel s tekmovanji v šestih različnih ešportnih igrah.

League of Legends je po letošnji prvi izvedbi nacionalne lige ponovno požel veliko zanimanja in marsikaterega že pozabljenega igralca prepričal, da se ponovno dokaže na bojišču. Poleg tega je zanimanje premamilo tudi igralce iz tujine, saj smo bili priča ekipi, ki so jo sestavljali člani iz Amerike, Nizozemske in Slovaške.


12 ekip se je prvi dan med seboj pomerilo v dveh skupinah in tako smo dobili 8 najboljših ekip, ki so se drugi dan pomerile v izločilnih bojih. Vse do finala je kazalo, da bo ekipa Trigo eSports presenetila mnoge in neporažena zaključila turnir, ampak v finalu jih je pričakal trd oreh – Applsova ekipa. Vse do finala smo lahko spremljali izjemne igre na najvišjem nivoju, ampak finale je ponovno upravičil svoj sloves. Ekipi sta se pomerili v formatu BO3, ki nam je prinesel vse 3 igre. Vsaka malenkost in napačen korak je lahko odločila zmagovalca in prav to se je zgodilo. Applsova ekipa, ki so jo zastopali, Klemen “KenRuto” Kuri, Lovro “Psihy” Pogačnik, Žiga “Apples” Jereb, Simon “Škorjanc” Škorjanc in Andraž “Nadro” Kramar, je po napetih 3 igrah le prišla do zmage.

Za vse, ki pa so bili mnenja, da je bila ekipa kriva, da niso osvojili League of Legends turnirja, pa so lahko svoje znanje dokazali v 1 na 1 Red Bull Player One mini turnirju. V soboto so lahko udeleženci svoje sposobnosti preizkusili v bitki z Rokom “Darkness v2” Tekavcem, ki je lansko leto zmagal na slovenskem finalu. Po številnih bitkah je Rok ostal neporažen in s tem dokazal, zakaj je zasluženo odpotoval v Brazilijo.

V nedeljo se je odvijal “King of the Hill” turnir, kjer smo z izenačenjem prejeli 2 zmagovalca. Rok Fišer in Benjamin Rebernik sta si z odlično igro prislužila svoje mesto med 16 finalisti, ki se bodo pomerili na Red Bull Player One slovenskemu finalu. Za več informacij obišči uradno stran dogodka.

Za ljubitelje nogometa je potekal tudi FIFA 2019 turnir, kjer si je ponovno zmago zagotovil sedaj že stalni gost turnirja Jean “Milka” Terni, ki je v finalu premagal nov obraz na vrhu tekmovanja – Nejca “nejkoo” Vidmarja. Na tretjem mestu pa se je ponovno uvrstil Benjamin “Beni” Jagurdžija, ki preprosto ne more premagati prekletstva tretjega mesta.

Ko smo v nekaterih turnirjih dobili kar nekaj starih zmagovalcev, je PUBG poskrbel za nove obraze na vrhu. Tekmovanje sta tokrat zaznamovala Jaša “Bobar” Bobar in Uroš “Aspeor “ Kralj, ki sta prvič obiskala Epicenter ter takoj pustila vtis.

Trenutno najbolj popularna BattleRoyal igra Fortnite tokrat ni pripeljala vseh najboljših igralcev, saj so v istem času potekale kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Med udeleženci so stopničke pričakovano zasedli na prvem mestu Emanuel “Smooth” Podgoršek in Žiga “Pirc” Pircolino, ki sta le za nekaj točk prehitela drugouvrščena Nejca “Ciceey” Podlesnika in Gašperja “Zus” Kvasnika. Le točko za njima pa sta se nahajala tretjeuvrščena Žan “Zan” Vagaja in Jan “Kunstek” Omega.

Poleg ostalih turnirjev se je na dogodku odvijal tudi CS:GO turnir, katerega se je udeležilo 12 ekip, ki so jih zastopali igralci iz različnih držav. Poleg tekmovalcev iz Slovenije so prišli igralci tudi iz Hrvaške, Srbije, Bosne, Finske, Belgije ter celo Lebanona. Prvi dan je iz dveh skupin določil štiri ekipe, ki so nadaljevale v zaključevalni del. Zelo napeta je bila druga skupina, kjer so favoriti turnirja, Poskočne Žabice (katere člani so večinoma iz Vilay Esports) hudo izgubili proti Pub Basement, ki so z namenom, da zmagajo na LANu, prišli iz celotnega področja bivše Jugoslavije. V drugi skupini smo prav tako bili priča 3-way tiebreakerju, kar je zagotovilo, da so bile vse tekme zelo napete.

Drugi dan je prinesel še več akcije. Zmagovalci prejšnjega Epicenter LAN-a, Anni.si, so v polfinalu zmagali prvo mapo, vendar tesno izgubili naslednji dve (14-16 ter 13-16) proti ekipi Pub Basement in niso uspešno obranili svojega naslova. Pub Basement je v finalu znova igral proti ekipi Poskočne Žabice, ki so v svojem finalu popolnoma masakrirali ekipo The Overpowered z zmagami 16-4 in 16-2. Žal pa Pub Basement v finalu ni uspel potegniti zajca iz klobuka in zgodba iz skupinskega dela se ni ponovila.

Poskočne Žabice so hitro pospravile konkurenco in z rezultatom 2-0 v mapah postale zmagovalci CS:GO turnirja. V tekmi za tretje mesto je ekipa The Overpowered, sicer z veliko mero tilta in rejganja, le premagala ekipo Anni.si v dveh mapah, ki so sicer bile tesne in si tako zagotovila delež denarne nagrade.

Dogodka so se udeležili tudi domači influencerji Paradižnik, Noxii, Cozzix, Wallnutz in mnogi drugi, ki so poleg igranja namenili čas tudi svojim oboževalcem. Prvič je dogodek obiskal tudi verjetno največji content creator Mika279, ki je bil nad dogodkom navdušen in razočaran le zato, ker se dogodka ni udeležil kot tekmovalec, ampak kot gledalec.

EPICENTER se je zaključil v nedeljo v popoldanskih urah in ponovno požel zadovoljne obraze ob odhodu ter velika pričakovanje pred naslednjim dogodkom.

Prvotno objavljeno na www.redbull.com – https://www.redbull.com/si-sl/epicenter-lan-19-porocilo