fbpx
Skip links

Noiseblocker NB-eLoop B14-PS – Vrhunski nemški neslišni ventilatorji

 

Danes vam predstavljamo unboxing in naše vtise ob uporabi Noiseblockerjevega najbolj naprednega ventilatorja, NB-eLoop B14-PS.

Izdelek prejmemo zapakiran v lično kartonasto škatlo, ki nazorno prikazuje vse glavne lastnosti izdelka v notranjosti. Ob odpiranju nas najprej pričaka 4-pinski podaljšek za ventilatorski kabel, s katerim lahko dosežemo pravi header na matični plošči v še tako velikem full tower ohišju. Razen tega dobimo še sistem za montažo ventilatorja. Zdaj se vam verjetno zdi, da sem se zmotil – kako ima lahko navaden ventilator priližen SISTEM za pritrditev. A vseeno – Noiseblocker ni dodal le štirih vijakov, marveč prejmemo gumijaste podložke, matico in dolge vijake, vse te v elegantni črni barvi.

Temu sledi le še sam izdelek – ventilator NB-eLoop B14-PS. Če gremo skozi marketingu sila nenaklonjeno ime – NB stoji za Noiseblocker, eLoop se nanaša na inovativno enodelno obliko ventilatorskega dela, ki ni sestavljen iz posameznih rotorjev, marveč je ulit iz enega samega dela. B stoji za bionic fan, ki je patentirana oblika s katero dosegajo večji statični pritisk in sposobnost premikanja zraka z bistveni nižjimi vibracijami in številom vrtljajev. 14 predstavlja diagonalo v centimetrih, medtem ko zadnji komplet predstavlja hitrost in dodatno funkcijo – testiran model je PWM reguliran, drugi pa imajo številke od 1 do 3, vsaka od teh predstavlja različno hitrost vrtenja ventilatorja.

Če gremo čez same specifikacije Noiseblocker NB-eLoop B14-PS, se proizvajalec rad pohvali, da je v celoti razvit v Nemčiji, ima nizkohrupni bionic loop rotor ki se obrača z 1200 vrtljaji na minuto, se napaja skozi pametni PWM konektor, ki prilagaja hitrost glede na temperaturo, normalno deluje pri 12 voltih, vendar ga lahko undervoltamo do 5 voltov in tako zagotovimo neslišen ventilator. Pri 1200 vrtljajih premika 142,6 kubičnih metrov zraka na uro in oddaja 24 decibelov – in ja, to je bolj kot ne neslišno. Ima ohišje ki zmanjšuje nizke vibracije, NB-NanoSLI magnetne krogljične ležaje v notranjosti ventilatorja, rotor iz Bayer Makrolon plastike, na katero se naj nebi prijemal prah, kar je bila tudi naša izkušnja, iz trdne PBT plastike sestavljen okvir in namembnost za ohišja, procesorske hladilnike in vodna hlajenja. Aja, še 6 let garancije ima.

Izkušnja uporabe je pod črto zelo pozitivna, le paziti moramo, da ga ne stisnemo neposredno ob npr. hladilnik od procesorja ko ga uporabljamo kot pull ventilator, torej da vleče tok zraka – saj v tem primeru pride do glasnejšega delovanja zaradi aerodinamike. Odpravljanje tega je pa čisto enostsavno, le za pol centimetimetra vmesnega prostora moramo narediti med hladilnikom in ventilatorjem.

Če imate top of the line računalniški sistem in bi radi vrhunske ventilatorje, ki so tihi, vendar ne grozne rjave barve kot Noctue, so Noiseblocker eLoop prav za vas.