fbpx
Skip links

EPICENTER LAN 17

EPICENTER LAN 17 se pridružuje prvi izdaji sejma Feel The Future of Gaming, ki bo potekal na Celjskem sejmišču 19. in 20. oktobra 2018, kjer bo poleg lanpartyja s kapaciteto več kot 500 igralcev potekalo tudi pestro sejemsko dogajanje na več tisoč kvadratnih metrih razstavnih površin!

Na turnirju bomo izvajali turnirje v naslednjih igrah: Counter Strike: Global Offensive 5v5 (BYOC), League of Legends 5v5 (BYOC), Rocket League 3v3 (BYOC), Hearthstone (TUP/BYOC), PES 2018 (PS4 TUP), PUBG 2v2 (BYOC), Fortnite 2v2 (BYOC)
BYOC – udeleženec s seboj prinese računalnik, monitor, periferno opremo (kot da bi igral doma)
TUP – računalniki oz. konzole so pripravljene na prizorišču in igralec pride le tekmovat

Counter Strike: Global Offensive
je prvoosebna strelska igra, ki se igra na računalnikih v formatu 5 igralcev proti 5 igralcem. Cilj igre je eni ekipi nastaviti bombo ali odstraniti nasprotnike, medtem ko ima druga cilj preprečiti oz. odpraviti nastavitev bombe. Zmaga ekipa, ki prva doseže 16 zmaganih rund, običajno se igra 3 mape. Vsaka mapa traja med 30 in 60 minut.
Fotografija osebe SPID.si.

 

League of Legends
je tretjeosebna MOBA igra, v kateri vsak igralec kontrolira enega več kot stotih možnih herojev, ki ga skozi igro nadgrajuje in se skupaj v petčlanski ekipi bori za uničenje nasprotnikovih obrambnih stolpov in kasneje baze. Zmaga ekipa, ki prva uniči nasprotnikovo glavno zgradbo v bazi, “Nexus”. Običajno igra traja med 20 in 45 minut.

Fotografija osebe SPID.si.

 

Rocket League
je avtomobilska – nogometna igra. Rocket League ima od enega do štirih igralcev dodeljene dvema ekipama. Clij igre je, da ekipe s svojimi supersoničnimi avtomobili zatresejo mrežo nasprotnikovega gola. Razvijalec Psyonix pa s svojimi posodobitvami redno prinaša nove mape in igralne načine (hokej, košarka …).
Fotografija osebe SPID.si.

 

Hearthstone
je igra s kartami, ki prihaja izpod rok največjega razvijalca videoiger na svetu, Blizzard Entertainment. Po igranju identična drugim igram s kartami – dva udeležena igralca igrata po turnusih, v katerem imata cilj premagati nasprotnega heroja s kartami, ki jih potegneta iz kupa. Posamezna igra traja med 10 in 30 minut, za daljše boje tudi do 2 uri, lahko na tabličnih napravah, prenosnikih in stacionarnih računalnikih.

Fotografija osebe SPID.si.

 

Pro Evolution Soccer 2018
je miks simulacije in arkade v igranju nogometa, ki je izjemno popularen med vsemi navdušencemi nad športom, v katerem se lahko igralci pomerijo proti nasprotniku med igranjem svojih najljubših svetovnih zvezdnikov nogometa.
Fotografija osebe SPID.si.

 

PlayerUnknown’s Battlegrounds
je večigralska “ battle royal” igra, ki jo lahko naenkrat igra do 100 igralcev. Igralci lahko igrajo kot posamezniki, ali pa skupinsko (do 4 ali 5 igralcev). Cilj igre je, da zadnji preživeli igralec ali ekipa odstrani vse nasprotnike. Igralci na začetku s padalom skočijo na svet, ki je velik približno 8×8 km. Igralci na trdna tla pristanejo brez opreme, zato si jo morajo poiskati v najbližjih stavbah. Med igro se igralno polje zmanjšuje, tako dolgotrajno skrivanje ne pride v poštev.
Fotografija osebe SPID.si.

 

Fortnite Battle Royale
je večigralska igre, ki jo lahko igraš kot posamezno ali v dvojicah/ekipah od 2 do 4. Igralci skočijo iz tako imenovanega “Battle Bus-a”, brez kakršnihkoli pripomočkov. Takoj, ko pristanejo na tla si morajo poiskati svojo opremo, hkrati pa paziti da jih nasprotnik ne odstrani. Svet se zaradi prihajajoče nevihte manjša, zato morajo igralci vedno ostati znotraj označenega območja. Zmaga posameznik ali ekipa, ki odbije vse napade svojih nasprotnikov in ostane sama.

Fotografija osebe SPID.si.

Želiš tekmovati v kateri izmed zgoraj naštetih iger? Prijavi se zdaj.