fbpx
Skip links

O igri Rocket League

 

V današnjem članku vam bomo na kratko predstavili igro Rocket League, ki na slovenskih tleh še ni doživela pretiranega uspeha, vseeno pa povpraševanje zanjo narašča, zato smo tudi sami začeli organizirati Rocket League turnirje na naših dogodkih.

Igro bi lahko najhitreje opisali, če bi rekli, da je to igra, v kateri igrate nogomet z avtomobili. Sliši se sicer čudno, a ti igra hitro prirase k srcu.

Začetki

Povezana slika

Psyonix je Rocket League prvič predstavil leta 2015, ko je bila za igralce na voljo na sistemih Microsoft Windows (Steam) in na PlayStation 4. Naslednje leto pa je igra dobila še verzijo za Xbox One, OS X in Linux.

Igra je prejela mnogo priznanih nagrad, še večji pomen pa imajo seveda odzivi igralcev in njihova številčnost. Po nekaterih podatkih naj bi si igro lastilo okoli 16 milijonov igralcev.

Koncept igre

Glavni koncept igre je, da spravite žogo v nasprotnikovo mrežo, ob tem pa svojo mrežo ohranite nedotaknjeno. Igra traja 5 minut, nato sledijo podaljški, če je to potrebno. Tekmo lahko odigrate 1v1, 2v2, 3v3 ali 4v4.

Poleg tega načina pa obstajajo še mnogi drugi, ki so dandanes še nekoliko bolj igrani od standardnega. Med temi sta tudi hokej, košarka in še več.

Med igro vsak posamezni igralec za svoja dejanja dobiva točke (gol, asistenca, obramba …), ki na koncu odločajo tudi o najboljšem igralcu tekme. Vsak igralec za osvojene točke prejme določeno število XP, ki se nato prištejejo k točkam preostalih odigranih tekem. Ko osvojite določeno število točk, napredujete na višji nivo.

Rezultat iskanja slik za rocket league basketball
Hoops
Rezultat iskanja slik za rocket league hockey
Snow day

 

Igra omogoča tudi igranje v načinu competitive, kjer glede na število odigranih tekem in zmag napredujete na višjo raven. S posameznimi ravnmi pa dobite tudi in-game nagrade in svoj naziv.

Rezultat iskanja slik za rocket league ranks

Avtomobili

Večino avtomobilov dobite že z nakupom igre, razvijalci pa redno skrbijo tudi za to, da izdelujejo nove avtomobile, ki jih je mogoče kupiti. Svoje avtomobile lahko nato opremite s poljubnimi vzorci, barvami, antenami in kolesi, in tako dokažete, da imate tudi dober občutek za videz.

Da pa igra postane še zanimivejša, so poskrbeli s tem, da so avtomobilom dodali možnost letenja.

Povezana slikaRezultat iskanja slik za rocket league cars

Povezana slikaRezultat iskanja slik za rocket league cars

Mape

V igri je na voljo kar nekaj map, ki se razlikujejo glede na način igranja. Med najbolj znanimi je mapa DFH Stadium, na kateri se odvija večina online in offline turnirjev.

Rezultat iskanja slik za rocket league dfh stadium

Nakup

Prav v teh dneh na Steamu poteka akcija, v kateri si lahko kupite dodatke in igro po nižji ceni, hkrati pa je na voljo tudi brezplačno preizkusno obdobje.

It’s time for another Steam Free Weekend!

Starting right now, Rocket League is FREE to play for all Steam users through Sunday morning. You can download the full base game, free of charge, and hop into any Playlist, be it Competitive, Dropshot, Rumble, or otherwise!

But it gets better! Rocket League, Rocket League GOTY Edition, and most DLC are 30% off for anyone who purchases during the free weekend period. If you hop in for free this weekend and enjoy the Battle-Car madness, we hope you stick around!

Na platformi Steam boste za nakup igre Rocket League odšteli 13,99 €, na platformi G2A pa jo lahko dobite že za 11 €. Poleg igre je na voljo še mnogo različnih avtomobilov, od nedavnega pa lahko kupite tudi posebne ključe, s katerimi lahko odprete skrinje, ki si jih prilastite z igranjem.

Za konec pa smo vam pripravili še mnenje našega sodelavca o igri.

Rocket League je igra, ki igralca skoraj instantno pritegne. Ogromno je akcije, brez mirnih živcev pa tudi zmaga ne more biti na vidiku. Natančnost strelov je velikega pomena, ne manjka tudi razmišljanja o odbojih žoge ter nasprotnikovih potezah. Igro bi na vseh nivojih priporočal, saj spodbuja igralca v kreativno razmišljanje, prav tako pa ne povzroča prevelikega stresa.

 

Tomaž Leopold

 

Igra Rocket League združuje več elementov resničnega življenja. V ospredju so seveda razne igre z žogo, tako da je vse skupaj športno obarvano, vključuje pa ogromno predvidevanja, fizikalnih prvin, natančnosti in možnosti neprestanega napredka tako v mehaničnem znanju kot tudi v razumevanju taktik. S prevoznimi sredstvi, ki imajo več skupnega z akrobatskimi letali, kot pa navadnimi avtomobili, posameznik s prijatelji preživlja prosti čas, skuša na vrh uvrstitvene lestvice, se sprošča po napornem dnevu, … – to je ideja, ki me je, poleg prej omenjenih ključnih vrlin, pritegnila že na dan uradnega izida igre Rocket League. Vesel sem, da se igra širi tudi s profesionalnega vidika. Za igranje priporočam nabavo igralnega ploščka (gamepad oz. controller), nekaj prijateljev in dobra kosila, da boš lahko zdržal/a cele popoldneve igranja.

 

Amadej ‘Krampo’ Urbancl