fbpx
Skip links

Poročilo ogleda predpremiere filma Warcraft

Včeraj zvečer je v prostorih Kino Bežigrad potekala slovenska predpremiera filma Warcraft. Tako si je lahko peščica največjih navdušencev nad Blizzardovim epskim svetom ogledala prvo filmsko adaptacijo zgodbe dva tedna pred normalno izdajo v ameriških kinematografih in zagotovo med prvimi na svetu. Poleg tega so pa prejeli še beta ključe za najnovejšo razširitev World of Warcrafta in enomesečno brezplačno igranje. Več o dogajanju spodaj.

Zgodba

Glavni protagonist of Alliance je Anduin Lothar (Travis Fimmel), vojni heroj, ki bi za ohranitev varnosti Azerotha žrtvoval vse. Kralj Llane Wrynn (Dominic Cooper) je voditelj mesta Stormwind, ki svojim podanikom služi kot svetilnik upanja v temačnih časih. Njegova velika ljubezen in zvesta svetovalka pa je kraljica Lady Taria (Ruth Negga). Medivh (Ben Foster), znan kot Varuh (The Guardian), je skrivnosten in samotarski zaščitnik, ki poseduje neverjetno moč. Khadgar (Ben Schnetzer) je mlad in nadarjen mag, ki se poda na drzno iskanje resnice. Garona (Paula Patton) pa je bojevnica z železno voljo, razpeta med Zvezo in Hordo, zato se mora odločiti, na kateri strani leži njena zvestoba.

gamingsi-warcraft-allianceGlavni protagonist na strani Horde je Durotan (Toby Kebbel), plemenit poglavar klana Frostwolf, ki se bori, da bi svojo družino in vrsto rešil pred izumrtjem. Orgrim (Rob Kazinsky) je Durotanova desna roka in pogumen bojevnik, ki mu je bilo prerokovano vihtenje Doomhammerja – orožja iz orkovske legende. Blackhand (Clancy Brown), ki je znan kot Uničevalec, je en najbolj neustrašnih vojnih poglavarjev. Gul’Dan (Daniel Wu) pa je vrhovni vladar orkov, ki ga napajajo tako temačne moči, da jih niti sam ne more krotiti.

horde-gamingsi-warcraft

Medtem ko smo si sami že ogledali film in vam nočemo spoilati preveč elementov filma, pa se je vseeno potrebno dotakniti tudi zgodbe. Ta nas popelje v čas prvega Warcrafta, ko pride do prvega stika ali, bolje rečeno, trka med ljudmi in orki. Miroljubno kraljestvo Azeroth se namreč znajde na robu vojne, ko ga pretrese vdor strašljivih orkovskih bojevnikov, ki bežijo iz svojega umirajočega doma, da bi kolonizirali novo področje. Z odprtjem portala, ki povezuje oba svetova, eni vojski grozi uničenje, drugi pa izumrtje. Glavno besedo pri reševanju konflikta bosta imela dva heroja iz vsake strani – predstavnik ljudi Anduin Lothar in predstavnik orkov Durotan. Neustrašna bojevnika bosta odločala o usodi njunih družin, civilizacij in domov. S tem se začne spektakularna saga o moči in žrtvovanju, v kateri ima vojna veliko obrazov in še več skritih agend.

Mnenja gledalcev

samoz Samo Zavašnik, predsednik Društva za elektronske športe – spid.si

“Sam nisem nikoli igral World of Warcrafta, niti bil pretirano poglobljen v svet Warcrafta – sem pa kot opazovalec spremljal napore Blizzarda pri širitvi le tega. Glede na to, da je film prva adaptacija zgodbe v kinematografih, sem zadovoljen z videnim. Pričakovati je bilo, da bodo hoteli film bistveno bolj poenostaviti in ga tako približati širšemu številu igralcev, vendar končen izdelek zadovolji tudi hardcore fanbase, kar je pohvalno. Pod črto sem z videnim zadovoljen in sem v zadnjega pol leta v kinu pogledal lepo število filmov, ki so inferiorni Warcraftu tako po zgodbi kot po tehnični plati.”

levmokotar Leopold Lev Mokotar, lastnik MOJ.GS

“Moram reči, da so bila moja pričakovanja za film dokaj klavrna. Osebno nisem ravno navdušenec MMORPG igric, še manj pa poznam samo ozadje zgodbe WOW, zato sem pričakoval, da se bom sam težko vživel v film. No po nekaj minutah gledanja filma pa sem ugotovil, da je samega filma že konec in, da sem bil nad samim filmom zelo navdušen. Da 2 uri mojega življenja ob gledanju filma wow sta minili v samo nekaj minutah, in sam se že nadajam in veselim prihajajočih delov.”

jernejmasnec Jernej Masnec, Blizzard Brand Manager Slovenija

“Glede na to, da filmske adaptacije iger ponvadi niso najbolj posrečene, sem bil nad Warcraftom pozitivno presenečen. Definitvno vredno ogleda tako za WOW oboževalce, kot tudi za širšo publiko!”

Opis franšize

Nekaj na kratko o Warcraftu, za vse, ki morebiti niste seznanjeni z njim – Blizzard Entertainment se je s franšizo Warcraft, ki sestoji iz petih glavnih iger in dodatkov oz. razširitev zanje, z zlatimi črkami zapisalo v anale industrije računalniških iger. Zgodovina franšize sega v leto 1994, ko je luč sveta ugledala prva igra iz serije, imenovana Warcraft: Orki & Ljudje (Warcraft: Orcs & Humans). Tej sta sledili še dve realnočasovni strategiji (real-time strategy), epohalen mejnik pa se je zgodil desetletje kasneje, ko je praznovanje okroglega jubileja franšize pospremil izid igre World of Warcraft (krajše WoW). WoW je v trenutku dobesedno zasvojil svet in postal daleč največji, najbolj igran in prodajan predstavnik žanra MMORPG (masivno-večigralsko spletno igranje domišljijskih vlog) vseh časov. Vstop v igro se prične s kreiranjem lika, ki ga nato v navideznem svetu Azerotha skupaj z igralci z vsega sveta vodimo skozi številne pustolovščine. Na teh opravljamo raznovrstne misije, pridobivamo točke izkušenosti in napredujemo v višje stopnje.

Galerija slik iz premiere

Ogled filma

Film si lahko ogledate v kinematografih Cineplexx, Kolosej Ljubljana, Kolosej Maribor in Kino Bežigrad, na današnji premieri v Kolosej Maribor pa bo izkušnja primerljiva tej s Kina Bežigrad, saj bodo na prizorišču t.i. cosplayerji, igralne konzole z Overwatch, vsi udeleženci bodo prejeli World of Warcraft: Legion beta ključe in imeli možnost udeležbe naslednjega evropskega Road to Blizzcona.
PREMIERA-FIULM-WARCRAFT

 

Nagradna igra

Preberite si polno poročilo in mnenja gledalcev o filmu! Dvema posameznikoma, ki v komentarju označita prijatelja pa…

Posted by GAMINGsi on Thursday, 26 May 2016