fbpx
Skip links

Ozone TriFX – Ugodne, prilagodljive "in-ear" gaming slušalke

Danes vam predstavljamo nove gaming in-ear slušalke izpod rok Ozone Gaminga, model TriFX.


Pa najde naše uho ali je izdelek pozabljiv? Berite naprej.

Če začnemo z embalažo moramo povedati, da je ta izjemna in verjamemo, da bi bila uspešna v trgovinski prodaji. V kakovostno torbico za nošnjo lahko spravimo gumijaste ušesnike treh velikosti, 3 in pol milimetrski TRRS na dvojni 3 in pol milimetrski TRS adapter, tri različne EQ filtre (o katerih bom več govoril kasneje) in seveda same slušalke – vse to je v kompletu dodano k slušalkam.

Le te imajo 9 milimetrske zvočnike z impedanco 16 ohmov. Ta je idealna za rabo na mobilnih napravah. Predvajajo lahko frekvence od 10 do 20.000 Hz s petindevetdeset dB občutljivosti. Zvok se prenaša po privlačnem črno-rdečem ne-zapletljivem kablu, ki se na napravo poveže s 3,5mm TRRS konektorjem in je tako primarno namenjen telefonom in prenosnim računalnikom – vedno pa lahko slušalke povežemo na računalnik s prej omenjenim, že vključenim TRRS na TRS adapterjem. Če smo že pri kablu moramo omeniti tudi inline mikrofon, ki nudi “push-to-talk” funkcionalnost, vendar zajet zvok ni preveč dober in ga posledično nismo prav veliko uporabljali.

Omenili smo vizualno podobo kabla in čisto iskreno je to najbolj izstopajoča lastnost izdelka, kar je podobno kot na Razer Hammerheadih, ki kar kričijo “jaz sem igričarska slušalka” s strupeno zeleno barvo, le da je na TriFX to sporočilo gamerske narave produkta bolj omiljeno, kar nam je povšeči. Ko smo jih uporabljali v javnosti so bile nekajkrat omenjene v pogovoru in ljudje so bili vedno presenečeni, da slušalke niso od “Beats by Dre” saj so jim izjemno podobne. Sogovorce pa je vedno presenečalo dejstvo da so tako cenovno dostopne, a obenem ohranjajo tako kakovost izdelave.

Širina zvoka je manjša kot na naših vsakodnevnih Beyerdynamic DT105, ki imajo 50 milimetrske zvočnike. A konec koncev ta primerjava niti ni poštena – kako lahko 9 milimeterski gonilniki ustvarijo zvok primerljiv 50 milimetrskim? Ne morejo, a pridejo kar blizu za svojo ceno in velikost. Po drugi strani je zvok superioren vsem slušalkam, ki jih proizvajalci mobilnih naprav dodajajo napravam – naj so to Applove, Samsungove, HTC-jeve ali LG-jeve naprave. TriFX so po zvoku tako najbližje Sennheiserjeve CX 200 II, ki veljajo za zlati standard dostopnih “in-ear” slušalk.

Glavna prodajna lastnost slušalk so trije zamenljivi tako imenovani EQ enhancerji. So relativno nova zadeva na trgu, ki želi zadovoljiti individualne želje kupcev. Najpogosteje se filtri pojavljajo v cenovnem segmentu od 80 do 120 evrov, nikoli pa pri ceni, za katero dobimo TriFX slušalke. Naše mnenje je, da črni “High Pitch Enhancer” utopi vse razen višjih srednjih in visokih tonov in jih posledično ne bi priporočal za nič razen profesionalno igranje iger, kjer so koraki v videoigrah normalno v tem frekvenčnem razponu in jih bo lažje zaznavati  (vedite da so tudi streli z orožja na tej frekvenci in bo posledično zvok naporen za ušesa). Sivi “pure mids” filtri bi morali biti najboljši ob poslušanju glasbe glede na to, da so vokali pretežno srednji toni vendar je bila naša izkušnja kar drugačna, saj smo imeli občutek, da filter zaduši zvok tako da na koncu pride ven uravnovešen, a je vseeno zadušen. Najboljši za glasbo so “Ultra Bass boosterji”, torej rdeči filtri, ki zadušijo ostrino visokih tonov in odprejo nižje srednje in nizke tone kar se izkaže v solidni zvočni izkušnji. Radi bi videli boljšo uravnovešenost zvokov in ostrine, vendar je to naša osebna preferenca in je lahko vaša izkušnja drugačna.

Ozone TriFX so soliden par dostopnih, prilagodljivih “in-ear” slušalk, ki dobro služijo svojemu namenu. Lahko bi imele izboljšan “inline” mikrofon in nekatere EQ filtre vendar so za ceno že sedaj nepremagljive v svojem razredu.

Slušalke Ozone TRIFX so na voljo v spletni trgovini EIGRE.si

trifxbanr-920x282.57142857143