fbpx
Skip links

Thermal Grizzly Hydronaut – Cenovno ugodna termalna pasta

 

Za vas smo pripravili kratek test termalne paste izpod rok Thermal Grizzlyja, pri nas bolj kot ne nepoznanega podjetja, vendar na nemškem in angleškem trgu bistveno bolj prisotnega konkurenta v tem segmentu. Pa niža temperature ali je približno tako koristna kot zobna pasta? Berite naprej.

Model nosi ime Hydronaut, in predstavlja cenovno ugodno rešitev tega proizvajalca, ki lahko še vedno tekmuje z drugimi, bistveno dražjimi rešitvami. Embalaža je predstavljena v obliki plastične vrečke, ki jo je mogoče znova zatesniti. V notranjosti pa poleg 1 gramske tube paste, navodil za uporabo in plastične lopatke ni najti ničesar, a po drugi strani niti lopatke ni bilo za pričakovati.

Same specifikacije pravijo, da je toplotna prevodnost 11,8 watta na meter kelvina. Ta enota nam pove, koliko energije pasta prepušča na metru materiala za spremembo temperature za 1 stopinjo. Medtem je termalna upornost 0,0076 kelvina na watt in prevodnost nič, kar zagotavlja kompatibilnost z vsemi računalniškimi komponentami. Uporabna je na temperaturnem območju med -200 stopinj celzija do 350 stopinj celzija – zaradi tega je nebi prav priporočili za hlajenje s tekočim vodikom, vendar je to tako nišna raba, da bo število uporabnikov, ki bi jo rabili za to, prav verjetno nič.

Izkušnja uporabe je pozitivna, se enostavno nanaša, nismo opazili opaznih razlik v temperaturi v primerjavi z našo standardno Arctic MX-2 in je relativno ugodna. Tako lahko Thermal Grizzly Hydronaut brez zadržkov priporočimo.