fbpx
Skip links

Poročilo EPICENTER LAN 4

Zadnji dogodek v letu 2014, ki ga je organiziralo in izvedlo društvo za elektronske športe spid.si, se je končal pred nekaj več kot tednom. EPICENTER LAN 4 je bil prvi božični igričarski dogodek pri nas ter je potekal 20. in 21. decembra v prostorih Gimnazije Murska Sobota ter Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.

Po uspešno zaključenih treh dogodkih je bila ekipa že docela vpeljana in sama postavitev dogodka ni bila problematična. Za razliko od EPICENTER LAN 3 smo sedaj vnovič sami prevzeli konfiguracijo omrežja, ki je tokrat – za razliko od prvih dveh dogodkov – delovalo brezhibno. Električno omrežje je bilo, kot v preteklih letih, pripravljeno za 130 udeležencev in je bilo z 102 na dogodku prisotnimi računalniškimi sistemi popolnoma stabilno.

Vzdušje na dogodku je bilo času primerno božično obarvano. Poleg svetlečih se mišk, tipkovnic in slušalk tekmovalcev, so k svetlikanju po celotni dvorani pripomogle še božične lučke in okrašene jelke. Udeleženci pa so se lahko posladkali tudi z domačimi piškoti. Del božiča pa je seveda tudi obdarovanje. Tako je prvih 90 tekmovalcev ob prihodu prejelo Pepsi ali Ora pijačo, ki jo je posebej za nas priskrbela Radenska.

EPICENTER LAN 4 sta s praktičnimi nagradami za najboljše tekmovalce podprla dva glavna sponzorja: Logitech in Comshop. Izvedba tekmovanj je potekala nemoteno, čeprav z določenimi zamudami, kar pa se na lanih še prehitro zgodi. V  League of Legends je za naziv najboljše tekmovalo 9 ekip – na koncu je zmagala ekipa iz Primorja, Team Zetas.

Zmagovalna ekipa Team Zetas

Celotne brackete poteka iger si lahko ogledate tukaj.

 

V Counter Strike: Global Offensive so tekmovale 3 ekipe – zmagovalna ekipa je postala Cirkus.pro.

Zmagovalna CS:GO ekipa Cirkus.Pro

 

Med 16 igralci HearthStone je povedel Gregor “draznik113″ Dražnik.

Zmagovalec Hearthstone turnirja Gregor “draznik113” Dražnik

 

V SMITE turnirju pa je zmagala ekipa TKRT.

 

Dva od tričlanske zmagovalne ekipe v Smite

 

Dogajanje na dogodku je bilo ves čas pestro, vzdušje pa sproščeno. Prisotna je tudi bila ekipa EIGRE.si, enega izmed pokroviteljev. Razstavljeno so imeli posebno gaming mizo, ki ima vgrajen računalnik z vodnim hlajenjem. Udeleženci so si jo lahko ogledali in jo tudi sami preizkusili. Drugi dan dogodka pa so člani EIGRE.si izvedli giveaway za vse udeležence, tako tekmovalce kot tudi obiskovalce in organizatorje, na katerem so podelili več praktičnih nagrad. Razstavljenih smo imeli tudi več Logitechovih izdelkov, ki so jih lahko tekmovalci na dogodku sami preizkusili.

Giveaway, ki ga je izvedla ekipa EIGRE.si

Tekom dogodka so se izvajali različni intervjuji z igralci, nekateri bolj strokovne, spet drugi bolj osebne in šaljive narave. Zabave, smeha in druženja torej vsekakor ni manjkalo.

In kaj se zgodi, ko slavnega Dota 2 igralca prvič postaviš na mesto komentatorja v League of Legends? To ste si lahko ogledali tudi na našem streamu, kjer je igre komentiral Matic Leva, in verjamemo, da ste se tudi vi zabavali in se nasmejali do solz.

Za tekmovalce smo pripravili posebno sobo za spanje, v kateri pa se verjetno vsi niso mogli prav dosti naspati, saj so nekateri pogovori potekali vse do jutranjih ur. Bolj izvirni so si pripravili lastna ležišča iz več stolov in blazin, nekateri pa so raje izbrali toplo posteljo in čez noč odšli domov. Nekaj najbolj vztrajnih posameznikov pa je ostalo budnih vso noč in so ob igranju različnih iger pričakali nov dan.

Dr. Renato Lukač, profesor na partnerski šoli, je izvedbo dogodka komentiral:
“Sedanji Epicenter je že četrti po vrsti izveden na naši šoli in tudi to pot je društvo ob naši pomoči odlično izvedlo dogodek.” Eden izmed CounterStrike igralcev, Jernej “zagar_” Žagar, pa je povedal: “Prvi vtisi so v redu, pogrešam malo več Counter Strike ekip, [..] zrihtali so nam za prigriznit, zrihtali ste nam nagrade, imeli smo za spati, wc imamo – drugo leto pridemo spet.”

O EPICENTER LAN 4 so poročali tako specializirani slovenski mediji za elektronske športe (ePlayGround), kot tudi lokalni (Sobotainfo.com, Pomurec.com, TV IDEA) in državni mediji (Planet TV). Udeleženci so povedali več o svojih igričarskih navadah, predsednik društva Samo Zavašnik pa je medijem povedal o sami organizaciji dogodka.

Predsednik društva spid.si Samo Zavašnik

 

Menimo, da smo leto 2014 zaključili še z enim uspešno izvedenim lan partyjem ter v novo leto vstopamo polni zagona in novih idej za nadaljnje dogodke. Seveda pa naše društvo lahko deluje le s podporo vseh vas igričarjev, saj nas druži ljubezen do igranja, in upamo, da ostanete z nami tudi v prihodnje.

 

httpss://www.youtube.com/watch?v=8Fs6-LO2Lgo