fbpx
Skip links

The International 4

Danes se bo pričelo največje Dota 2 tekmovanje leta, The International 4 v Seattlu v Združenih državah Amerike. Video igra Defense of the Ancients 2 raste iz leta v leto in tako bo nagradni sklad za letošnji dogodek spet rekorden, letos so ljubitelji ešporta nagradni sklad povečali iz začetnih 1,6 milijona, ki jih nagrajuje podjetje Valve, katero organizira dogodek in je izdelalo to video igro, na 10,5 milijona dolarjev s pomočjo nakupa »Compendiuma«.

Letos se je dogodek preselil v Seattle Key Areno, kjer bo 10 tisoč navijačev v živo spodbujalo svoje favorite, organiziranih pa bo kar nekaj spletnih prenosov v številnih jezikih, ki bodo spremljali dogodek od začetka do konca. Celotni dogodek bo potekal kar 15 dni, prvi dan se bodo med seboj pomerile štiri »Wild Card« ekipe za zadnje mesto v glavnem delu tekmovanja, ki se začne drugi dan, pred tem pa se bo prvi dan v zabavnem turnirju med seboj pomerilo osem posameznikov, ki so najbolj priljubljeni ter najboljši v tej video igri. Drugi, tretji, četrti in peti dan bo potekal prvi del glavnega tekmovanja, kjer se bodo med seboj pomerile vse ekipe, tako da bodo igrale vsaka z vsako in po tem delu se bo poslovilo prvih šest ekip, najboljši dve pa bosta že dobili mesto v zadnjem, tretjem delu tekmovanja. V drugem delu, ki bo potekal šesti in sedmi dan se bo med seboj pomerilo preostalih osem ekip, katere so se uvrstile med 3-10 mesto po prvem delu ter se bodo potegovale za dve mesti v zgornjem delu tabele, zmagovalni del tretjega dela tekmovanja in štiri mesta spodnjega dela tabele, predela poražencev.

Tako nam za zadnji tretji dela glavnega tekmovanja ostane osem ekip, ki po štiri dnevni pavzi nadaljujejo s tekmovanjem. Zadnji del se igra po sistemu dvojne eliminacije, štiri ekipe so uvrščene v zgornji del tabele, tam igrajo boljše ekipe iz prvih dveh delov in te po porazu med seboj še niso izločene iz tekmovanja ampak se preselijo v spodnji del kjer se pridružijo ostalim štirim ekipa in se potegujejo za drugo mesto, ki bo še prineslo finale. Vse tekme so bodo igrale v najboljši izmed treh tekem sistemu, z izjemo finala, ki se bo odigral v najboljši izmed petih tekem.

Ekipe tekmovanja:

Povabljene ekipe:

Kvalificirane ekipe:

»Wild Card« ekipe, ki se bodo pomerile za zadnje mesto na glavnem tekmovanju.

Tekmovalci v ena na ena turnirju posameznikov:

  •           Dendi
  •           Fy
  •           Arteezy
  •           Ferrari_430
  •           Resolut1on
  •           Mushi
  •           Iceiceice
  •           S4

 

Naj se tekmovanje prične!