fbpx
Skip links

Dogajanje na slovenski ešportni sceni 2014

Medtem ko smo v članku »Pregled leta 2013 v svetu eŠporta po svetu in v Sloveniji« preverili nekdanje dogajanje na sceni, bomo pa v tem članku preverili prihodnje doganje. Naj vas opozorim, da za večino dogodkov nimamo podanih natančnih datumov, saj se organizacije še morajo uskladiti in bodo same objavile le te, ko bodo zato pripravljene. Vseeno pa objavljamo ta članek z namenom, da vas informiramo kje kaj in kdaj pričakovati. Znani so predvsem dogodki za prvi del leta.

Januar:

starcraft2_si_logo

[SC2; splet] Začetek druge sezone Slovenske Gaming Lige, lige za igro Starcraft 2. Liga se je začela ponedeljek, 13. Januarja, letos se je ligi pridružilo še več tekmovalcev tako da se sedaj tekmuje že v 4 divizijah. Za informacije glede igralcev in katere mape se igrajo kliknite na spodaj dodano povezavo starcraft2.si.

fifaslovenijalogo

[FIFA; splet]Drugi dogodek, ki se bo začel v januarju je FIFA-Slovenija.com liga za PC igralce. Zraven PC lige organizirajo tudi lige za Playstation 3 in 4 za katere še zbirajo prijave, če ste zainteresirani poiščite spodaj dodan spletni naslov in uživajte v nogometnih predstavah.

conn_si

 

[SC2,DoTA2,CS:GO; splet] V letu 2014 bodo spet organizirani spletni turnirji Massacre, organizatorja conn.si. Glede letošnjih turnirjev so zaenkrat izdali to: »Conn.Si bo tudi v letu 2014 organiziral mesečna tekmovanja Massacre, enkrat na pol leta pa bo namesto običajnega Massacre turnirja organiziran večji, pomembnejši in bolj tekmovalen Massacre z nagradami, na katerega se bodo uvrstili igralci, ki bodo nabrali največ točk na prejšnjih (petih) Massacrih. Podrobnosti o sistemu tekmovanja v letu 2014 bodo objavljene kmalu, prvi Massacre za točke pa bo že v januarju (najverjetneje v nedeljo, 19.1.2014). Prijave in več informacij kmalu!”

Če ste zainteresirani za prijavo na dogodke, poiščite zraven dodane povezave za določene dogodke.

(https://starcraft2.si/index.php?topic=871.0, https://fifa-slovenija.com/index.php?option=com_content&;view=article&id=182&Itemid=120, https://conn.si/)

Februar:

vrh-epi2

 

[Razno; LAN] Prvi slovenski LAN dogodek v letu 2014 bo EPICENTER LAN #2 v Murski Soboti, 8. in 9. februarja. Tekmovalo pa se bo v kar 11 igrah in to so: League of Legends, Call of Duty 2, 4, Ghosts, Counter Strike: Global Offensive, Dota 2, StarCraft 2, Quake, FIFA, SF XIV, TEKKEN, Hearthstone in Haxball. Dogodek je namenjen predvsem druženju, vendar bodo najboljše ekipe vseeno nagrajene z darili od sponzorjev, kakor tudi  nagrada za League of Legends tekmovalce 40 000 RP točk.

kingsofslovenia

[LoL, splet] Le teden dni kasneje, 16. 2.  bo organiziran prvi turnir Kings of Slovenia v letu 2014, omejen bo na 32 ekip ter vseboval te nagrade: 1. mesto: 3200 RP & Triumphant Ryze skin za vsakega igralca, 2. mesto: 2400 RP na igralca, 3. mesto: 1600 RP na igralca in 4. mesto: 800 RP na igralca.

radioactive-lan

[Razno; LAN] Dva tedna kasneje se bo odvil še drugi LAN dogodek in to bo RADIOACTIVE LAN #3 v Krškem, ki bo potekal 22. in 23. februarja. Tekmovalo se bo v igrah League of Legends, Hearthstone in Starcraft 2, kjer bo organizaciji priskočila na pomoč ekipa conn.si.

(https://epicenter2.spid.si/#second, https://lol-slovenia.com/index.php/149-kings-of-slovenia-1,  https://www.radioactive-lan.si/prijave-in-nagradna-igra/)

Marec:

onblast2013

[LoL, splet] V začetku marcu se bo izvedla druga inačica Onblasta, ki bo enako kot na prvem podprla igro League of Legends. Prijave za dogodek še niso odprte, zato bodite pozorni na njihovo stran, saj bo dogodek z točnim datumom kmalu naznanjen.

(https://www.offblast.si/)

Avgust:

MIKKANNOUNCE

[Razno,LoL; LAN] V avgustu se bosta izvedla dva že standardna LAN dogodka in eden izmed njih je zagotovo Mikk LAN v Murski Soboti, ki se bo izvedel že osmič. Na lanskem lanu se je igralo veliko iger, vendar tekmovalo le v igri League of Legends. Za letošnji dogodek še ni naznanjenih iger in ne točnih datumov dogodka zato bodite pozorni na stran organizatorja.

offblast2013

[Razno,LoL, SC2; LAN] Drugi dogodek je poletni LAN v Kopru, Offblast LAN, kjer se bo zagotovo igralo igri Starcraft 2 in League of Legends, organizatorji pa razmišljajo tudi o organiziranju tekmovanj za druge igre.

(https://www.mikklan.com/, https://www.offblast.si/)

Še povezava do zgoraj omenjenega članka o svetu ešporta v letu 2013.

(https://www.spid.si/2013/12/pregled-leta-2013-v-svetu-esporta-po-svetu-v-sloveniji/ )

To je trenutno vse kar je najavljeno oziroma nam znano, če še imate informacijo za kateri drugi dogodek se nas ne ustrašite ter nas kontaktirajte, ali na facebook-u ali preko e-pošte.