fbpx
Skip links

EPICENTER LAN – Poročilo

Sedaj, ko je od EPICENTER LAN-a minilo že nekaj dni in smo imeli čas, da se življenja ter bioritmi organizatorjev znova kalibrirajo na preostalo populacijo smo končno zbrali zadosti energije, da napišemo nek kratek povzetek celotnega dogodka.

 

Priprave bi se naj pričele v četrtek, 21. februarja ob 7.30, a kot je to navada so se stvari zavlekle, bilo je ogromno opreme, ki smo jo morali prepeljati na dogodek, kot smo tudi prav takrat še zbirali električne podaljške. Takoj za tem smo začeli obračati mize tako, da bi igralci imeli kar se da veliko prostora za igranje, a že po nekaj vrstah smo ugotovili, da bo sedišč z ekskluzivno uporabo miz iz jedilnice definitivno premalo. Tako nam ni ostalo druge, kot da smo do kosti obrali še dve učilnici, kar je na koncu naneslo 114 sedišč.

 

Zaradi omejitev šolskega kompleksa smo v že nekaj dni pred samo postavitvijo locirali vse veje električnega omrežja, ki je bilo vezano na ločene varovalke, saj nismo hoteli preobremeniti omrežja. Tako smo iz vseh delov šole napeljali 15 šestnajst amperskih linij, s katerimi smo zagotovili zadosti moči, da smo brez vsakršnega problema poganjali računalnike igralcev, stream, projektorje in vso drugo medijsko opremo. Posebno smo pazili na eventuelno pregrevanje žic do mere, da na dogodku ni bilo nobenega izpada elektrike, razen ko se je eden izmed organizatorjev spotaknil čez podaljšek ter odklopil elektriko eni vrsti. Ups.

 

Opoldan smo skočili še na pošto, da prevzamemo ruter, ki smo si ga omislili prav za dogodek, saj bi nizkocenovne rešitve enostavno ne zmogle premlevati količine podatkov, medtem se je pa vzpostavljalo omrežje switchov. Problemov z internetom praktično ni bilo niti tekom dogodka, poredko je na trenutke zalagiralo (verjetno ker so si igralci prenašali posodobitve za igre), a nič takega, kar bi omejevalo igranje. Seveda, kot je to navada na trenutke komu ni delal internet, a so problemi izvirali v kablih ali računalnikih igralcev in so bili zatorej hitro odpravljeni.

 

Kolikor je bilo videti na obrazih igralcev so bili z dogodkom zadovoljni, enako pa lahko povemo za izobraževalni ustanovi, na katerih se je dogodek odvijal, ter tako lahko z dobršno mero prepričanosti trdimo, da bo prišlo tudi do EPICENTER LAN #2, za kar pa vam priporočamo, da spremljate SPID.si, našo Facebook in Youtube stran.