fbpx
Skip links

FRiSK 2012 – Prvi dan

Festival računalništva in sodobnih komunikacij, ali krajše FRiSK, je že od svojega spočetja leta 2007 osrednji IT dogodek v severovzhodni regiji Slovenije. Ne glede na to, če je bila otvoritev svečana ali čisto sproščena, če so bili center dogajanja prisotni politiki, ali pa pač dobra hrana, je vedno na koncu obveljalo, da se je tekom dveh dni v prostorih Mladinskega informativnega in kulturnega kluba v Murski Soboti zbralo vse, mlado in staro, profesionalno ter neizkušeno.

 

Vedno se je pa pozornost namenila tudi igričarskemu svetu, in kako bi se ne, saj je verjetno za trenutno stanje tehnologije močno zaslužna tudi zabavna industrija. Tako se je prvič s skromnimi začetki postavilo na ogled in preizkus par konzol, ščasoma je so zadevi pristopili partnerji, kot sedaj že pokojni magazin SwPower, ki so dogodku s spektakularnimi mašinami in opremo pridodali na več kot le izobraževalni vrednosti.

 

Glede na dolgoletne izkušnje naših članov s samo organizacijo, naj čisto iskreno povemo, da je bilo letos celotno dogajanje pred samim dogodkom (in to vključuje minute pred otvoritvijo) bolj kaotično, a zato toliko bolj zanimivo ter dinamično za sodelavca – kar se pa tiče zunanjih opazovalcev, bo pa najbolj relevanten odziv skupnosti, torej vas.

 

Ko se je začela snovati ideja o letošnjem festivalu smo podali našo vizijo, in s pomočjo Big Banga je bila do precejšnje mere izpolnjena. S tremi 3D televizijami v ločljivosti Full HD, konzolami PlayStation 3, Xbox 360 in PS-Vita, dvema zmogljivima računalnikoma (Acer in BOF) z 23 inčnimi ekrani, ki se ponašajo z zakasnitvami 2ms in nenazadnje tudi 4 tablicami, je naša takoimenovana igralna soba nabito polna zabave.

 

Načeloma velja, da je prvi dan bolj zaspan v primerjavi s finalnimi dnevi dogodkov, oziroma v našem primeru finalnim dnevom, a vseeno so bile izobraževalne delavnice, navdihujoča predavanja in sproščujoča igričarska soba povezana v sinergiji tako, da so vsi prisotni bili kar se da zadovoljni. Tako vas vabimo, da nas obiščete na drug dan, ko bomo gostovali še več iger in ko bo v zraku več tekmovalnosti ter zabave. Če vam čas dovoljuje, se družite z nami že od 9.00, dočim bomo vrata za vas pridržali vse do poznih popoldanskih ur, ki jih bomo raztegnili v večerne, če bo zanimanje primerljivo današnjemu.

 

Kot prvi dan, bomo na naš Twitch.tv račun v živo oddajali igranje League of Legends, kot tudi redno posodabljali našo Facebook stran s slikami in tekstovnimi umotvori, naše intervuje in druge video vsebine pa bodo dosegljive na Youtube računu.