fbpx
Skip links

SPID.si z novim portalom – Quake.si

Quake je igra z verjetno najbolj bogato zgodovino izmed vseh elektronskih športov, saj je že prva izdaja imela neverjetno aktivno tekmovalno sceno, vse se je pa stopnjevalo z Quake 2, Quake 3, Quake 4 ter nenazadnje tudi Quake Live, ki je na platnu sedaj. Čeprav je igra v nedavnih letih izgubila velik del podpore s strani mednarodnih organizacij zaradi premajhne igralske skupnosti in prevelike zahtevnosti za nove igralce, smo se v aktivu SPID.si odločili podpreti lokalno, kot tudi EX-YU Quake Live skupnost s portalom, preko katerega jih bomo obveščali o novostih v sceni, kot tudi tekmovanjih, ki se jih lahko udeležijo.

Tako je jutri, v četrtek 20. septembra napovedan prvi SPID.si Quake Live Qualifier Cup, ki je odprt samo za igralce Slovenije, za njim bodo pa sledili še vsaj 3 podobna tekmovanja, a odprta za igralce iz celotnega Balkana. Kot s StarCraft 2 sceno, bo po končanih Qualifier Cupih finalno LAN tekmovanje – SPID PIPA LAN, na katerem se bo odločil najboljši igralec širše regije.

Izjava Karim “CAREEM” Zidarič-a, vodje portala Quake.si:
Imamo veselo novico za vas! Kot ste videli smo z pomočjo Spid.si postavili nazaj naš spletni portal za Slovensko Quake Sceno! Zraven spletne strani imamo še slovensko Facebook skupnost (Quake Live Slovenija).

Izjava Samo “samek” Zavašnika, predsednika društva SPID.si:
Podpora skupnosti elektronskih športnikov je naša prva prioriteta in glede na klavrno stanje lokalne Quake scene v zadnjem letu, smo se odločili vstopiti in ji dati novega zagona z vnovičnim odprtjem portala Quake.si, kot tudi z organizacijo rednih tekmovanj. V kratkem bomo razglasili podporo še eni izjemno obetavni igri, več o tem pa na naši Facebook strani.

 

Ne pozabite obiskati Quake.si spletne strani:
https://quake.si/

 

O SPID.si:
SPID.si je bil ustanovljen aprila 2011 kot skupina ljudi s skupnim ciljem – širitvijo elektronskih športov in z njimi povezane kulture na območju Slovenije. Društvo se ukvarja pretežno s poročanjem o drugih podobnih dogodkih v regiji in organizacijo tekmovanj v lastni režiji, kar omogočajo naši partnerji. Tako je SPID.si postal vodilna organizacija v tem prostoru in s pridobivanjem novih članov, vloga društva nezaustavljivo raste.