fbpx
Skip links

Poročilo dogodka CHILLAN Murska Sobota 2018

Pretekli vikend, 22. in 23. septembra 2018, je v Murski Soboti ponovno potekal Chillan, najbolj sproščen igričarski dogodek pri nas. Tudi tokrat smo se vrnili v prostore Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota, ki je zdaleč ena najbolj priljubljenih lokacij za sproščene dogodke, kot je tudi Chillan.

Na prizorišču se je v soboto zbralo 41 igralcev, ki so se več kot 36 ur zabavali ob igranju videoiger. Kljub temu, da na Chillanu ni organiziranih turnirjev, so udeleženci naredili mešane ekipe in se pomerili med sabo v igri League of Legends, kar je sicer zabavnemu dogodku prineslo tudi nekaj tekmovalnega duha. Sicer smo lahko pri udeležencih zasledili tudi igre PUBG, Counter Strike: Global Offensive, Fornite, osu!, Rocket League in mnoge druge. Nekateri so prišli celo s svojimi konzolami, tako da je bilo videti tudi NBA in God of War, kar so udeleženci igrali kar na velikem platnu. V popoldanskih in večernih urah se nam je pridružil še live DJ Lenokaj, producent in DJ iz Murske Sobote, znan po mešanju različnih stilov elektronike, ki je poskrbel za odlično glasbeno vzdušje.

Live DJ Lenokaj je poskrbel za glasbeno podlago.

Na velikem platnu smo lahko spremljali tudi prenos finala z dogodka Major, ki je potekal v Londonu, ter prenos EU Masters in žreba skupin za svetovno prvenstvo v League of Legends, ki se bo pričelo meseca oktobra in bo potekalo v Koreji.

Poleg igranja videoiger so se udeleženci pomerili tudi v namiznem nogometu in različnih igrah s kartami. Velika večina jih je ostala na prizorišču celo noč in do zgodnjih jutranjih ur igrala najljubše videoigre s svojimi prijatelji, željni počitka pa so si postlali na blazinah na odru ali kar pod svojimi mizami.

Udeleženci so se lahko pomerili tudi v namiznem nogometu.

Slovenska streamerja Cozzix in Shokugeki sta kot redna obiskovalca naših dogodkov svojo izkušnjo v živo prenašala tudi na svojih Twitch kanalih.

Slovenski streamer Cozzix je redni obiskovalec Chillan dogodkov.

Chillan se je ponovno izkazal kot zabaven igričarski dogodek, na katerega se udeleženci vedno znova radi vračajo, ter združuje ljubitelje videoiger vseh starostnih skupin.

Celotna galerija dogodka je dostopna na naši Facebook strani.