fbpx
Skip links

Poročilo EPICENTER FERI LAN 16

Prejšnji konec tedna, 21. in 22. aprila smo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru organizirali prvi EPICENTER LAN v letu 2018, EPICENTER FERI LAN 16. Turnirja se je udeležilo več kot 350 igralcev iz Slovenije in tujine.



Counter Strike: Global Offensive

Tokrat je na turnirju sodelovalo 14 ekip, kar je za 9 manj od našega zadnjega turnirja. Padec števila prijav je zagotovo dejstvo, da je veliko CS: GO igralcev začelo igrati igro PUBG oziroma Fortnite.

Kljub temu pa je bil turnir v tej igri zelo zanimiv. Vse se je začelo že v soboto, ko so ekipe odigrale skupinski del. Iz skupinskega dela se je nato v izločilne boje uvrstilo 8 ekip.

Nekateri izločilni boji so se začeli že v soboto zvečer in nadaljevali v nedeljo. Igre so potekale v formatu BO3 in kot zanimivost vse igre so se končale z rezultatom 2:0.

V zadnji del tekmovanja so se uvrstile ekipe JazKupimMoč, iDodge, Godalni Kvintet in 21Arches. Slednji so v finalu izgubili proti ekipi Godalni Kvintet, ki so tako postali zmagovalci CS: GO turnirja na EPICENTER FERI LAN 16.


 


PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS

Turnir v PUBG je tokrat prvič potekal na naših lastnih strežnikih, zato je bila organizacija precej lažja. Turnirja, v trenutno najbolj igrani igri na platformi Steam se je udeležilo 23 dvojic. Dvojice so odigrale 12 tekem (8 v soboto in 4 v nedeljo).

Zmagal je dvojec Zagreb 360 Gaming, drugo oziroma tretje mesto pa sta dosegla Synergy in Eksde.

Kot rečeno so nam kot tudi igralcev strežniki močno olajšali delo. Kljub temu pa je možnih še veliko izboljšav.

 


FORTNITE

Na tokratnem EPICENTER LAN, pa smo prvič organizirali tudi turnir v igri Fortnite. Fortnite je, kot PUBG trenutno zelo priljubljena igra in hkrati zelo podobna. “PUBG ali Fortnite?” je vprašanje, ki se nam velikokrat poraja. Katera je boljša pa presodite sami.

Na turnirju je tekmovalo 29 dvojic. Format tekmovanja je bil prilagojen, ker kljub naporom nismo uspeli dobili lastnih serverjev. Dvojice so odigrale dogovorjeno število tekem in rezultate sporočile preko obrazca. Takšen sistem otežuje delo tako nam, organizatorjem, kot tudi igralcem samim.

Turnir je bil kljub temu dobro izpeljan, najboljši pa so bili:

  1. mesto: OMEGALUL
  2. mesto: SeXy
  3. mesto: LOLOW
  4. mesto: DuoKings
  5. mesto: Pičkofriz

 


League of Legends

V tokratnem turnirju je sodelovalo 9 ekip, turnir pa je bil delno tudi v znamenju kvalifikacij za Red Bull Player One Slovenija.

Ekipe so odigrale skupinski del v formatu BO1 in nato izločilne boje v formatu BO3. Najbolj prepričljivi so bili igralci ekipe PUBKA, ki so v finalu premagali ekipo Zajčje tačke. Tretje mesto pa je osvojila ekipa Lose is improve.



Kot smo omenili, smo v nedeljo izvedli prve kvalifikacije za Red Bull Player One. Najboljši so bili:

  1. Nejc Podlesnik
  2. Sebastjan Zgorelec
  3. Andrej Perše
  4. Rok Keršmanc
  5. Benjamin Rebernik

12. maja 2018 pa se bo na Ljubljanskem gradu odvijalo še finale zmagovalec katerega bo odpotoval v Brazilijo na svetovno prvenstvo.


Na hitro pa preletimo še najboljše v ostalih turnirjih:

ROCKET LEAGUE
  1. mesto: Trije Pisani Metuljčki
  2. mesto: Toti pubeci
  3. mesto: FirstTime United

FIFA 18
    1. mesto: NejcVVP
    2. mesto: Milka
    3. mesto: Matic95


PES 2018
  1. mesto: Dominho
  2. mesto: Mirsad Raimoski
HEARTHSTONE
  1. mesto: Grimmjow
  2. mesto: LaughingLama
  3. mesto: HurricaneBzz

Mediji o nas

NAVDUŠENCI NAD RAČUNALNIŠKIMI IGRAMI V MARIBORU

Tekmovanje v videoigrah: “Bolj resno, ne kot moja punca

FOTO: Maribor gostil največji igričarski dogodek v Sloveniji doslej

Mariborsko računalniško fakulteto bodo okupirali igričarji


EPICENTER FERI LAN 16 ocenjujemo kot zelo uspešnega. Sicer nismo podrli rekorda števila igralcev, je pa bil dogodek organiziran na visoki ravni. Brez izpadov elektrike, omrežja oziroma drugih težav ne gre, se pa trudimo, da je težav čim manj.

Še enkrat bi se radi zahvalili vsem našim sponzorjem za podporo. Posebna zahvala pa gre fakulteti, da nas je gostila. Lokacija se je izkazala za odlično in z veseljem se še kdaj vrnemo!

Kot vedno pa nas zanimajo tudi vaše pripombe, možne izboljšave in tudi dobre stvari. Svoja mnenja lahko tekmovalci izrazite v anketah, ki ste jih prejeli na elektronski naslov. Mnenja pa nam lahko pošljete tudi na [email protected] ali pa na Facebook stran.

V društvu počitka ni, saj se že pripravljamo na naslednje dogodke. Kje in kdaj bodo pa razkrijemo kmalu.