fbpx
Skip links

Povzetek leta 2017

Ko gre leto h koncu vsi analiziramo iztekajoče se leto. To smo naredili tudi mi. V članku si lahko preberete in ogledate kratke povzetke iz naših dogodkov, spodaj pa vas čaka še nekaj zanimivih številk.

EPICENTER LAN

EPICENTER LAN 12

EPICENTER LAN 12 se je odvijal 3 vikend v januarju v klubu ŠTUK, v Mariboru.

Dogodka se je kljub izrednim vremenskim razmeram udeležilo več kot 100 igralcev in več kot 200 gledalcev, ki so uživali v gamerskem vzdušju.

Najbolj zastopana igra na dogodku je bil Counter Strike: Global Offensive, v kateri se je za zmago potegovalo 14 ekip. Najuspešnejša ekipa je bila na koncu ekipa theOverpowered.

Turnir je bil uspešno izveden brez večjih težav, v spominu pa nam je ostala tudi lokacija, na katero se še nameravamo vrniti.


EPICENTER LAN 13

EPICENTER LAN 13 smo 16. in 17. aprila organizirali na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Na dogodku smo gostili več kot 220 igralcev, na obisk pa je prišlo več kot 300 igralcev.

Na turnirju v igri League of Legends je sodelovalo 6 ekip, kar je bilo nekoliko manj kakor smo pričakovali. V igri CS:GO pa je tekmovalo 17. Pozitivno pa nas je presenetilo število Rocket League dvojic in Hearthstone igralcev, ki jih je bilo 7 oziroma 22.

Dogodek je bil za nas zelo uspešen, če ne najboljši do tistega časa. Tudi lokacija nam je bila zelo všeč, zato se bomo tudi na FRI radi vrnili.


EPICENTER LAN 14

EPICENTER LAN 14 smo pripeljali v “Rudarsko mesto”, v Velenje. Dogodek smo organizirali v prestižni Vili Bianca, 9. in 10. septembra.

Dogodka se je udeležilo okoli 160 igralcev, na brezplačen obisk pa je prišlo okoli 100 gledalcev.

V CS:GO turnirju se je za najvišja mesta potegovalo 19 ekip v igri HS pa 15 igralcev. Najboljši v CS:GO turnirju so bili člani ekipe BALALYF, v HS turnirju pa je bil najboljši Oxy.

Zaradi tehničnih težav, smo bili na žalost prisiljeni odpovetati LOL turnir, ki pa smo ga nato izvedli online. V času med LAN-om pa smo za LOL igralce pripravili majhne zabavne turnirje.

Dogodek je bil sprva planiran 26. in 27. avgusta, vendar smo ga zaradi prekrivanja z drugim dogodkom prestavili na omenjeni termin. Na lokaciji smo imeli tudi nekaj težav z internetnim omrežjem in električno energijo, vendar smo težave rešili v najkrajšem možnem času.


EPICENTER LAN 15

EPICENTER LAN 15 smo organizirali pred nekaj tedni, 2. in 3. decembra na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Dogodka se je udeležilo več kot 370 igralcev in okoli 200 gledalcev, kar je za nas največji dogodek do zdaj.

V paradni igri je sodelovalo 23 ekip, kar je največ do zdaj, Na koncu so si zmago priborili člani ekipe Cringe Comedy. V igri League of Legends pa je sodelovalo 11 ekip, najboljša na koncu pa je bila ekipa Old and Washed up.

Prvič v Sloveniji pa smo organizirali PUBG turnir, ki se ga je udeležilo 14 dvojic. Iz omenjenega turnirja smo se organizatorji veliko naučili, in posledično bo izvedba tovrstnih turnirjev v prihodnosti boljša.

Na lokaciji smo imeli težave z internetnim omrežjem, ki jih nismo uspeli rešiti niti z zamenjavo stikal in kablov. V društvu že aktivno iščemo rešitve, kako tovrstne težave preprečiti.

Kljub težavam pa dogodek štejemo za zelo uspešnega, če ne celo najuspešnejšega do zdaj.


CHILLAN

V letu 2017 smo pripravili tudi 3 dogodke, ki so v glavnem namenjeni druženju ob igranju videoiger. Po 2 smo organizirali v Murski Soboti in enega v Mariboru. Skupaj se je vseh treh dogodkov udeležilo okoli 120 igralcev.


DRUGI DOGODKI

Poleg naših standardnih dogodkov, pa smo organizirali tudi 4 malce drugačne. To so bila tekmovanja v igri F1, PES 2018, Call of Duty: WWII in FIFA 18. Prve tri smo organizirali s pomočjo partnerja Harvey Norman, drugi pa je bil organiziran v sklopu projekta Gaming Challenge. Skupaj pa se je omenjenih turnirjev udeležilo okoli 200 igralcev.


LETO 2017 V ŠTEVILKAH

 

V letu 2017 smo odkrili nekaj pomanjkljivosti, ki jih bomo skušali popraviti v letu 2018. Ne nazadnje delamo za skupnost, in ne za zaslužek zato so tudi vaši predlogi o možnih izboljšavah dobrodošli.

Lepe praznike in se vidimo v letu 2018!