fbpx
Skip links

Poročilo EPICENTER LAN 15

© GAIA MERLAK

Ta konec tedna, 2. in 3. decembra smo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani organizirali še zadnji EPICENTER LAN v letu 2017, EPICENTER LAN 15. Na turnirjih je sodelovalo več kot 370 igralcev, ki se jim je pridružilo veliko število obiskovalcev.


Counter Strike: Global Offensive

Kot na preteklih dogodkih je bil največji turnir organiziran v igri Counter Strike: Global Offensive, kjer je tekmovalo 23 ekip. V soboto smo opravili skupinski del v vseh štirih skupinah. Iz vsake skupine sta nato v izločilne boje napredovali po dve ekipi. Tako so v izločilne boje napredovale ekipe: .hyperfagSpeed logic gaming (SLG)gucci gangok nonamePrimatesBrandNewCringe ComedyWizard of Gaming.

© NASTJA PILETIČ

Za vse ostale ekipe, ki so izpadle že v skupinskem delu, pa smo pripravili Amateur turnir, ki se je odvijal v nedeljo. Prav tako pa smo v nedeljo nadaljevali s skupinskim delom našega Counter Strike: Global Offensive turnirja powered by Sportradar. Po končani 1/4 finala smo dobili dva polfinalna para, in sicer:

  1. .hyperfag vs gucci gang
  2. Primates vs Cringe Comedy

V nadaljevanje – finale sta se nato uvrstili ekipa gucci gang in Cringe Comedy. Slednji so v polfinalu premagali ekipo Primates z rezultatom 2:1 po mapah, saj so izločilni boji potekali v formatu BO3.

Posnetke tekem vseh treh map omenjenega dvoboja si lahko ogledate spodaj:



Finale ni dosegel atraktivnosti polfinala, saj je bila postava ekipe Cringe Comedy bistveno močnejša od nasprotnikov, posledično smo spremljali le 2 mapi, in sicer na mp_cache in mp_mirage.

Posnetek obeh si lahko ogledaš spodaj:



League of Legends

Drugi največji turnir je potekal v igri League of Legends, v katerem je sodelovalo 11 ekip. Tekmovanje je potekalo po enakem principu kot CS:GO turnir, skupinski del in izločilni boji v formatu BO3. Začetne tekme turnirja so bile zaradi tehničnih težav s povezljivosti s spletom zamaknjene za nekaj ur, a vseeno so se navkljub slabši igralni izkušnji udeleženci potrudili in nadaljevali s turnirjem. V polfinalu smo gostili dva para ekip, in sicer:

  1. Old and Washed up vs Onyxia
  2. The Downs vs Zajčje Tačke

Najbolj prepričljiva ekipa je bila ekipa Old and Washed up, ki je nasprotnika premagala že po dveh igrah, v drugem polfinalu pa so bile potrebne tri igre. Kot drugi so si napredovanje v finale zagotovili še člani ekipe The Downs.

Drugi polfinale si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

Kot v polfinalu, so bili tudi v finalu najučinkovitejši člani ekipe Old and Washed up, ki so zasluženo osvojili glavno nagrado. Z drugim mestom se je tako morala zadovoljiti ekipa The Downs, s tretjim mestom pa ekipa Onyxia.


PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS

Prvič v Sloveniji smo organizirali tudi turnir v igri PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS. Igra je trenutno med najbolj igranimi igrami na platformi Steam.

Na naš dogodek je prišlo 14 dvojic. Ker je bil tudi za nas to prvi turnir in ker nam ni uspelo dobiti uradnih strežnikov, je bila izvedba turnirja nekoliko zahtevnejša. Prav tako je bil format zastavljen kot neke vrste preizkus vzdržljivosti, saj so morali pari odigrati maksimalno število iger z dobrim rezultatom za dosego končne zmage.  Skupno so ekipe opravile več kot 500 spustov na otok v igri. Končna zmagovalna ekipa je poleg materialnih nagrad dobila tudi t.i. “chicken dinner” v obliki nuggetsov. Še enkrat naj se zahvalimo skupnosti, ki je s svojimi predlogi izboljšala turnir.

© GAIA MERLAK

Dvojice so svoje dosežke v posameznih igrah sporočale preko posebnega obrazca, administrator turnirja pa je na koncu po zahtevnem sistemu izračunal končni rezultat. Izračuni so pokazali naslednji vrstni red prvih petih dvojic:

1. mesto: Zmagovalci
2. mesto: Synergy
3. mesto: FRAGZON
4. mesto: FC Smlednik
5. mesto: Still better than zagar_

Iz omenjenega turnirja smo se tudi mi kot organizatorji veliko naučili, zato se bomo potrudili, da bomo tovrstne turnirje v prihodnosti še izboljšali.


V hitrem pregledu pa omenimo še najboljše v drugih naslovih:

Rocket League:

  1. Vložene paprike
  2. Rešpekt
  3. Cedevita RL
  4. HappyMix

FIFA 18:

  1. Lesjak
  2. Beni
  3. Milka
  4. WisheR

Za konec pa omenimo še to, da je v tekmovanju Red Bull Desert Wings University Challenge najboljši čas v Sloveniji dosegel prav tekmovalec našega EPICENTER LAN 15, Jure Mastnak. Juretu čestitamo in mu hkrati želimo prijetno potovanje v Peru in uspešno zastopanje Slovenije na tamkajšnjem svetovnem tekmovanju. Več o tekmovanju pa najdeš tukaj.

© ROK PETELIN

Našega dogodka se je udeležilo več kot 370 igralcev in mnogo obiskovalcev. To je bil naš največji dogodek doslej in še naprej se bomo trudili za razvoj skupnosti in organizacijo še večjih gaming turnirjev.

Vsem igralcem naj se še enkrat opravičimo za manj kot optimalno delovanje internetne povezave, ki navkljub zamenjavi stikal z novimi s ciljem razbremenitve lokalnega omrežja, zamenjavo kablov s ciljem odprave nekonsistentnosti, niso bile v celoti odpravljene tekom dogodka. Težave bi bilo mogoče po vsej verjetnosti odpraviti s posredovanjem ponudnikov storitve, ti pa zaradi termina poteka dogodka čez vikend niso bili dosegljivi. Kot posledico te izkušnje smo interno vzpostavili načelo še podrobnejšega testiranja omrežja ob prvem priklopu in v dnevih pred dogodkom na sami lokaciji, ki bo vključevalo preizkus delovanja omrežja in igralne izkušnje v vseh igralnih naslovih, kot tudi simulacijo obremenitve. S tem verjamemo, da se bomo v prihodnosti izognili tovrstnim problemom.

 

V letu 2018 pripravljamo nove dogodke, za več informacij pa sledite naši Facebook strani.

© NASTJA PILETIČ

Obsežnejšo galerijo slik si lahko ogledate na našem Facebook profilu, medtem ko si lahko vse posnetke prenašanih tekem in intervjuje ogledate na našem YouTube kanalu.