fbpx
Skip links

Poročilo EPICENTER LAN 14

Ta konec tedna, 9. in 10. septembra, smo v Vili Bianca v Velenju organizirali EPICENTER LAN 14. Na turnirjih je sodelovalo 160 igralcev, poleg tega pa je bilo tudi nekaj gledalcev, ki so si bodisi ogledali tekme, bodisi preizkusili najnovejše Lenovo računalnike ali pa se preizkusili na simulatorju vožnje.

V našem največjem turnirju, in sicer v GameVan CS:GO turnirju, je tokrat sodelovalo 19 ekip. V soboto smo v celoti opravili skupinski del, in vsa 4 polfinala. V nadaljevanje, ki je potekalo v nedeljo pa so se uvrstile 4 ekipe. Obe tekmi polfinala sta se končali že po dveh mapah, v finale pa sta se uvrstili ekipi BALALYF in THINKTWICE. Slednji so že na začetku prve mape (de_mirage) zašli v težave. Ekipa BALALYF jim je takoj ušla na prednost 12-0. Ko smo že mislili, da je igre konec pa so se prebudili tudi igralci ekipe THINKTWICE in osvojili 6 zaporednih zmag. Vendar nasprotniki so zdržali pritisk, in na koncu zmagali z rezultatom 16-9. Sledila je mapa de_train, tokrat smo upali da bo ekipa THINKTWICE prenesla svojo igro iz drugega polčasa druge mape, vendar zgodba je bila bolj kot ne podobna tisti iz de_mirage. Zmagovalna ekipa turnirja je tako postala ekipa BALALYF, boj za tretje mesto pa je osvojila ekipa ZeroCalories.


Vse ostale posnetke tekem pa lahko poiščete na našem YouTube ali Twitch kanalu.


Za najvišja mesta na turnirju v igri Hearthstone se je potegovalo 15 igralcev, kar je nekoliko manj kakor na EPICENTER LAN 13. Igre so potekale v formatu BO5 po sistemu dvojne izločitve. Vsi boji so bili zelo napeti, kar pa je tudi najbolj zanimivo. Prvo mesto je tokrat dosegel Oxy, na drugo mesto pa se je zavihtel Lukel. Tretje mesto pa je tokrat osvojil zmagovalec turnirja na EPICENTER LAN 13 Laughing Lama.

Oxy
Lukel

Tokrat o League of Legends turnirju žal ne moremo poročati, saj smo ga morali zaradi tehničnih težav odpovedati. Namesto tega, pa bomo za prijavljene ekipe organizirali online turnir. Za vse tiste, ki so prišli na EPICENTER LAN 14 z namenom tekmovanja v omenjenem turnirju, pa smo pripravili zanimive 1v1 turnirje, in s tem mogoče malo popestrili dogodek, ki bi bil brez le teh dolgočasen.


Turnirja v igri Rocket League so se tokrat udeležile le 4 ekipe, kar je manj kot smo pričakovali, vendar menimo, da lahko ta rezultat na naslednjih dogodkih popravimo. Turnir je na koncu osvojil dvojec pod imenom Štrudl, ki sta v finalu prepričljivo premagala dvojec GaDoZlArJi#veganec. Tretje mesto pa sta dosegla igralca iz ekipe FaKe.


Za konec pa ne smemo pozabiti še turnirja v igri FIFA. Slednji je bil organiziran s strani naših partnerjev iz GameVan, in to kar v njihovem “gamerskem” kombiju. Na turnirju je sodelovalo 9 igralcev.

Poleg turnirskega dogajanja je bilo mogoče na dogodku spoznati slovenske osebnosti na področju gaminga, med njimi Oskar “sodiac” Dimca, youtuberje kot so krompirčekParadižnikMatic Leva, streamerki Foxygirlplaying in Urshieboo ter več. Istočasno smo na prizorišču postavili simulator vožnje v F1 2017, konzole s FIFA17, Rocket League, The Last Of Us in Street Fighter V!

Vsem tekmovalcem čestitamo za osvojena mesta v posameznih turnirjih, ostalim pa se zahvaljujemo za sodelovanje. Na tem mestu se že enkrat zahvaljujemo vsem pokroviteljem, ki so nam pomagali pri izvedbi dogodka.

Menimo da je bil turnir izveden uspešno, sedaj pa nas že čakajo priprave na naš naslednji dogodek. Se vidimo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 1. do 3. decembra!