fbpx
Skip links

Nintendo Switch

Nintendo je že pred časom predstavil novo konzolo. Ta bo od sedaj omogočala igranje tako na poti kot tudi pred domačim TV ekranom.

Ta konzola je velik korak naprej v svetu konzol, saj takšne konzole ni predstavil še nihče. Pričakovanja so zelo velika, hkrati pa se nam ob tem poraja tudi nekaj vprašanj, kako jim bo to uspelo.


Kaj sestavlja to zadevo?

Glavni namen Nintenda je približati igranje enakih iger tako doma na televiziji tako na poti. To bodo omogočali 4 ključni sestavni deli, ki se bodo med seboj sestavljali.

Vendar konzola ne deluje le na osnovi teh elementov, zato smo pogledali tudi v notranjost. Glede tega so razvijalci zelo skopi z informacijami. Razkrili so le, da bo to “hibridno konzolo” poganjal procesor Nvidia Tegra. V serijski različici bo navoljo 32 GB notranjega spomina, ki se ga bo dalo razširiti z Micro SDXC pomnilniško kartico.


Kje jo bomo lahko uporabljali?

Kot smo že zgoraj omenili, bomo igre igrali kjerkoli. To pa so pri Nintendu zelo dobro pokazali v njihovem videoposnetku, ki si ga lahko ogledate spodaj.

httpss://www.youtube.com/watch?v=f5uik5fgIaI


Kaj bomo lahko igrali?

Takoj ob izidu bomo lahko igrali 6 iger. Med njimi najdemo:

  • 1-2-Switch
  • The Binding of Isaac: Afterbirth+
  • Just Dance 2017
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Skylanders: Imaginators
  • Super Bomberman R

Kot so sporočili, bo več iger prišlo v naslednjih mesecih. Med njimi pa so tudi najbolj odmevne in pričakovane igre, kot so NBA 2K, FIFA, Minecraft in Steep.


Izid in cena

Konzola bo ugledala svetovni trg 3. marca 2017, zanjo pa boste morali v Sloveniji odšteti okoli 350 €. Kot dodatno, pa bodo ponudili tudi naročnino za spletno igranje na principu PlayStation Plus.