fbpx
Skip links

Poročilo EPICENTER LAN 12

Ljubljana, 20. 1. 2017 – Prejšnji vikend, 14. in 15. januarja 2017, je v Mariborskem ŠTUK-u potekal prvi letošnji gamerski dogodek, EPICENTER LAN 12. Navkljub izrednim vremenskim razmeram se je na dogodku zbralo več kot 100 tekmovalcev, ki so se potegovali za naziv najboljšega v turnirjih Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone in FIFA 17, ter več kot 200 gledalcev, ki so si prišli ogledat tekmovanja in navijat za svoje favorite.

Prizorišče se je za igralce in obiskovalce odprlo v soboto, 14. januarja, ob 9. uri. Dvorano ŠTUK je skoraj do konca zapolnilo 14 CS:GO ekip, pri tem pa sta ekipi theOverpowered in Fury Gaming imeli svoje mesto na velikem odru, ki so si ga theOverpowered prislužili z zmago na prejšnjem dogodku EPICENTER LAN 11, FuryGaming pa na kvalifikacijskem turnirju. Hearthstone in Fifa turnirja sta potekala prvi dan dogodka in sicer v barskem delu, kjer si je bilo mogoče ogledati tudi stream. Na FIFA turnirju je zmagovalec postal Tim »qwertz_ee« Horvat, drugo mesto je zasedel Leon »Sardinho« Šardi, tretji pa je bil Tim »jakltim« Jakl.

Napeti Hearthstone boji so potekali pozno v noč, kar pa ni ustavilo igralcev, ki so do zadnjega spremljali igre med najboljšimi. Nino »Illusion« Anderluh se je po nesrečni prvi igri, ki jo je izgubil, iz loser bracketov uspel prebiti vse do loser’s bracket finala, kjer je premagal Simona »DestructX« Slemenška s prepričljivim rezultatom 3:0. V velikem finalu se je tako pomeril z odličnim Tomažem »BopMajster« Novakom. Nazadnje je po dolgem in napetem boju Bopmajster premagal Illusiona z rezultatom 3:2 in s tem postal zmagovalec Hearthstone turnirja. Prizorišče je bilo ves čas polno tako igralcev kot gledalcev, po zaključenem uradnem delu turnirja pa so mnogi igralci na PlayStation 4 konzolah odigrali še kakšno prijateljsko tekmo FIFE.

Drugi dan se je odvijala končnica CS:GO turnirja. Nazadnje sta se v finalu zasluženo pomerili najboljši ekipi na dogodku: theOverpowered, ki so jo sestavljali Matej »MaTaFe« Fekonja, Nejc »saveeey« Mis, Matija »Bustem« Omerzel, Sandi »guGi« Pungartnik in Luka »brky« Brkanac, ter Kekčeve ukane, za katero so igrali Simon »sy« Rakovic, Žiga »mephIst0« Pišek, Matej »mejo« Kurinčič, Anže »bricky« Opeka in Uroš »starize« Urbanija. Na prvi mapi Cache je ekipa Kekčeve ukane začela zelo dobro ter s svojo prepričljivo igro prevzela vodstvo, vendar pa se jim je na CT strani nekoliko zataknilo. Ekipa theOverpowered je nadoknadila izgubljene runde in nazadnje zmagala prvo mapo z rezultatom 16:13. Na drugi mapi, ki je bila Dust 2, so theOverpowered ohranili svoj zagon, prepričljivo premagali svoje nasprotnike in še enkrat dokazali, da so brez dvoma najboljša CS:GO ekipa v Sloveniji. Zelo zanimivo pa je bilo spremljati tudi boj za tretje mesto med ekipama Ratata in cybercrime.eSports, kjer je nazadnje z dvema zmaganima mapama povedla ekipa Ratata in si tako priborila tretje mesto na turnirju.

Tekom dogodka so si gledalci lahko ogledali tudi stream, na katerem so se v živo prenašale igre z Hearthstone in CS:GO turnirjev, katerih VoD-i bodo na voljo na našem YouTube kanalu, kjer si boste lahko ogledali tudi nekaj intervjujev, med drugim s članoma zmagovalne CS:GO ekipe theOverpowered.

V serijo EPICENTER LAN dogodkov tako lahko dodamo še en uspešno zaključen gamerski dogodek, ki je potekal brez težav, in predstavlja lep vstop v začetek novega leta. Dvorana ŠTUK s prijetnim vzdušjem vedno znova privabi igralce, da se pomerijo v svojih najljubših igrah, tako da se v Maribor še vsekakor nameravamo vrniti.

Dvorano ŠTUK so CS:GO igralci napolnili skoraj v celoti.
Zmagovalna ekipa CS:GO turnirja, theOverpowered.
Ekipa Kekčeve ukane s supporterji, ki je na EPICENTER LAN 12 dosegla drugo mesto.
Zmagovalec Lenovo Hearthstone turnirja, Tomaž “BopMajster” Novak.
Zmagovalec Triglav FIFA17 turnirja, Tim “qwertz_ee” Horvat.