fbpx
Skip links

Fizioterapija in preprečevanje poškodb na EPICENTER COMPTECH LAN 11

cts-karpal-tunnel

 

Veliko število gamerjev na EPICENTER COMPTECH LAN 11 premalo pozornosti posveča nevarnosti nastanka karpalnega kanala, ki je posledica dolgotrajne in pogoste rabe računalnika. Tako smo se povezali s specialistko, ki bo na dogodku nudila masaže rok in delila nasvete o prevenciji. Pri svojem delu se je velikokrat že srečala s težavami v prstih in zapestju, ki se pogosto pojavljajo pri igralcih videoiger oz. drugih rednih uporabnikih računalnikov.

Klara Pilko je absolventka fizioterapije, licencirana limfoterapevtka, trigger point terapevtka in DNS exercise trenerka. Redno se izobražuje z dodatnimi tečaji in branjem tujih ter domačih člankov, ki govorijo o novostih v fizioterapiji. V terapijo vključuje specialne tehnike kot je mobilizacija živčevja, masaža in mobilizacija zapestnih kosti in prej omenjen trigger point. Te v večini primerov izboljšajo gibljivost in zmanjšajo bolečino.

Na dogodku bo prisotna in nudila brezplačne masaže v soboto, 19. novembra 2016 od popoldanskih ur do večera in v nedeljo, 20. novembra 2016 tekom večine zaključnih bojev, ki bodo potekali v okviru EPICENTER COMPTECH LAN 11. Za vse, ki boste dogajanje spremljali od doma bomo pa posneli tudi kratek informacijski video, v katerem bomo predstavili načine kako zmanjšati bolečino v rokah in dlaneh.

Za vsa vprašanja o tem nas lahko kontaktirate na [email protected].