fbpx
Skip links

Poročilo EPICENTER COMPTECH LAN 11

ec1

Ljubljana, 23.11.2016 – V Stekleni dvorani Gospodarskega razstavišča je 19. in 20. novembra v okviru sejma COMPTECH pod organizacijo Društva za elektronske športe – SPID.si potekal EPICENTER COMPTECH LAN 11. Izvedeni so bili turnirji v League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, Rocket League, PES 2017 in Dota 2, kjer so se tekmovalci pomerili za nagrade in naslov prvaka EPICENTER COMTPECH LAN 11. Pridružili pa so se tudi igralci, ki so igrali svoje najljubše igre v sproščenem duhu, ne da bi sodelovali na tekmovanjih.

Udeleženci so začeli na prizorišče prihajati v soboto ob 9. uri. V ogromni, 1700 kvadratnih metrov veliki dvorani Gospodarskega razstavišča se je skupno zbralo kar 270 posameznikov, ki si delijo strast do igranja videoiger, da bi se udeležili različnih turnirjev in preživeli vikend ob igranju svojih najljubših iger. Najbolj obiskana sta bila turnirja CS:GO, na katerem se je zbralo kar 22 ekip, in League of Legends, na katerem je sodelovalo 11 ekip iz vseh koncev Slovenije. Zelo popularen med obiskovalci tovrstnih dogodkov pa je tudi Hearthstone in tudi tokrat se je turnirja udeležilo kar 32 igralcev.

Trditi pa ne moremo, da je vse potekalo brez težav – v soboto ob 10:51 je naša spletna stran doživela nedovoljen vstop, katerega rezultat je bil izbris ključnih datotek na strežniku, ki so onemogočile njeno pravilno delovanje. Proces recoveranja varnostne kopije in vnovične dosegljivosti strani je trajal 2 uri in 31 minut, po čemer se je delovanje normaliziralo. Istočasno – kar nas napeljuje na mišljenje, da je to bil koordiniran napad naših storitev – se je pričel DDoS napad na samo internetno povezavo, s katero so se uporabniki povezovali na splet. Ta je do točke odpovedi obremenil modem in glavno mrežno stikalo od T-2, kot tudi preobremenil več tisoč evrov vreden usmerjevalnik do popolne neodzivnosti le tega. Proces iskanja okvarjenih naprav in optimiziranje konfiguracije požarnega zidu je navkljub izjemni odzivnosti tehnikov T-2, ki so bili na lokaciji v manj kot 20 minutah po prvem stiku, trajal več ur. Ko nam je pa vendarle uspelo stabilizirati povezavo do točke delovanja (medtem smo še zmeraj do konca dogodka bili pod zunanjim napadom ter poizkusi vdora v omrežne storitve), je le ta bila tako zanesljiva, da so se lahko turnirji nadaljevali in do konca dogodka ni bilo slišati pripomb na delovanje omrežja.

V tem času so si igralci lahko ogledali sejem Comptech, kjer je bila razstavljena najnovejša računalniška periferija, se preizkusili v igrah na najrazličnejših konzolah in drugih napravah, večina pa jih je ta čas izkoristila za druženje s starimi prijatelji in spoznavanje novih ljudi.

 

 

 

 

Prvi dan so potekali skupinski deli turnirjev. Večina igralcev je na prizorišču ostala celo noč. Na Hearthstone tunirju se je finalna bitka odvijala skoraj do nedeljskega jutra, kjer je nazadnje po zelo napetem bo5 Frixi premagal svojega nasprotnika Illusiona z rezultatom 3 proti 2.  V nedeljo so se odvijali izločilni deli ostalih tekmovanj. Na Roccat League of Legends turnirju je z vso konkurenco pometla ekipa UIV eSports, ki so jo sestavljali Mihael »Mikyx« Mehle, Jan »CG Snipey« Slovnik, Ambrož »Phaxi« Hren, Tim »Nemesîsi« Lipovšek in Matic »Matownsyou« Kompara, ki je v finalu premagala nasprotno ekipo Qul Skwad z rezultatom 2 proti 0. Na Lenovo CS:GO turnirju pa je zmagala ekipa  neixzera:v, ki so jo sestavljali Nejc »Saveeey« Mis, Sandi »guGi« Pugartnik, Alan »IMP« Pffeifer, Nino »n1nnx« Vojinović  in Matej »lulu« Žugelj,  ter si z dvema zmaganima mapama proti ekipi Hunnenschlacht priborili naslov najboljših na CS:GO turnirju na EPICENTER COMPTECH LAN 11.

V nedeljo so v prostorih sejma Comptech potekali tudi zabavnih turnirji v igrah PES in CoD: IW, ki niso imeli prijavnine, in so se jih lahko udeležili vsi obiskovalci dogodka. Tekom dogodka so si gledalci lahko ogledali tudi stream, na katerem so se v živo prenašale igre z LoL in CS:GO turnirjev, katerih VoD-i bodo na voljo v ločeni objavi, kot tudi na našem YouTube kanalu – https://youtube.com/spidsi.

V kotičku za streamerje so gameplay na svoje kanale v živo prenašali razni slovenski streamerji kot so Dinotti, Tohaj, Cozzix in Artik, streamerka FoxyGirlPlaying pa nas je presenetila celo s svojim cosplayom Red Card Katarine.

Sami jemljemo DDoS napad in vdor v spletno stran kot velik kompliment za naše dogodke, saj bi v primeru nizkega nivoja izvedbe ne bilo oseb, ki bi nam zavidale – sedaj pa le te definitivno obstajajo. Na naših prihajajočih dogodkih bomo poskrbeli za DDoS zaščito in zagotovili nemoten dostop do spletnih storitev vsem prisotnim, še naprej pa bomo vpeljevali nove vsebine, pa naj so to masaže rok tekmovalcev, streamer kotički, projekcije livestreamov ali kaj tretjega – skratka, naš cilj ostaja delati na zagotavljanju maksimalno dobre izkušnje za tekmovalce, obiskovalce in sponzorje naših dogodkov.