fbpx
Skip links

Steelseries Kinzu V3 – Test in ocena gaming miške

Steelseries je v igričarskih vodah sinonim za minimalistične, visokozmogljivostne rešitve, ki niso primerne le entuziastom, temveč se jih izjemno radi poslužujejo tudi profesionalni gamerji. Serija mišk Kinzu, katere drugo različico smo že testirali, pa predstavlja njihovo po dimenzijah naj  manjšo miško, ki je tudi proizvajalčeva najcenejša vhodna naprava. Danes vam predstavljamo Kinzu V3, ki se ponaša z novim senzorjem, kot tudi drugimi switchi na tipkah. Pa je vredna nadgradnje? Preberite spodnji članek.

 

steelseries-kinzu-v3-test-ocena (1) (Large)

 

steelseries-kinzu-v3-test-ocena (3) (Large)

 

Sama embalaža je minimalna, kar nam ustreza, saj se nam zdijo svetleče embalaže, polne oken z izmišljotinami navedenimi na vseh stranicah kratko malo, smešne. V embalaži ne najdemo ničesar razen miške, nalepke proizvajalca in kratkih navodil, ki nas napotijo na spletno stran za dolpoteg gonilnikov. Programsko orodje Steelseries Engine 3 nam omogoča nastavljanje funkcij posameznih tipk, nivoje občutljivosti senzorja in več – pogrešamo le možnost nastavljanja t.i. “Lift Off Distance”, torej razdalje na kateri se senzor izklopi in onemogoča neželjene premike našega merka v igri med dviganjem miške. Na sami miški najdemo le štiri fizične tipke: levi in desni klik, gump za spreminjanje DPI in kolešček, ki je nastavljen ravno prav – ne preveč občutljivo in ne preveč togo. Switchi pod samimi tipkami so odzivni, žal niso Omronovi, ki jih najdemo v najboljših izdelkih na trgu, a vseeno so jih pri Steelseriesu razvili sami, torej lahko v verjamemo v specificirano vzdržljivost 10 milijonov klikov.

V notranjosti je najti optičen Pixart Avago 3050 senzor, ki je boljši od tistega v Kinzu V2, saj je slednji imel težave ob zaznavanju zelo hitrih premikov, kar se je rezultiralo v preskakovanjih ali v skrajnih primerih skokom kurzorja na vrh oz. dno ekrana, kar je med igranjem lahko usodno. Avago 3050 v V3 tako po specifikacijah zmore zaznavati manj površine na sekundo (razlike je nekaj več kot 15 centimetrov), kot tudi manjše pospeške (iz 30 na 20G) a podatki, ki jih zajame bodo pravilno prikazani na ekranu. Senzor je moč nastavljati med 250 in 2000 CPI, vendar zaradi napak pri zaznavanju priporočamo uporabo maksimalno 500 CPI, pri kateri ostaja Kinzu V3 popolnoma zanesljiva, pri večjih se pa prično pojavljati nekonsistentnosti.

 

steelseries-kinzu-v3-test-ocena (5) (Large)

steelseries-kinzu-v3-test-ocena (2) (Large)

steelseries-kinzu-v3-test-ocena (4) (Large)

steelseries-kinzu-v3-test-ocena (6) (Large)

 

Ambidextrous oblika omogoča uporabo tako levičarjem kot desničarjem, s svojo težo le 77 gramov in z dolžino nekaj manj kot 12 centimetrov, širino dobrih 6 in višino dobre 3 centimetre, pa je definitivno namenjena gamerjem, ki imajo radi majhne miške.

Steelseries Kinzu V3 predstavlja izboljšano verzijo že uspešne miške, ki deluje uspešno na vseh podlogah, na katerih smo jo testirali. Tako jo lahko brez zadržkov priporočimo uporabnikom, ki iščejo cenovno ugodno, majhno in lahko miško.