fbpx
Skip links

Ozone Argon Oceloteworld – Test in ocena gaming miške

Danes imamo za vas pripravljen test gaming miške Ozone Argon Oceloteworld, ki ima 8200 dpi, kar je največja številka, ki smo jo dosedaj imeli priložnost preizkusiti. Pa je več boljše? Berite naprej.

 

Na oglaševalskih materialih in na spletni strani najdemo obilico navedb, da je pri razvoju tesno sodeloval Carlos ‘’ocelote’’ Rodriguez, prepoznavna osebnost v League of Legends in World of Warcraft skupnostih. Pravijo, da “so izkušnje in znanje bile ključne pri razvoju izdelka z najboljšimi tehnologijami in materiali v tem sektorju, kot tudi je bila njegova vizija izdelka odločilna pri ustvarjanju Argon Ocelote”. Sila hecno, da potem sam v izjavi za javnost takoj pove, da “ni strokovnjak, kar se tiče DPI-jev, laserskih senzorjev in tako naprej”. A pustimo to temo in raje poglejmo, ali mu je v sodelovanju z Ozone uspelo razviti solidno gaming miško.

 

 

ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_1 (Large)

ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_2 (Large)

ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_3 (Large)

ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_4 (Large)ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_5 (Large)

 

Sama embalaža Ozone Argon Oceloteworld je kakovostna, kar se za izdelek, ki ima postavljeno kar visoko cenovno postavko, tudi spodobi. Oranžno-črno škatlo lahko tudi odpremo, kjer skozi prozorno plastiko vidimo obliko miške, kot tudi dodatne slike Ocelota. Barvna shema škatle se nadaljuje tudi na sami miški. Večidel te je mat črne barve, tipke za spreminjanje DPI, stranski gumbi, kot tudi mreža na sprednji strani pa so izrazite oranžne barve. Sicer nevemo čemu so na sprednjo stran dodali mrežo, ki najbolj spominja na maske avtomobilov a morebiti je vaš vtis boljši. Zanimivo, da so se pri Ozone odločili za neuporabo nedrsečega premaza na površini miške in raje na vsako stran dodali, uganili ste, oranžni gumijasti prevleki, ki poskrbita za odličen oprijem ob suhi roki, v primeru, da pa le ta med igranjem postane mokra, pa nekoliko izgubi svojo oprijemljivost. Prav tako moramo izpostaviti, da je na našem testnem izdelku ta guma površno pričvrščena na ohišje, saj na desni strani odstopa. Morebiti je to tako samo pri nas, a vseeno.

 

Po obliki s širokimi glavnimi tipkami, ki so postavljeni na Omron stikala, spominja na Razerjevega DeathAdderja, a je od tega nekoliko bolj ploščata in nam Argon bolje sede v roko, kljub temu, da je DeathAdder ustvarjen za desničarje, Argon pa je ambidextrous, torej ga lahko uporabljajo tudi levičarji. Žal to pomeni še en par tipk na desni strani, ki smo jih morali kar izklopiti, saj smo jih prevečkrat po pomoti stisnili med uporabo. Tipke pod koleščkom so solidne, morebiti bi si želeli slišati le bolj konkreten klik ob pritisku. Sam kolešček je osvetljen s svetleče oranžno barvo in posledično ni teorije, da bi ga kdaj spregledali – je pa premikanje koleščka preveč lahko in kljub daljši uporabi smo še zmeraj bili kar nenatančni pri “scrollanju”. Lahkotnost je bila problematična tudi pri sredinskem kliku na kolešček, ki se je rad zavrtel.

 

ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_6 (Large) ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_7 (Large) ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_8 (Large) ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_9 (Large) ozone-argon-oceloteworld-test-ocena-review_10 (Large)

 

Če se posvetimo spodnji strani miške – na tej najdemo solidno zamišljen in kakovostno izdelan mehanizem in prostor kamor lahko dodamo 4 4,5 gramske uteži in tako povečamo težo miške za do 18 gramov, na maksimalno težo 143 grame. Le te uteži prejmemo v majhni poltrdi vrečki z zadrgo, ki bi ji kaj hitro spremenili namen. Nekaj nad tem je ADNS 9800 Enhanced Laser Gaming Sensor, ki ima maksimalno nastavitev 8200 dpi, ki ga lahko po potrebi prilagajamo tako v programskem orodju, kot na sami miški, in je nastavljiv od 100 DPI naprej. Žal imajo vsi laserski senzorji težave z vgrajenim pospeškom, ki ga ni moč izklopiti popolnoma, a glede na to, da je miška nakup za več let, ima vsak kupec dovolj časa, da se navadi na nepravilnost senzorja. Odzivni čas je moč nastavljati po stopnjah 2/65/125/190/225, čeprav ne vidimo smisla, da bi kdo nastavil številko, ki ni najmanjša možna. Z računalnikom pa komunicira Argon preko 2 metra dolgega pletenega USB kabla in nastavljivega polling rate-a od 125/250/500/1000.

 

Vse profile z nastavitvami občutljivosti, funkcij tipk in makrojev lahko shranjujemo v 128 KB spomina vgrajenega v sami miški, za razliko od običajne Ozone Argon pa to ne vključuje nastavitev LED osvetlitve, saj ima Ozone Argon Oceloteworld le oranžno osvetlitev, ki je izjemno svetla.

 

Pod črto je Argon Oceloteworld izdelek namenjen predvsem oboževalcem Ocelota, ki ne bodo gledali toliko na to, kaj kupijo, kot na to, kdo ga priporoča. Oblika, možnost nastavljanja teže in kakovostni switchi so očitne prednosti, ki bodo skupno z atraktivno barvno shemo prepričali marsikogar, a vseeno našega polnega priporočila ne more dobiti zaradi slabega laserskega senzorja in nenatančnega koleščka.