fbpx
Skip links

Logitech G230 – Test in ocena gaming slušalk – SPID.si

Logitechove slušalke G230 že na prvi pogled delujejo elegantno v črno-rdeči kombinaciji. Večinoma so iz kakovostne trde plastike, razen dela naglavnega traka, ki je kovinski. Slednji se prilagaja obliki in velikosti glave uporabnika. Kljub plastični izdelavi ne delujejo ceneno, prav nasprotno – izražajo elegantnost, minimalizem in profesionalnost.

 

logitechg230-1
Slušalke Logitech G230

Naglavni trak je obložen s peno rdeče barve, ki ni prav mehka, zato se po daljši nošnji lahko pojavi občutek prevelikega pritiskanja na glavo. Ušesniki, ki so sicer obdani z enako peno črne barve, so vrteči, kar znižuje verjetnost poškodbe ob vsakodnevni uporabi in omogoča kompaktno zlaganje. Ušesne blazinice se lahko snamejo in po potrebi operejo v topli vodi. Kot celota so slušalke dokaj težke, kar lahko postane problem pri večurni uporabi.

 

logitechg230-2
Ušesniki se obračajo za 90 stopinj v obe smeri in so zložljivi.

Mikrofon je fleksibilen, vendar ni dovolj nastavljiv. Vaši sogovorci vas bodo slišali jasno, brez neprijetnega šumenja v ozadju. Rahlo pogrešamo le mehanizem za izklop, ki se vključi, ko dvignemo sam mikrofon. A vseeno je na kablu integriran in-line upravljalnik, s katerim lahko prekinemo zajemanje zvoka kot tudi nastavljamo tudi glasnost zvoka. Priključni kabel je dolg 3 metre, po potrebi pa ga lahko skrajšamo z ježkom. Vtičniki so označeni tudi barvno, kar omogoča lažje prepoznavanje in hitro priključevanje.

 

logitechg230-3
3-meterski kabel z integriranim in-line upravljalnikom glasnosti in tipko za izklop mikrofona

Slušalke imajo nizko impendanco in visoko občutljivost, kar omogoča kar največji izkoristek signala. Zvočna izolacija je dobra, kar je pomembno pri uporabi na lanpartyjih ali v prostorih, kjer je prisoten šum, vam pa je potrebna uspešna komunikacija. Kakovost predvajanega je povprečna, kar pomeni, da je dovolj dobra za uporabo pri igranju, vendar ne predstavlja nekega presežka, ki bi ga morda želeli ali potrebovali pri drugačnih vrstah uporabe. Zvok na srečo ni prenatrpan z basom, saj ta ni v ospredju, a je vseeno dovolj prisoten, da eksplozije zvenijo realistično in tako še izboljšajo igralno izkušnjo.

 

logitechg230-4
Slušalke Logitech G230 so kljub cenovni ugodnosti privlačnega izgleda.

Slušalke se odlično obnesejo ob vsakodnevni uporabi – naj bo to nezahtevno poslušanje glasbe ali igranje iger. Cenovno so v srednjem razredu in čeprav ne morem pri opisovanju uporabljati superlativov, niti po kakovosti zvoka niti po mikrofonu, so karakteristike primerno odražane v ceni. Sicer pa, če so dovolj dobre, da z njimi igra profesionalni igralec League of Legends, TSM Bjergsen, verjamemo, da bodo všeč tudi vam.