fbpx
Skip links

Pregled polfinalnih tekem in zadnje informacije ogleda svetovnega prvenstva v League of Legends

V sodelovanju s partnerskimi bari in medijskimi sponzorji organiziramo največji tovrstni projekt v zgodovini slovenskega ešporta – oglede dveh polfinalov in finala svetovnega prvenstva v League of Legends. A kaj so tekme, če se okoli njih ne plete zgodba?

Samsung Blue je ekipa, za katero mednarodna skupnost prav verjetno pričakuje, da zmagajo, saj so uspeli brez večjih težav zmagati Champions Spring in se uvrstiti na drugo mesto v Champions Summer, s skupnim rezultatom 30-9 skozi dve četrtletji. Ekipo najbolj definira njihov skorajda nepremagljiv late game in izjemna sposobnost koordinacije med teamfighti. Njihov midlaner, dade, je bil večino njegove kariere v senci Fakerja, a se je v skupinskem delu dokazal za več kot vrednega nasprotnika, od katerega ga loči izjemno velik champion pool. Deft, AD carry ekipe Samsung Blue je prav verjetno najboljši ADC na svetu v teamfightih s svojo igro na championih kot so Twitch, Corki in Tristana. Kljub izjemni sposobnosti teamfightanja ekipe Blue, pa ostaja dejstvo, da če bo Mati, supportu ekipe Samsung White uspelo igrati na nivoju, kot smo ga lahko videli v skupinskem delu, bo bitka vse prej kot enostranska.

Štirje člani ekipe OMG so na svetovnem prvenstvu tretje sezone League of Legends World Championship uspeli priti do četrtfinala, a letos je bila njihova pot iz skupinskega dela tekmovanja bistveno bolj trnova, saj je tretji nosilki severnoameriške lige LCS skorajda uspelo ukrasti uvrstitev OMG-ja v končnico. Kljub nekoliko nestabilni igri v skupinah so v osmini finala gladko premagali korejsko ekipo Najin White Shield in agresivna kitajska ekipa, ki slovi po svojih včasih norih včasih inovativnih teamfightih bo od Star Horn Royal Cluba zahtevala prav vse, če se bodo slednji hoteli uvrstiti v finale in nekako dvomimo, da bo sicer neverjetna igra Uzija dovolj, če se tudi preostalim igralcem ekipe ne bo uspelo dokazati, ko bo na niti vse.

Oboževalcem najpopularnejše igre na svetu tako omogočamo živo spremljanje prenosa iz Koreje na velikem platnu ali večih televizijskih zaslonih na sledečih lokacijah po Sloveniji:

  • Cutty Sark Pub (Ljubljana)
  • Cafe Udarnik (Maribor)
  • Caffe Park (Murska Sobota)
  • Čvekarna Askari (Lenart)

Za več informacij obiščite spletno stran dogodka, kjer lahko najdete dodatne informacije o lokacijah, kot tudi termine:
https://worlds.spid.si

 

Za koga pa boste vi navijali?