fbpx
Skip links

Prihajajoče dogajanje na slovenski sceni

Očitno je, da je na koledarju pomlad, saj se je slovenska scena začela prebujati v vse večjo aktivnost. Pretekli vikend je za otvoritev majskih iger poskrbel že osmi MiKK LAN v Murski Soboti, kjer se je igralo in zabavalo vse od petka do nedelje. Že pred tem se je odvilo kar nekaj dogodkov, med drugimi Lig LAN #2, PwS Invitational III, King of Slovenia #3, vendar je to vse že za nami, poglejmo kaj prihaja.

Že naslednji teden, 10. in 11. maja, se bo v Ljubljani odvil TADY COOLGAMES LAN, kjer se bo igralo League of Legends (LoL v prihodnje) 5v5 na EU WEST strežniku. Več v povezavi: https://www.lol-slovenia.com/index.php/165-tady-coolgames-lan-v-areni.

Isti vikend v nedeljo 11. maja bo potekalo tudi tretji Conn.si HearthStone MASSACRE turnir, več informacij o prijavi na tej povezavi: https://conn.si/?p=8926 . V maju je predviden tudi Conn.si Starcraft 2 MASSACRE, vendar še točen datum ni znan.

Še teden dni kasneje, 18. maja, se bo tekmovanje preselilo popolnoma na spleta, potekali bosta kar dve tekmovanji, eno za LoL in drugo za HearthStone (HS v prihodnje). Prvo je tekmovanje, ki ga organizira skupnost lol-slovenia.com KING OF SLOVENIA #4 na katerega se lahko prijavi do 64 LoL ekip. Drugo, HearthStone Slovenia #3 tekmovanje pa organizira slovenska HS skupnost, hearthstone.si, na njega se lahko prijavi do 32 igralcev in ima nagradni sklad 160 evrov. Več podatkov o tekmovanjih na spodnjih povezavah: https://www.lol-slovenia.com/index.php/164-kings-of-slovenia-4 , https://hearthstone.si/hs-slo-3-online-turnir/ .

Junija se bo dogajanje pričelo z FIFA 14 in to 8. Junija v Mariborju, kjer bo potekal gamingHOUSE FIFA14 #1 turnir z nagradnim skladom 200 € za prva tri mesta, igralo se bo na konzoli Playstation 3. Več: httpss://www.facebook.com/events/800134329999467 .

Petnajstega junija se bo akcija spet preselila na LoL, saj bo preko spleta potekal  RADIOACTIVE LoL EAST ONLINE turnir na katerem je število ekip omejeno na 32 ekip in ima nagrade v vrednosti 250€ ( podeljene so RP). Prijava ter dodatne informacije na slednji povezavi: https://live.radioactive-lan.si/event/details/league-of-legends-nordic-online-turnir/ .

Za poletje pa sta že naznanjena dva LAN dogodka, prvi se bo odvil 5. in 6. julija v Krškem, to bo seveda RADIOACTIVE LAN #4. Na dogodku se bo tekmovalo v treh igrah, te so League of Legends, HearthStone in FIFA14. Več: https://www.radioactive-lan.si/radioactive-lan-4-is-comming/ .

V avgustu pa se bo namesto na obali letos igralo v prestolnici, saj se je tja preselil OFFBLAST LAN. Offblast 2014 se bo tako odvil 8. in 9. avgusta v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Na dogodku se bo tekmovalo v League of Legends, HearthStone in Starcraft 2. Prijava in dodatne informacije: https://www.offblast.si/offblast-2014.php .

To je za enkrat vse kar je najavljeno, čaka nas ogromno akcije in zabave na dogodkih. Prijavite se in uživajte v dogodkih ter nam v komentarjih povejte katere dogodke se imate namen udeležiti.

Peter Vreča, SPID.si