fbpx
Skip links

Copenhagen Games 2014

Kot nam pove že naslov in ime dogodka se bo naslednji teden, od 16. do 20. aprila, v Kopenhagnu odvil velik ešportni festival. Potekala bodo tekmovanja v igrah League of Legends, StarCraft 2 in Counter-Strike: Global Offensive. Svoje tekmovanje bodo v Counter-Strike seriji dobile tudi dekleta, tekmovanje bo potekalo vzporedno s primarnim moškim, aktivne bodo tudi nekatere stare igralke, ki so nam postale znane preko let v ESWC Counter-Strike tekmovanjih, ki prav tako organizira ločeno tekmovanje za nežnejši spol.

—————————————————————————————————

Dirty Bomb Closed Beta – Ekskluziven ključ za zaprto beta testiranje prihajajoče FPS igre:
Y4JG-XPR9-Q7J6-PXJM

—————————————————————————————————

Prvo tekmovanje, Komplett League of Legends turnir, bo vsebovalo 64 ekip, ki se bodo sprva pomerila v razvrstitvenem turnirju, ki bo odločil 8 ekip, ki se bodo pomerila v A tekmovanju za 20000 evrov, ostale ekipe (56) se bodo pomerile v B tekmovanju.

Naslednje tekmovanje bo TRUST FONA CS:GO tekmovanje za 26000 evrov v katerem se bo med seboj pomerilo 58 ekip razvrščenih v petnajst skupin, le te si boste lahko ogledali na spodaj dodani povezavi. Tekmovale bodo vse večje evropske CS:GO ekipe, med drugimi tudi TITAN, Ninjas in Pyamas, Team Dignitas, Virtus.pro, Fnatic, mousesports. Tekmovanje bosta komentirala »zmagovalni dvojec« Anders Blume in Auguste “Semmler” Massonnat, kakor tudi Simen “Warclown” Henriksen, ki bo skušal dodati kot bivši igralec komentar na taktične zamisli ekip in drugih trikov.

Za 7000 evrov se bodo pomerile tudi dekleta in to v Logitech G – CS:GO Ladies tekmovanju. Skupaj jih bo tekmovalo 11 ekip, med drugimi organizacije kot so Team ALTERNATE, Team LDLC.com, Imaginary Gaming, fm! Ladies, Epsilon in ostale. Kot smo omenili že zgoraj bodo tekmovala tudi nekatera znana imena iz preteklosti kot so Zainab “zAAz” Turkie ( Bad Monkey Gaming), Mayra “IpSa” Perez (LDLC.com), Anita “aNi” Lok (Concord Gaming).

Potekalo bo tudi tekmovanje Cooller Master StarCraft 2, ki bo veljalo tudi za WCS Global Events, saj bodo podelili 1800 WCS točk med najboljše tekmovalce. Tekmovanje se bo drugače igralo za 10000 dolarjev in bo komentirano s strani Thomas “Khaldor” Kilian in John “JoRoSar” Sargent.

Zadnje tekmovanje pa je za FONA FIFA XBOX, kjer bo tekmovalo 256 tekmovalcev in se bo pomerilo za 10000 danskih kron, kar je približno 1340 evrov.

Vsekakor nas čaka veliko zanimive akcije in vsi že komaj čakamo, da se tekmovanje začne naslednji teden v sredo.

Povezave do informacij različnih tekmovanj:

CS:GO skupine: https://copenhagengames.com/results/trust-fona-csgo/

CS:GO Ladies skupine: https://copenhagengames.com/results/logitech-g-cs-go-ladies/

Druge informacije: https://copenhagengames.com/