fbpx
Skip links

Zaključen je tekmovalni vikend na slovenski sceni

Pretekli vikend so potekali kar trije spletni turnirji sočasno na slovenski sceni in upajmo le da ne zadnjič. Prvi dva turnirja je organizirala organizacija Conn.si oziroma Connecting Slovenia, ta dva turnirja (Starcraft 2 in HearthStone) sta potekala pod imenom MASSACRE, ki je že znano na slovenski sceni za turnirje v različnih igrah. Tretji dogodek pa je organizirala skupina offblast.si pod imenom Onblast Spring za igro League of Legends.

battleofyaluriver1904-conn-si

Letos tretji in skupno že enajsti Starcraft 2 MASSACRE se je odigral ta vikend. Med sabo je tekmovalo 17 igralcev, med katerimi je najboljši postal Zerg igralec »Pajack«, ki je v finalu premagal svojega ekipnega, iz organizacije Team-MiA.org, kolega »Killerfive-a« (Terran) in to s končnim rezultatom 2:1. Za več informacij o tekmovanju si oglejte slovensko ešportno enciklopedijo imenovano Lexiconn, https://lexi.conn.si/index.php?title=2014_Conn.Si_Massacre_3 .

Prvi MASSACRE turnir pa se je odigral v igri HearthStone, tekmovalo je 18 igralcev in trenutno najboljši v Sloveniji je postal »Mlasic«, ki je v finalu z rezultatom 3:1 premagal »Tooez-a«. V polfinale sta se uvrstila še »Sast« in »Freck«, vendar sta oba bila poražena z rezultatom 3:1 proti končnima finalistoma. Več na lexiconn-u: https://lexi.conn.si/index.php?title=2014_Conn.Si_HS_Massacre_1 .

onblast

Tretji turnir organizacije Offblast.si, Onblast Spring League of Legends se je končal z zmago ekipe »theDowns«, ki prevladuje na slovenskem prostoru. V finalu je premagala ekipo »Heartstone Ghetto« z rezultatom 2:0. Tretje mesto so si priigrali »Slovenian Skillz«, ki so v igri za bronasto medaljo premagali »We Play With Boners«. Skupno je tekmovalo kar 58 ekip! Zelo lepa udeležba za slovensko sceno. Na sledeči povezavi si lahko ogledate finale in druge tekme, ki so potekale v spremljavi OffblastTV: https://www.twitch.tv/offblasttv/profile.

Tukaj pa še več informacij o ekipah in katerim tekmecem so se zoperstavili v tekmovanju: https://binarybeast.com/xLoL14031916 .

To je to, aktivni vikend na slovenski ešportni sceni, saj je bilo v akciji kar 325 igralcev. Čestitke vsem zmagovalcem in sodelujočim za udeležbo ter pohvala organizatorjem za svoje delo, saj brez njih tekmovanj sploh ne bi bilo. Sedaj si lahko le še zaželimo še več takšnih vikendov na slovenskem prostoru v tem letu in naj bo udeležba še večja.

Slike v uporabi so last posameznih organizatorjev, Conn.si in Offblast.si.