fbpx
Skip links

GameWorld.si s Pro Evolution Soccer 2014 tekmovanjem na EPICENTER LAN 2

LJUBLJANA, Slovenija – 9. januar 2014. – GameWorld Slovenija, vodilna spletna igričarska trgovina na Balkanu najavlja podporo največjega BYOC lanparty tekmovanja v Sloveniji, EPICENTER LAN 2. Natančneje bo dosedaj napovedana podpora obsegala igro Pro Evolution Soccer 2014, katere tekmovanje bo potekalo na PlayStation 3 igričarski konzoli, ki je tako kot igra dosegljiva na spletni strani sponzorja.

Sam format tekmovanja bo sila standarden, z uvodno razdelitvijo tekmovalcev v dve (ali več) skupin, iz katerih napredujeta najboljša 2 igralca (v primeru 4 ali 5 igralcev na skupino), ki se nato pomerijo v Single Elimination izločevalnem sistemu, ki bo zagotovil, kar se da dobre pogoje za doseganje vrhunskih uvrstitev igralcev. Spletna trgovina GameWorld.si bo za vse igralce zagotovila napredne konzole, same igre bodo pa potekale na LCD televizijah.

Za igralce morda prav najpomembnejše so nagrade. Le te bodo na EPICENTER LAN 2 na nivoju, ki ga navdušenci nogometnih simulacij pri nas še niso videli. Sklad bo razdeljen sledeče:

  1. mesto – Denarna nagrada v vrednosti 200 €, PES majica, PES Champions League obesek za ključe
  2. mesto – Bon za nakup igre PES 2015, PES majica, PES Champions League obesek za ključe
  3. mesto – Bon v vrednosti 20 €, PES majica, PES Champions League obesek za ključe

O razlogih za podporo in načrtih za prihodnost je Jernej Masnec, vodja eCommerce oddelka pri Videotopu, povedal sledeče:
“Letos smo se na Epicenter Lan-u odločili podpreti tekmovanje v igri Pro Evolution Soccer, saj menimo da je igra v zadnjem izdanju presegla nivo FIFE, kar se vidi tudi po organizaciji velikih turnirjev v Evropi. Upamo, da bo v prihodnosti ta igra visok nivo igralcev dosegla tudi pri nas in da bomo lahko katerega od tekmovalcev poslali tudi na kakšen mednarodni turnir.”

Samo Zavašnik, predsednik Društva za elektronske športe – spid.si, je podporo komentiral s sledečimi besedami:
“Že na našem prvem dogodku, ki je potekal februarja 2013, je bil eden vidnejših sponzorjev spletna igričarska trgovina GameWorld.si. S svojo podporo slovenski gaming skupnosti in našimi prihajajočimi dogodki verjamem, da nam bo uspelo razširiti elektronske športe – kot tudi gaming na splošno – med širšo populacijo. Se vidimo na EPICENTER LAN 2!.”

 

O Društvu za elektronske športe – spid.si
Društvo za elektronske športe – spid.si je bilo leta 2011 ustanovljeno z namenom promocije elektronskih športov in povezane kulture tako v Sloveniji, kot tudi širše. Ozaveščenost širimo z organizacijo spletnih tekmovanj za gamerje, promocijskih dogodkov, festivalov, kot tudi lanpartijev. Publike posodabljamo z ešportnimi novicami iz lokalnega, kot globalnega okolja preko socialnih omrežij, spletnih portalov in kvartalnih revij. Udeležimo se vseh večjih tekmovanj po Sloveniji s katerih prenašamo sliko v živo, opravljamo intervjuje, fotografsko obeležujemo dogodek in drugo. Za več informacij obiščite spletni portfolio društva na https://www.spid.si/en