fbpx
Skip links

Ekipa SPID.si rabi nov zagon

Morda bi lahko kdo povedal, da ekipa SPID.si nekoliko počiva v zadnjih tednih in mesecih. Realnost je daleč od tega, saj smo organizirali serijo MAMUT Cup-ov, ki smo jih tudi komentirali, samostojno smo izvedli MiKK LAN #6, čez nekaj tednov nas pa čakata novi dve preizkušnji – pomoč pri organizaciji tekmovalnega dela največjega neprofitnega računalniškega festivala v Sloveniji, festivala FRiSK, kot tudi upravljanje s tekmovanjem, medijsko poročanje in prenos v živo iz največjega eŠportnega dogodka, Grand LAN Adrie #3.

 

A tudi to ni vse, kar se dogaja. Radi bi se razširili na nova področja – in s tem ne mislimo novega nabora iger, marveč nekaj bistveno večjega. Rast pa ni mogoča brez priključitve novih članov, saj ekipa treh, štirih ali petih posameznikov lahko postori le tako veliko. Zato iščemo nove moči.

 

Kdo smo

SPID.si je pravno gledano društvo, katerega glavna registrirana dejavnost je promocija elektronskih športov v Sloveniji. Smo neodvisni, na prostovoljski bazi osnovani igričarski entuziasti, ki organiziramo dogodke, festivale, lige, tekme in pogovorne oddaje. Poročamo iz dogodkov skozi tekst, sliko, video in tudi živ prenos. Slovensko sceno posodabljamo z dogajanji in zabavnimi vsebinami iz širokega nabora iger. Pišemo vodiče, mnenja, bloge in recenzije. Delamo veliko, za lastno zadoščenje in napredek eŠporta pri nas. Pritožujemo se ne, pohval ne čakamo, smo jih pa veseli.

 

Iščemo

Vodja socialnih medijev

Za potrebe boljše prisotnosti na socialnih omrežjih iščemo posameznika, ki bo upravljal z vsemi omrežji, na katerih je Društvo za elektronske športe – spid.si prisotno. Njegove naloge vključujejo neprestano korektno in profesionalno, kot tudi slovnično pravilno komuniciranje z javnostmi, ki jih s socialnimi mediji dosegamo. Kandidati imajo pretekle izkušnje z vodenjem strani in se poslužujejo najboljših praks objavljanja.

 

Vodja spletnih vsebin

Je podrejen direktno predsedniku društva in odgovarja za količino in kakovost vse pisane vsebine objavljene na SPID.si, kot tudi še prihajajočih neimenovanih projektih. Idealen kandidat ima izkušnje z novinarstvom ali bo nadaljeval svoje šolanje v tej smeri. Prijavitelj bo glavno pero projektov, brainstormer za nove vsebine, glavni lektor in oseba, ki na koncu objavo tudi naredi javno, planer objav čez teden, kot tudi posameznik, ki je v pomoč drugim piscem.

 

Komentatorje/Voditelje

Iščemo izjemno zgovorne in razgledane posameznike, ki bi sodelovali pri izvedbi živih, kot tudi snemanih dogodkov in vsebin. Zaželjeni so posamezniki, ki vedo trezno razmišljati in so proaktivni v pogovorih, tudi pred publikami. Entuziazem za področje iger in poznavanje dogajanje v eŠportnem svetu je ključno za ta položaj. Pretekle izkušnje niso pogoj, ob prijavi dodajte vsebine za katere menite, da so relevantne za sprejetje.

 

LoL/CS/CoD/FIFA/SC/Dota Reporter

Iščemo študente novinarstva, kot tudi ešportne navdušence, ki jih zanima novinarstvo ali pisanje tekstov. Pridružite se lahko našemu še neimenovanemu projektu, kjer bi pokrivali eno v naslovu omenjeno igro. Od prijavljenih se pričakuje kvaliteten in slovnično pravilen način izražanja, kot tudi samoiniciativnost, saj si povečini naslove za vsebine iščejo pisci sami, biti morajo izjemno zanesljivi in se držati dogovorjenih rokov. Pretekle izkušnje niso pogoj, ob prijavi dodajte vsebine za katere menite, da so relevantne za sprejetje – če še niste napisali članka, ali niste primerni za to nalogo, ali jo pa hitro napišite o namišljeni zadevi.

 

Bloggerji

Imate močno izoblikovana mnenja o dogajanjih na svetovnem, kot tudi lokalnem prizorišču elektronskih športov, in vas ni sram tega tudi pokazati? Iščemo redne bloggerje, ki bi vsak teden, ali vsaka dva tedna objavili blog, v katerem bi se posvetili določeni problematiki ali temi. Seveda se za mesto pričakuje resnost, kvaliteta izražanja in tudi nekonfliktnost. Ob prijavi dodajte relevanten spisek (vsaj 400 besed), o temi, ki menite, da je trenutno pereča.

 

Grafični oblikovalci

Iščemo študente grafičnega oblikovanja ali samo navdušence ešportnih iger, ki so sposobni oblikovati določeno grafično vsebino v skladu z danimi navodili. Tako bi se pridružili našim (tudi še neimenovanim) projektom. Od kandidata zahtevamo resnost, ažurnost in zanesljivost. Pretekle izkušnje niso obvezne, pošljite nam vse druge informacije, ki so po vašem mnenju pomembne za sprejetje v našo skupino, kot tudi primerke vaših dosedanjih del.

 

Kako se prijaviti?

Prijavo in vse relevantne datoteke oz. pretekla dela pošljite na [email protected]. Potni stroški bodo članom ekipe povrnjeni, ko pa dokažejo svojo predanost lahko kot izkazano hvaležnost tudi računalniško opremo naših partnerjev. Odgovorili vam bomo takoj, ko bo to mogoče. Hvala za izkazan interes za delo pri Društvu za elektronske športe – spid.si.