fbpx
Skip links

SteelSeries Siberia V2 Recenzija

Steelseries je podjetje, ki se ukvarja izključno z igričarsko periferijo. A za razliko od tekmecev pozornosti ne usmerjajo v osvetlitev in nepotrebne dodatke, temveč izključno v namenskost. Lagali bi če bi zatrjevali, da jim to ne uspeva.

Pri intenzivnem igranju – za kar so te slušalke namenjene – je zelo pomembna udobnost. To so pri Steelseriesu zagotovili z oblazinjenim trakom, ki se popolnoma prilagodi glavi. Čeprav smo na začetku dvomili v vzdržljivost traka, so nam pri Steelseriesu pokazali, da vedo kako se zadevi streže. Že same specifikacije slušalk, frekfenčni razpon od 10-28.000Hz in impedanca 32 ohmov nam povejo, da bo zvok odličen. Za to poskrbi 50mm membrana v »open back« sistemu. Ta omogoča boljše srednje in visoke zvoke, a za ceno nekaj prepuščanja iz okolice. A na srečo so nekaj uhajanja omejili z uporabo usnjenih blazinic. Velikost sama ni problematična, saj Siberia V2 pokrijejo celotno uho, ter s tem zagotavljajo maksimalno mero udobja.

Sama kvaliteta zvoka je več kot zadovoljiva za igričarske potrebe, a ob poslušanju glasbe smo imeli občutek »praznosti«, kot da mu manjka globine. To je bilo še posebej očitno pri nizkih in srednjih frekfencah, dočim so se slušalke pri visokih izkazale. Sama 3D prostorska zaznava je dodelana do podtankosti.

SSSV2-1

Verjetno najbolj izstopajoča značilnost Siberie V2 je izvlačljiv mikrofon. Tega lahko poljubno izvlečemo iz ohišja slušalke in ga nastavimo tako, da kar najbolje prenaša naše ukaze soigralcem na virtualnem bojišču. Mikrofon bo zaznal vse, od šepetanja do histeričnih krikov, za kar poskrbi širok frekfenčni razpon, segajoč od 50 do 16.000 Herzov. A na žalost je ta zvok zajet iz vseh strani, ter tako soigralci poleg naših ukazov slišijo tudi vse zvoke iz okolice.

Nadzor nad glasnostjo imamo preko koleščka, na katerega je integriran tudi drsnik, s katerim lahko ugasnemo mikrofon. Rahlo razočarani smo bili tudi nad kablom, saj bi za višji cenovni razred pričakovali, da bo obdan s tekstilno pletenino. Kabel sam je dolžine 1 metra, zato lahko Siberie V2 uporabljamo tudi z mp3 predvajalniki. Ob nakupu dobimo 2 meterski podaljšek, ki nam omogoča priklop tudi na zadnjo stran računalnika. Povezljivost zagotavljata dva pozlačena analogna 3,5 milimeterska priklopa, ki opravita nalogo.

Za vsakega predanega igričarja sta najpomembnejši dve kvaliteti slušalk: kvaliteta zvoka in udobnost. Kar se tiče udobja pri nošnji, lahko rečemo le, da so to slušalke v katerih smo se počutili sproščeno kot še nikoli poprej. Enako bi lahko rekli za zvok, ki je v igrah kaj drugega kot impresiven. Čeprav se najdejo malenkosti, ki bi jih lahko izboljšali, je celotna slika še zmeraj močno pozitivna. Kot takšne so Steelseries Siberia V2 ene najboljših v svojem razredu.

 

 

ZA: kvaliteta zvoka v igrah, inovativen mikrofon, izgled
PROTI: zvoku manjka globine, mikrofon zaznava zvoke iz okolja
SPLOŠNO: Slušalke, ki so zaslužijo priložnosti da zasijejo