fbpx
Skip links

Test Logitech Desktop Microphone

Ko standardno Logitechovo pakiranje končno odpremo najdemo v pakiranju le navodila za uporabo, garancijski list, mikrofon sam, ter nastavek za postavitev mikrofona na stran ekrana – torej, nič posebnega.

Mikrofon je v celotni plastičen, vsaj koliko lahko vidimo na zunaj. Na stojalu je plastika mat črne barve, prevlečena z nedrsečim premazom. Stojalo je kvadratne oblike, kjer se samo konci dotikajo tal, in zaradi tega je mikrofon neverjetno stabilen, ter ga je precej težko prevrniti, čeprav bi mu nekaj več mase prišlo presneto prav. Vrat je narejen iz črne svetleče plastike, kjer je v konico vdelan mikrofon. Naklon mikrofona lahko spreminjamo s pomočjo ležaja, katerega je enostavno premakniti, a še zmeraj ostane na položaju na katerem smo ga pustili. Na vratu mikrofona je tudi stikalo, ki malce izstopa iz celotnega designa, a še zmeraj izgleda dodelano in premišljeno. Hod stikala je kratek, komajda opazen, a zagotovo prekine oddajanje signala preko mikrofona.

slika1

Logitech Desktop Microphone se ponaša s frekfenčnim območjem  100Hz to 16kHz, kar je zadovoljivo za mikrofon tega cenovnega razreda. Ima noise-canceling design, torej ima mikrofon filter zunanjih šumov, ki bi drugače motili razumljivost našega govorjenja. Kabel je dolg 2,2metra, kar zadostuje za večino kofiguracij, moti le debelina kabla, ki je sorazmerno tanek, priključek ni pozlačen, saj v mikrofonu tega cenovnega razreda to ni potrebno. Ker se podatki prenašajo preko 3,5mm jacka, za razliko od podobnih USB mikrofonov podpira plug&play, kar pridoda k uporabnosti izdelka.

Mikrofon ima tudi certifikat kompatibilnosti za Skype, a kot vsak plug&play mikrofon ni imel nobenih težav v drugih programih tipa MSN Messenger,  Ventrilo, Teamspeak in podobni, kjer nismo dobili nobenih pritožb glede slišnosti oz. Kvalitete zvoka, ki jo mikrofon oddaja.

 

Za: cena, kakovost izdelave, plug&play

Proti: pomanjkanje mase, tankost kabla