fbpx
Skip links

Reportaza MiKK LAN-a #6

MiKK LAN #6. Potekal je od 10. do 12. avgusta 2012 v prostorih Mladinskga Informativnega in Kulturnega Kluba v Murski Soboti, kjer je igralo, jedlo, spalo in smrčalo, skratka – živelo več kot 50 mladih in malo manj mladih. Ti so se na šesti tovrstni dogodek v severovzhodnem delu dežele na sončni strani Alp pripeljali iz vseh kotičkov Slovenije, in ni ga bilo posameznika, ki bi mu bilo poti žal.

V času, ko pri nas pravzaprav več ni kakovostnih igričarskih dogodkov in času relativnega umiranja naše Call of Duty scene, bi morali biti več kot veseli s kakršnim koli dogodkom, naj bo dober ali slab. Tako pričakovanja niso mogla biti velika, a kot je sedaj že stalnica, so organizatorji znova pokazali zakaj so njihovi dogodki zapolnjeni takoj ko se odprejo prijave.

Kot vedno, so se igralcem vrata uradno odprla v začetnih popoldanskih urah, a najbolj predani igralci so v MiKK prispeli že ob 12 in ob dveh popoldne, ko bi se naj začelo nameščanje sistemov, so bile odigrane že prve ogrevalne tekme. V naslednjih urah so se pričela polniti mesta okoli tistih “die-hard” igralcev, ki so morali imeti že prvo pavzo in s prihodom enega najboljših atributov MiKK-ovih LAN-ov – ki so vključeni v 10€ prijavninehrano, se je pričelo tudi Call of Duty 4 Fun Mix tekmovanje. Sicer so na začetku bile težave, kajti naključni žreb je določil ekipo igralcev, ki bi imeli možnosti zmagati tudi redno CoD4 tekmovanje, a po pritoževanju posameznikov (ne omenjamo imen, a slišali smo, da je bil najbolj vokalen Dominik “gont” Baligač, whiner 😀 ) so bili nekateri igralci za več “fun” faktorja zamenjani. Po načrtih organizatorjev, naj bi 6 ekip odigralo Round Robin sistem, nato pa Single Elimination playoffe, a ko je ekipa dECENT v postavi Tim “mitoR” Obreza, Niko “drwo” Drvarič in Samo “samek” Zavašnik premagala vse druge, so se CoD4 igralci odločili za nekaj več počitka in zadnje priprave na redno tekmovanje v četrtem klicu dolžnosti.

Istočasno med Fun Mix tekmovanjem je potekal tudi boj za naziv najboljšega FIFA12 igralca na igralni konzoli PlayStation 3. Tu se je pomerilo 11 tekmovalcev, a eden izmed prijavljenih, ki je bil tudi zadolžen za mrežo na LAN-u, Primož “voogy” Vogrinec, je v zadnjem trenutku svoj nastop odpovedal. Tako smo v eni skupini lahko videli dvakratnega zmagovalca MiKKovih LAN-ov, Dejana “Mido_1” Petja, dvakratnega po sreči tretjeuvrščenega Aljaža “gama1337” Tišlerja, Matica “Anderson8” Vajngerla, ki je zaradi nepoznavanja platforme PS3 izpadel in nenazadnje tudi Maestra. V drugi skupini pa Excalibur, d10s-la_pulga in verjetno najbolj prepoznavno ime lokalne FIFA scene polek Dejana Petja, Golgeter. Slednji je bil na koncu tudi zmagovalec šestega tekmovanja iz simulacije/arkade nogometa na MiKK LAN-ih.

Drug dan so se zapolnila vsa mesta v koncertni dvorani MiKK-a, saj je na vrsti bilo tekmovanje v Call of Duty 4. Če povemo, da je bilo prijavljenih 13 ekip, pozabimo omeniti Ejected Gaming, zmagovalce štirih zaporednih MiKK LAN-ov, pozabimo na Team LEGENDARY, zmagovalko zadnje inačice tekmovanja in eno najbolj perspektivnih CoD4 ekip v Sloveniji, med drugimi. če pa omenimo ekipe, kot so Balls deep, RUDAR, Hruška in podobne, pa se ne omeni talenta, ki ga posedujejo posamezni igralci, saj več kot RUDAR pove ime Mitje “ks3l” Sreša, več kot Hruška pove ime Tim “mitoR” Obreza, več kot Balls deep pove ime Damjan “D-Prodigy” Markovič, itn.

Ekipe so razdelili v 3 skupine po 4 oz. 5, kjer je skupinski del služil le za razvrstitev v končnico s sistemom dvojnega izločevanja. Tako so v prvem delu pričakovano na vrhu skupin bile ekipe, od katerih se je to pričakovalo – ejected v skupini A, Balls deep v skupini B in LEGENDARY v skupini C. V končnici so se hitro ločile najboljše ekipe od tistih, ki jih še dohitevajo, kajti v 3. rundi Winner Bracketa so bile le še prej omenjene ekipe – Ejected, Hruška, Balls deep in LEGENDARY. Nekako presenetljivo so 3. rundo Looser Bracketa dominirali MBDH – Moja Babica Dila Heroin, eno najbolj prepoznavnih Call of Duty 2 imen, saj so od takrat naprej premagali ekipe Y!boytz, Hruška, Balls deep in na koncu so v finalu Looser Bracketa izgubili proti ekipi Ejected Gaming, kar jim je prineslo 3. mesto na tekmovanju, na katerega so se prijavili le iz zabave. V finalu CoD4 tekmovanja sta se pomerili enaki ekipi kot na MiKK LAN-u #5, le da v nekoliko drugačnih postavah, kar bi moralo zagotoviti za drugačen rezultat. A včasih je za zmago potrebne tudi nekaj sreče in letos je bila na strani branilcev naslova – ekipe LEGENDARY, ki so z zanimivo igro z 2-0 premagali Ejected Gaming. To, sklepno dejanje CoD4 tekmovanja je nastopilo šele ob 9 uri zjutraj, 12. avgusta, saj se je tekmovanje, kot je sedaj že v navadi zavleklo v jutranje ure.

Sedaj že zdelani igralci so imeli pred sabo še zadnji izziv – Call of Duty 2 tekmovanje. Na tega se je nažalost prijavilo le 6 ekip, a kaj naj, očitno se mladina še ni privadila na tempo MiKK LAN-a. Kot normalno, so tudi tu omembe vredna rivalstva in MiKK LAN bi ne bil MiKK LAN brez ekipe Yauthamag, ki je že od prve inačice tekmovanja prisotna na najvišjih mestih. Omeniti je treba tudi Nino “twizzie/mau5er/benQ/manSa/joKKe” Kralja, ki je skoraj samostojno zmagal MiKK LAN-a #4 in #5, a je na šesto inačico prišel s svojo pravo ekipo, s katero igra že skoraj pol desetletja. Long story short, MBDH so v skupinah pometli s konkurenco z rezultati tako enostranskimi, kot je plesna rutina amputiranca. Večkratno zmagovalko, ekipo Yauthamag so druge ekipe izločile iz tekmovanja že v skupinskem delu, dočim je v Single Elimination končnici na koncu brez bistvenih preglavic zmagala ekipa MBDH, ki so ji sledile ekipe eE in BOGI/dZ.

Tekom MiKK LAN-a #6 smo pri SPID.si precej poročali o dogajanju, nalagali slike, videe in intervjuje, in s tem se moramo zahvaliti tudi nekaterim posameznikom, brez katerih bi pokrivanje dogodka ne-bi bilo mogoče izvesti tako, kot je bilo. Hvala sledečim:
Oskar “sodiac” Dimec, Žiga “shejvi” Gaber, Matic “Anderson8” Vajngerl, Dominik “gont” Baligač.

Ne pozabite nam slediti na FaceBooku in nam v komentarjih povedati, kaj ste vi odnesli od dogodka!