fbpx
Skip links

MiKK LAN #6 Predogled

MiKK je okrajšava za Mladinski Informativni in Kulturni Klub, ki s sedežem v Murski Soboti predstavlja zbirališče pomurske mladine. Definitivno najbolj znana večerna dejavnost MiKK-a je oskrbovanje rulje z drugačno, a vseeno kakovostno glasbo, dočim podnevi ljudi privablja bar z zastonjskim internetom in cybercaffe z 10 računalniki. Klub bi pa ne bi imel imena informativni, če bi ne mladim ponujali nasvetov in informacij ter opravljali zastonjskih izobraževanj na področju računalništva, glasbe, umetnosti in drugih.

Leta 2009 so se pa po prepričevanju prekmurske igričarske skupnosti na portalu sobotainfo.com odločili zaplavati v nove vode – organiziranja tekmovanj v računalniških igrah. Dočim že gostovali podobne dogodke, so bili vedno upravljani s strani par posameznikov in udeležba možna samo s povabilom. Tako so z MiKK LAN-om #1 preselili dotedanje dogodke iz spodnjih prostorov v glavnega in ko se je beseda razlegla je bil odziv skupnosti izjemen, saj se je kaj kmalu zbralo nekaj manj kot 50 igralcev, ki so uživali v idealni zmesi druženja, zabave in tekmovalnosti v tem vrstnem redu.

Trije dnevi polni akcije so bili pomurskim igričarjem brez dvoma premalo in kaj kmalu so se začeli snovati načrti naslednji dogodek – MiKK LAN #2, kjer so podobno prevladovali isti igralci v igrah, v katerih so potekala uradna tekmovanja – Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty 2 in FIFA. Na MiKK LAN-u #3 je bila zgodba podobna, Ejected Gaming in Yauthamag so dominirali v CoD4 in CoD2, dočim je Mido_1 po enem letu in dveh dogodkih moral predati naziv najboljšega FIFA igralca na MiKK-u Excalibrusu.

Četrta inačica tega tedaj že najbolj čislanega tekmovanja v Sloveniji je prinesla nove zmagovalce v Call of Duty 4, ko Nino “Twizzie” Kralj skorajda lastnoročno nadvladal Yauthamag, ki so pa s skoraj isto postavo dosegli 3. mesto v Call of Duty 4, dočim je prvo mesto – kot ponavadi – dosegla ekipa Ejected Gaming. V FIFI je znova vrh bil poln konkurence, a ikona te mešanice nogometne arkade in simulacije je prinesla novega zmagovalca, Golgeterja. Na zadnjem ešportnem dogodku v tem delu Slovenije – MiKK LAN-u #5 se je spremenilo vse. Mido_1 je znova osvojil zlato. Ejected Gaming so izgubili proti LEGENDARY v finalu Call of Duty 4 tekmovanja. Yauthamag so znova pokazali svoje zobe v Call of Duty 2. A od zadnjega MiKK LAN-a je minilo sedaj že skoraj leto dni. Se je stanje spremenilo? Bodo na vrhu znova končali igralci, ki dogodek za dogodkom pobirajo nagrade, ali se bodo na sceni pojavile vzhajajoče zvezde?

Ne pozabite spremljati našega poročanja iz tekmovanja, kjer boste lahko na portalu lan.spid.si spremljali posodobitve rezultatov, na prvi strani in FaceBooku pa spremljajte slikovne in video posodobitve ter intervjuje, ki jih bomo izvajali z igralci in organizatorji tekom celotnega tekmovanja. 

Delite svoje mnenje v komentarih!