fbpx
Skip links

Bootcamp @ nuke – Powered by SPID.si

Beseda boot camp je lahko pogovorni izraz za začetni trening vojaških novincev, je pa tudi ime za prevzgojne ustanove, kjer se ubadajo z adolescentnimi posamezniki, ki so zašli iz prave poti, kot jo definirajo v Združenih državah Amerike. A če me oči ne varajo izgleda, da kletni prostori hiše Blaža “nuke” Oršoša niso namenjeni vojaškim ali prevzgojnim namenom, temveč je prostor svojo namembnost delavnice predal gostovanju elektronskih športnikov, ki se aktivno pripravljajo na enega največjih igričarskih tekmovanj – z zelo bogato zgodovino – MiKK LAN #6.

Vsi prisotni igralci imajo bogato zgodovino v Call of Duty sceni, še bolj pa so njihovi največji uspehi povezani prav z prejšnjimi inačicami MiKK-ovega LANPARTY-a. Pravzaprav je bil MiKK LAN #1, ki je potekal julija 2009 prvi LAN za večino udeležencev, je pa res, da so bili tam prvič vsi v isti sobi, kjer so se spoznali in na koncu, skoraj 2 leti kasneje začeli tekmovati kot člani ene ekipe – ejected gaming za Call of Duty 4 in Yauthamag za Call of Duty 2.

Če pogledamo natančneje v anale zgodovine ugotovimo, da so igralci že na prvem eventu poželi velik uspeh, saj so dosegli prvo mesto v Call of Duty 4 tekmovanju preko takrat veliko bolj uveljavljene ekipe ZooM, in drugo mesto v Call of Duty 2 tekmovanju, kjer je tri igralce v finale popeljal Dominik “gont” Baligač sam. Seveda igralci niso bili zadovoljni s samo drugim mestom, zato so na naslednji dogodek vrnili s polno postavo v Call of Duty 2: Dominik “gont” Baligač, Blaž “nuke” Oršoš in Samo “samek” Zavašnik in prepričljivo končali na prvem mestu, kar bi lahko rekli tudi za ejected gaming, ki je pometel s konkurenco v CoD4.

Ob medsebojnem spoznavanju iz dogodka v dogodek, so ugotovili, da bi bilo odlično združiti najboljše obeh svetov in po vnovičnih prvih uvrstitvah na MiKK LAN-u #3 so Call of Duty 2 igralci končno zapustili sedaj že umirajočo sceno in začeli entuziastično igrati Call of Duty 4. Napor se je obrestoval na področju nove igre polne pozornosti, saj sta obe ekipi ejected in rejected prišli v četrtfinale in na koncu dosegli prvo in 3/4 mesto, dočim so čeprav neaktivnosti končali na drugem mestu v Call of Duty 2.

In kot bi minilo le nekaj minut je bil na vrsti MiKK LAN #5, ki je potekal sedaj že skoraj 1 leto nazaj, avgusta 2011. Tam je ekipa ejected prvič izgubila finale MiKK LAN-a v celotni zgodovini dogodka, proti ekipi LEGENDARY, ki je bila sestavljena iz nekaj najbolj uveljavljenih imen v sceni – Mitja “ksel” Sreš, Aljaž “gama” Tišler in Niko “drwo” Drvarič. S samo dvema izmed dominantne trojice gont – nuke – samek je ekipa izgubila tudi finale Call of Duty 2.

Zgodovina igralcev je bogata z impresivnimi vrhi in nezadovoljivimi padci v najnovejši zgodovini. Kot izkušeni veterani dogodka so nedvomno favoriti v obeh igrah in po razočaranju na MiKK LAN-u #5 so še bolj motivirani kot kadarkoli prej, da pokažejo njihov talent, skill in nenazadnje tudi srečo.

 

Boot camp lahko spremljate na spodnjem kanalu:
Spremljajte prenos v živo na Twitch.tv