fbpx
Skip links

PES 2018 turnir v Harvey Norman Ljubljana

Harvey Norman, pomemben igralec na slovenskem trgu zabavne tehnike, ponosno napoveduje pestro »gaming« jesen v njegovih poslovalnicah. V soboto, 14. oktobra 2017 bo v prostorih ljubljanske poslovalnice Harvey Norman potekal brezplačen turnir v novoizdani igri Pro Evolution Soccer 2018 na platformi PlayStation 4.

 

Kakšna je vstopnina?
Vstopnine ni, torej je dogodek brezplačen za udeležbo.

Kaj je za nagrado?
Nagradni sklad za najboljše vključuje:
1. mesto – originalna igra PES 2018 Legendary Edition za PS4, uradni dres slovenske nogometne reprezentance, zlata medalja za zmagovalca z gravuro + zmagovalec turnirja se uvrsti na finalni turnir regije na Infogamer festival novembra v Zagrebu (pokrijemo potne stroške)
2. mesto – PES 2018 Standard Edition za PS4, dres Pro Evolution Soccer, srebrna medalja z gravuro
3. mesto – uradna ura Pro Evolution Soccer, dres Pro Evolution Soccer, bronasta medalja z gravuro
prvih sto udeležencev oz. obiskovalcev – PES Topps Card Pack

Moram s seboj prinesti svojo opremo?
Vsa oprema (televizije, konzole in kontrolerji) bo na voljo na prizorišču, posamezniki, ki so pa navajeni na svojo opremo bodo pa lahko uporabljali tudi svoje kontrolerje.

Kako dolgo bo trajal turnir?
Predviden čas trajanja je od 10.00 dopoldne do 18.00 zvečer, ko sledi podelitev nagrad zmagovalcem.

 

 


Pravila turnirja

Osnovna pravila:

  • Dolžina igre: 5 minut
  • Pogoji: normalni
  • Poškodbe: ne
  • Maksimalno število zamenjav: 3
  • Maksimalno število pavz na igralca: 1
  • Podaljški: da
  • Penali v primeru neodločenega rezultata: da
  • Lokacija: na stadionu
  • Vreme: jasno
  • Sezona: poletje
  • Maksimalno število igralcev: 64

Skupinski del:

V skupinskem delu bodo na vseh kvalifikacijah igralci združeni v ekipe s po 4 tekmovalci, iz katere bosta 2 najboljša napredovala v končnico.

V tem delu vsak igralec igra z vsakim drugim v skupini (format Round Robin). Za zmago prejme zmagovalec 3 točke, medtem ko poraženec ne prejme točk. Neodločen rezultat je dovoljen v katerem primeru oba igralca prejmeta po eno točko. 

Najboljša sta igralca, ki dosežeta najvišje število točk v skupini. V primeru večih ujemanj števila točk (npr. imata drugo in tretjeuvrščeni oba po 5 točk) napreduje v nadaljnjo stopnjo tekmovanja tisti, ki je zmagal neposreden dvoboj med igralcema, med katerima obstaja izenačenje. V primeru, da je tudi ta tekma bila izenačena, se igra igra še enkrat do končne zmage enega igralca.

Končnica:

V končnico se prebijeta 2 najboljša igralca vsake skupine. Ta se igra po sistemu enojne eliminacije (Single Elimination), v kateri mora posameznik za napredovanje v turnirju doseči 2 zmagi (Best of 3). 

V primeru, da se po dveh odigranih polčasih še ni odločil zmagovalec se odigra dva podaljška, vsak po 3 minute. Če tudi takrat ni bil določen zmagovalec se igra kazenske strele (penaltyje) za uvrstitev v nadaljnji del turnirja ali zmago.

 


Splošni pogoji udeležbe

Na PES 2018 turnir v Harvey Norman se lahko prijavijo vsi državljani Republike Slovenije, ki bodo dne 14. oktobra 2017 starejši od 16 let. Na tekmovanju ne smejo sodelovati zaposleni v podjetju organizatorja, Harvey Normana, člani Društva za elektronske športe – spid.si. S prijavo na tekmovanja se tekmovalci strinjajo s pogoji sodelovanja.

Tekmovanja bodo potekala na konzoli Playstation 4 in v igri PES 2018. Tekmovalci se strinjajo z objavo fotografij in videoposnetkov, ki bodo posneti na samem tekmovanju. Organizator tekmovanja si pridržuje pravico do uporabe kontaktnih podatkov tekmovalcev za namen organizacije tekmovanj in deljenje le teh s partnerji in sponzorji tekmovanja. Tekmovalci se tudi zavezujejo, da bodo sledili navodilom organizatorja in upoštevali pravila igre. Vsakršno odstopanje od pravil in motenje dogodka bo po presoji organizatorja ustrezno sankcionirano, v skrajnem primeru tudi z diskvalifikacijo tekmovalca.

Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za lastnino udeleženca, ki bi se udeležencu odtujile/pokvarile/uničile tekom dogodka.

Vsi udeleženci prevzemajo odgovornost za lastna dejanja na prireditvi. Organizator lahko posameznika kadarkoli odstrani iz prizorišča v kolikor oceni, da je to potrebno iz varnostnih razlogov ali kršitev pravil ter splošnih pogojev.

Na prizorišču bo ves čas prisoten vsaj en član organizacijske ekipe, ki bo skrbel za upoštevanje reda in osnovnih pogojev za izvedbo dogodka.

Organizator lahko vsem prijavljenim pošilja e-pošto z novicami in obvestili. Organizator lahko po predhodnem obvestilu kadarkoli spremeni informacije, podatke in način izvedbe dogodka.

Vse spremembe bodo objavljene na spletni strani društva (www.spid.si).

Organizator, mediji in partnerji dogodka lahko objavljajo in spreminjajo ter za oglaševalske namene uporabljajo slike in druge medijske vsebine iz dogodka na spletnih straneh in drugih medijih.

Za sodelovanje v turnirskem delu dogodka je potrebno organizatorju podati kontaktne podatke – polno ime, email, naslov in telefonsko številko za potrebe nadaljnjega marketinga in pošiljanja nagrad. Kontaktne podatke lahko organizator deli z organizacijskimi partnerji in sponzorji dogodka.