fbpx
Skip links

Porka o INFOGAMER REBOOT LAN 2015

Dogodka sem se udeležil z ekipo SAiNTS v postavi Tinko, tom b, chagitzky, salted, štirih Hrvatov in mene. Na LAN sem se skupaj s servayjem odpravil že v petek, s katerim sva pri Tinkoju tudi prespala.

Sobota 14. novembra je pomenila pričetek CS:GO turnirja v okviru festivala – pričeli smo s prvo igro proti Atrox gamingu, katero smo kar konkretno izgubili s 16:5. To nam je precej zbilo motivacijo, saj nam tudi med pracci v tednu pred lanom ni uspelo zmagati enega matcha (in prav zaradi teh neuspehov smo rekli, da do LAN-a ne bomo trenirali).

Naslednjo igro smo imeli proti Axionu za katerega smo vedeli, da bomo zmagali, kajti so vsi naši posamezni igralci boljši v primerjavi z njihovimi. Ko pa je sledila še informacija, da bomo igrali na naši najboljši mapi, de_mirage, je bila samozavest še toliko večja in zato smo jih tudi zmagali z rezultatom 16:8.

 

11230662_475858495927532_8447961053923203115_o
Avtor: CSHR

 

Temu je sledil match, ki sem se ga najbolj veselil, tekma proti ekipi PRIMATES. Imel sem zelo veliko željo, da jih zmagam, saj je bila to moja prejšnja ekipa, pa tudi zato, ker so bili oni prvi favoriti za zmago na dogodku. Igra je bila zelo napeta, začeli smo kot CT in half zaključili 9:6. Pri tej igri smo prvič postavili tom b-ja za callerja in z njegovim agresivnim slogom vodenja smo zmagali z rezultatom 16:11, ko je tinko v zadnji rundi clutchal 1v2. Ko se je to zgodilo sem se počutil kot da bi zmagal celoten dogodek, saj je občutek zmage nad svojo bivšo ekipo in hkrati prvih favoritov neopisljiv. Ta zmaga v četrtfinalu nam je dala zelo velik zagon in moralni “boost”, ki smo ga potrebovali v polfinalu.

V polfinalu smo igrali zopet proti Atrox gamingu. Veto je določil, da bomo igral mapo de_dust2, na kateri so nas teden dni pred dogodkom premagali s 16:2, saj je le ta njihova najboljša mapa. Začeli smo kot T-side in half zaključili z rezultatom 9:6, za katerega smo bili pozitivno presenečeni, vendar zasluženo zaradi agresivnega callanja tom b-ja, kajti vedeli smo da Atrox igrajo zelo pasivno in smo s hitrimi split pushi ter executi dobili veliko rund. Ko smo menjali side se je rezultat izenačil na 9:9, ampak potem je zopet tom b poskrbel s svojim igranjem na AWP, da so ostali na tem številu rund in  zmagali smo s 16:9. Vsi smo kot ekipa igrali zelo odlično ampak bi pa posebej izpostavil toma, da je bil ključen za zmago, saj je skoraj vsako rundo je dobil prvi pick z AWPom. Se pravi z zmago nad obema favoritoma lana smo odšli v finale s ciljem zmage.

V finalu smo igrali proti ekipi ecoWASH. Igrala se je mapa de_cache, začeli smo kot CT-side, ampak tukaj smo naredili spremembo in začeli igrat agresivno, tega pa ekipa ecoWASH ni pričakovala in zato smo half dobili z rezultatom 12:3. Na T-sidu smo pa iskali njihovo šibko točko in to je bil igralec Nulum na B situ, katerega smo tudi začeli izkoriščati in smo zato tudi zmagali tekmo s končnim rezultatom 16:7.

Sprva nismo niti dojemali, da smo zmagali LAN, kajti pred lanom je bilo toliko ene zmede med igro, slaba komunikacija, neposlušanje in več. Skratka manjkali so nam vsi faktorji, ki vplivajo na dobro igro ekipe. Ampak na lanu se je to vse čudežno popravilo in oddigrali smo disciplinirano ter zasluženo zmagali. Sedaj imamo z ekipo teden pavze, temu pa sledijo priprave na naslednje LAN dogodke ter online turnirje.

 

11235823_475857142594334_6144065923360131985_o
Slika zmagovalne ekipe CS:GO turnirja na INFOGAMER REBOOT 2015. Avtor: CSHR

 

Če povem še besedo ali dve o sami tehnični izvedbi dogodka – le ta je bil zelo dobro izpeljan, sicer z manjšimi delayji, vendar brez tega na dogodkih pregovorno ne gre. Močno upam, da bo naslednje leto dogodek zopet potekal, saj je bil dobra izkušnja, ki bi jo rad zopet doživel.

Bil sem tudi iz strani igralcev izglasovan za MVP dogodka, na kar sem še sploh ponosen.

 

Avtor prispevka: Žan “PORKA” Jančar