fbpx
Skip links

Poročilo EPICENTER LAN 7

Ta vikend je potekal že 7. EPICENTER LAN pod organizacijo društva  za elektronske športe SPID.si, ki se je ponovno odvijal na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota.
Epicenter je odprl svoja vrata za igralce 11. julija ob 10. uri in se zaključil 12. julija ob 21. uri s finalom v Counter Strike: Global Offensive turnirju med ekipama Odpisani in Primates.

Igralci so prišli tekmovat v različnih turnirjih: League of Legends, Hearthstone, največ pa se jih je prijavilo na Counter Strike: Global Offensive turnir, na katerem je tekmovalo 11 ekip v formatu 5v5. Seveda pa tekmovanje ni bilo obvezno; mnogi so se udeležili dogodka z namenom igranja s prijatelji, druženja in spoznavanja novih ljudi ter so se med sabo pomerili tudi v drugih igrah. Tako je bilo na dogodku skupno več kot 110 igralcev ter približno 50 obiskovalcev, ki so si prišli ogledat turnirje in spodbujat svoje prijatelje.

V soboto so potekali skupinski deli tekmovanj, najboljše ekipe pa so napredovale v izločevalni del, ki je potekal v nedeljo. Skupinski deli so se za League of Legends igralce začeli že ob 13. uri, za ostale pa nekoliko kasneje zaradi rahle zamude, ki so jo povzročile težave z internetom. Ampak kakor vedno do zdaj so organizatorji te skušali kar najhitreje odpraviti, potrpežljivi igralci pa so ta čas izkoristili za druženje, kosilo ali počitek. Skupinski del tekmovanj se je zaključil ob treh ponoči, ko so se utrujeni igralci odpravili spat, si postlali spalne vreče tudi kar na stolih in mizi, najvztrajnejši pa so nadaljevali z igranjem do jutranjih ur.

V nedeljo so se tekmovanja nadaljevala ob 11. uri. Bolj ali manj spočiti igralci so po svoji prvi kavi že začeli z odločilnimi tekmami. Tekmovanja so potekala precej nemoteno. V League of Legends turnirju sta se v finale prebili ekipi LeCHAINzzz in QMARA. Zmagala je ekipa QMARA in sicer z rezultatom 2:0. Celotne brackete turnirja si lahko ogledate na naslednji povezavi.

 

 

Zmagovalna ekipa League of Legends turnirja, QMARA.
Ekipa LeCHAINzzz je zasedla drugo mesto v League of Legends.

 

Na Counter Strike: Global Offensive turnirju se je direktno v finale prebila ekipa Primates, ki so jo zasedali igralci MaTaFe, Snipey, PORKA,  BeVc in Bustem. Za vstop v finale sta se borili še ekipa Odpisani in hrvaška ekipa Team Croata. Slednji so izgubili in tako pristali na tretjem mestu, ekipa Odpisani pa se je tako pomerila v finalu z ekipo Primates. Na mapi Mirage so zmagali s prepričljivim rezultatom 16:6. Ker so imeli zaradi neposrednega vstopa v finale eno mapo prednosti, so tako člani ekipe Primates postali zmagovalci CS:GO turnirja na EPICENTER LAN 7. Celotne brackete turnirja si lahko ogledate na slednji povezavi.

 

Trejteuvrščena ekipa CS:GO turnirja, hrvaška Croata.
Drugouvrščeni na CS:GO turnirju, Odpisani.
Že drugič zapored zmagovalna ekipa CS:GO turnirjev na EPICENTER LAN dogodkih, PRIMATES!

 

Hkrati z obema turnirjema pa je potekal tudi Hearthstone turnir, na katerem je sodelovalo 13 igralcev. V polfinalu sta se pomerila Gregor »Draznik« Dražnik in Žan »bilboswagginz« Arnšek. Slednji je uspel premagati svojega nasprotnika s 3:1 in se tako v finalu pomeril z Renejem »smexybutcher« Vučkom. Žan je v finalu izgubil 2:3 in tako pristal na drugem mestu, Rene pa je postal zmagovalec Hearthstone turnirja. Celotne brackete si lahko ogledate na povezavi.

 

Rene Vučko je postal zmagovalec Hearthstone turnirja.
Žan Arnšek je zasedel drugo mesto na Hearthstone turnirju.

 

Za nagrade za najboljše igralce na dogodku pa so poskrbeli Zepter z energijsko pijačo Go&Fun in Comshop kot glavna sponzorja EPICENTER LAN 7 ter sponzorji  Mlacom, Airsoft Arena, spletna trgovina Mojcomp.net in GameWorld Slovenija.

Vzdušje na lanu je bilo ves čas prijetno in med pomembnimi tekmami tudi zelo napeto. Igralci pa so si poleg tekmovanj ter igranja videoiger omislili tudi svoje načine zabave. Ekipa ChooChoo Party je tekmovala v League of Legends in se sicer ni uspela prebiti v finale, vendar jim to ni vzelo volje do zabave. Na travni površini pred prizoriščem dogodka so si postavili šotore in si pripravili pravo malo kampiranje.

 

 

Tekom dogodka je bil vzpostavljen tudi stream, vendar so bile na žalost komentirane samo finalne tekme turnirjev. Vsekakor pa je bil vstop omogočen tudi obiskovalcem, ki so si tekmovanja želeli ogledati v živo.

 

In kakšni so vtisi obiskovalcev? Gregor Dražnik, večkratni obiskovalec EPICENTER LAN dogodkov in zmagovalec enega izmed prejšnjih Hearthstone turnirjev, ki je tokrat tekmoval v League of Legends in Hearthstone, je povedal: »Glede EPICENTRA 7 nimam nikakršnih pripomb. Za vse je bilo poskrbljeno z odliko. Organizacija je bila super, priskrbljena je bila pijača in odlične nagrade. Internet je deloval “skoraj” brezhibno. Eden najboljših, če ne najboljši računalniški dogodek, ki sem se jih udeležil.« Član zmagovalne ekipe Primates Žan “PORKA” Jančar pa je povedal: » Lan je bil na splošno zelo v redu, prostora je bilo dovolj, sicer manjše tehnične težave, ampak noben lan ni popoln. Tako da če se bodo nadaljnji lani organizirali v takšni kvaliteti, nimam skrbi, da bi bil nezadovoljen. Mogoče bi samo malo zvišal vrednost nagrad, ampak to je pogojeno tudi s ceno prijavnine. Moja končna ocena je 8/10 za organizatorje.«

 

Organizatorji dogodka smo na splošno z izvedbo in obiskanostjo zadovoljni ter se že veselimo naslednjega EPICENTRA, ki bo potekal konec oktobra. Vsekakor bomo poskušali stvari še izboljšati ter odpraviti pomanjkljivosti in upamo na še večjo udeležbo igralcev na naslednjem dogodku.