fbpx
Skip links

Sporočilo za javnost o EPICENTER LAN 6

EPICENTER LAN V KNEŽJEM MESTU

105 udeležencev in 50 obiskovalcev na prvem igričarskem turnirju na Gimnaziji Celje – Center

 

 

Včeraj se je v večernih urah na Gimnaziji Celje – Center končal dvodnevni EPICENTER LANparty v Celju. Gre za začasno postavitev računalnikov na lokalno omrežje (z dostopom do širokega spleta), ki jo sodelujoči koristijo za igro in tekmovanje z drugimi udeleženci dogodka. Četudi ni bil to prvi tovrstni dogodek v regiji, saj je sredi aprila potekal »Chillan lanparty« v Celjskem mladinskem centru s 30 udeleženci, pa je tokratni Epicenter bil nedvomno največji.

 

Število prisotnih na dogodku je preseglo vsa pričakovanja organizatorjev – šole, kjer je dogodek potekal in Društva za elektronske športe – spid.si, ki tovrstne dogodke izvaja po lokacijah po Sloveniji. Tako je bilo naenkrat prižganih več kot 100 računalniških sistemov udeležencev, te pa so med napetimi boji opazovali številni gledalci.
V soboto in nedeljo se je odvilo 6 turnirjev v širokem spektru tekmovalnih naslovov – od Counter Strike: Global Offensive (najpopularnejša prvoosebna strelska igra na svetu), League of Legends (najbolj igrana videoigra na svetu), Magic: The Gathering (izjemno popularna igra z magičnimi kartami), HearthStone (arkadna videoigra s kartami), FIFA (simulacija nogometa) in Minecraft (ena najbolj kultnih iger z značilno 8-bitno grafično podobo).

 

Zmagovalci Counter Strike turnirja s 15 petčlanskimi ekipami so po izjemno napetem boju proti »Beer Right Back« postali »PRIMATES«. Tretje mesto je zasedla ekipa »Excelsion.Prime«. Medtem je v League of Legends zmagala ekipa »QMARA«, pri igranju Magic: The Gathering pa je bila najbolj spretna Maja Novak, ki ji je uspešno zavzela tudi drugo mesto na HearthStone turnirju, kjer jo je premagal Roberto Detiček. V FIFA turnirju je nasprotnike nadvladal Žiga Božič Žagar, v Minecraftu pa se je najbolje dokazala ekipa Dystopy pod vodstvom Matica Leve.

 

 

Slike dogodka so na voljo na spodnji povezavi:
https://on.fb.me/1GxHp4U

 

 

Uradna spletna stran dogodka:
https://epicenter6.spid.si