fbpx
Skip links

Ozone Blast Oceloteworld

Slušalke Ozone Blast Oceloteworld so naš prvi testiran izdelek tega španskega proizvajalca. Glede na sodelovanje pri razvoju s slavnim World of Warcraft in League of Legends igralcem Carlosom »ocelote« Rodriguezom, so naša pričakovanja velika.

 

Sama embalaža je elegantno črna in nam takoj da vedeti, da ne odpiramo generičnih slušalk, temveč lahko pričakujemo kakovostno, visoko zmogljivo rešitev. Ta vtis se nadaljuje tudi z izgledom Ozone Blast Oceloteworld, katere mat črna barva, ki jo dopolnjujejo oranžni detajli na naglavnem traku, ušesnikih in LED osvetlitvijo, kot tudi bleščeči kovinski tečaji, definitivno prepriča. Ušesniki so, kot se za tekmovalne gaming slušalke, za katere se predvideva uporaba na lanpartyjih, obdani z imitacijo usnja, ki bolje izolira zvoke od velurja, a to odtehta s slabšim dihanjem. Velikost ušesnikov ni problematična, želel bi si pa videti nekoliko bolj kompakten material v sami peni ušesnikov, saj je le ta tako mehka, da se ušesa pogosto dotikajo in pritiskajo na notranjost zvočnika, kar nas prisili v pavzo po eni ali dveh igrah. Sicer ta prisila k pavzi ni slaba stvar, a vseeno bi bilo le to bolje dosegati brez bolečine.

 

IMG_6426 IMG_6427 IMG_6430

 

A na koncu je najpomembnejša lastnost slušalk prav zvok, ki ga producirajo. Zvočniki v notranjosti ušesnika imajo premer 44 milimetrov in se ponašajo s frekvenčnim odzivom od 20 do 20.000 Hz, medtem ko impendanca 50 ohmov omogoča relativno enostavno uporabo na širokem spektru naprav. Na koncu 3-meterskega kabla najdemo USB konektor, ki omejuje možnosti povezovanja, a smo lahko vsaj prepričani v enak zvok izdelka na različnih računalnikih, seveda po inštaliranju driverjev in nekoliko šlampastega programa za upravljanje z nastavitvami.

 

Spočetka naj o zvoku povemo, da je izjemno glasen – v praksi nikoli nismo šli nad 50 % glasnosti, pa naj je bila situacija v igri med iskanjem vsakega komajda slišnega koraka nasprotnikov. Volumen se nastavlja z v kabel integriranim upravljalnikom glasnosti. Le ta je izrazito prevelik za to, kaj je v njemu in bi ga lahko občutno zmanjšali. Ob nastavljanju glasnosti nas pričaka zadovoljiv klik, na samem upravljalniku pa najdemo tudi osvetljeno tipko za prekinitev zvoka.  V videoigrah in filmih so se ob uporabi stereo načina dobro odrezale (razlogi zakaj je uporaba 7.1 virtualnih surround nastavitev napačna v prihajajočem članku na to temo), medtem ko se je glasba zdela preveč polna basov, ki so enostavno utopili vse druge zvoke. Seveda je enim posameznikom to všeč, a dejstvo ostaja, da so prednastavljene z predimenzioniranimi basi.

 

IMG_6429 IMG_6431 IMG_6433 IMG_6428

 

 

Izpostaviti velja tudi mikrofon, ki je presenetljivo zadovoljiv v primerjavi z rešitvami, ki jih najdemo na konkurenčnih izdelkih. Žal je omni-directional, kar pomeni, da pobira zvoke iz celotnega prostora, v vseh smereh od mikrofona, kar vključno z občutljivostjo -42 decibelov in frekvenčnim odzivom od 100 do 10.000 Hz pomeni, da si bomo v glasnejših okoljih želeli nastaviti t.i. »push to talk«.

 

Če ste navdušenec nad atraktivno vizualno podobo vaše računalniške periferije, kot tudi uživate v močnih nizkih tonih bodo Ozone Blast Oceloteworld popolnoma zadovoljile vaša pričakovanja. Pred nakupom vam pa priporočamo, da jih preizkusite in se sami prepričate glede morebitnega tiščanja le teh. V primeru, da iščete nekoliko bolj konzervativno oblikovane slušalke, vam v tem razredu priporočamo Logitech G230. Če vam je pa prioriteta kakovost zvoka, kot tudi izolacija zunanjih šumov, vam pa priporočamo HyperX Cloud, katere test bomo kmalu objavili na naši strani.