fbpx
Skip links

Test in ocena slušalk Sennheiser G4ME ONE

V zadnjih desetih letih je prišlo do ogromnih sprememb na področju gaming opreme. Pričetek tisočletja je bil čas, ko so pričela nastajati takrat prva butična podjetja, ki so se posvečala le igričarski periferiji, kot so Razer, Steelpad (sedaj Steelseries), Qpad in druga. Le ta so danes ogromna podjetja s pisarnami po celem svetu. Tem ekskluzivno gamingu posvečenim podjetjem se je hitro pridružil Sennheiser, sicer eno najbolj prepoznavnih imen na področju avdiofilskih rešitev. Ta je izdal model slušalk PC 350, ki je lepo obdobje veljal za najboljše gaming slušalke sploh.

Seveda konkurenca ni počivala in Sennheiser je, kot veliko podjetij, ko enkrat najdejo zlato raco, zaspal na preteklih lovorikah. A danes vam predstavljamo posodobitev legendarnega modela, ki nosi ime Sennheiser G4ME ONE.

gameone-1

 

Same slušalke so skoraj v celoti prekrite z gladko, svetleče belo plastiko, ki jo na ušesnikih in naglavnem traku zamenja kontrastno mehko oblazinjenje iz črnega žameta. Presenetljivo je videti slušalke najvišjega cenovnega razreda sestavljene v celoti iz plastike, brez vsakega karbona, aluminija in drugih recimo temu ekskluzivnih materialov. To še ne pomeni, da je izdelek cenen, saj je plastika robustna in kakovostno ulita, posledična teža le 300 gramov pa zagotavlja udobje na še tako dolgem gaming maratonu.

Pravilno nastavitev za vsako obliko glave zagotavljajo zatiči na obeh straneh naglavnega traka, ki nudijo nekaj več kot 5 centimetrov hoda na vsaki strani. Le ti so tako mehki, da jih ni težavno nastavljati. So pa tako trdi, da se sam od sebe med uporabo ne premikajo. Ročice, ki držijo zvočnik na mestu se premikajo 30 stopinj v vsako smer, in čeprav to ni veliko, je popolnoma dovolj, da se G4ME ONE prilagodi obliki glave igričarja. Na desni slušalki najdemo kolešček, s katerim uravnavamo glasnost, ki pa je začuda ni moč popolnoma ugasniti.

gameone-4

Na levi strani najdemo mikrofon in neodstranljiv 3 metre dolg pleten kabel, na koncu katerega najdemo dva 3,5 milimeterska konektorja. Mikrofon izloča šume iz okolja in je tako kakovosten, da bi ga brez težav priporočili tudi za osnovno snemanje govora, kaj šele za videoigre. Morebiti bi bil lahko le nekoliko bolj nastavljiv, saj ga kljub gumijastemu delu roke mikrofona ne moremo obdržati v željenem položaju. Funkcija, ki bi jo radi videli tudi pri konkurentih je, da se zajemanje zvoka ugasne ob dvigu mikrofonske roke, ki jo spremlja mehanski klik.

Za udobje skrbi tudi odprta zasnova samega zvočnika. Ta ima »open-back« design, ki ne le da omogoča prosto prehajanje zraka med ušesi uporabnika in zunanjostjo, temveč tudi razširi polje zvoka. Nizki zvoki so povdarjeni, a ne prevladajo – tako med igranjem ena eksplozija ne bo prekrila vseh drugih zvokov. Med 1kHz in 2kHz je postavljen majhen vrh, ki poskrbi, da so kovinski zvoki še bolj prepoznavni. Pod črto je produciran zvok kakovosten, celo tako, da se konkurenca na gaming trgu lahko skrije. Konec koncev pa se to za Sennheiser, podjetje ki se že od leta 1945 posveča ekskluzivno avdiu, dejansko tudi spodobi.

gameone-5

Za gamerje, ki imajo računalnik postavljen v mirnem okolju, v katerem uhajanje zvoka iz slušalk zaradi open-back designa ni problematično, bodo popolnoma zadovoljni z G4ME ONE, vsem ostalim, ki pa imajo ali glasno okolje, ali se redno udeležujejo lanpartyjev in turnirjev, bi pa priporočil, da pogledajo drugam.