fbpx
Skip links

Speedlink Repute – Test in ocena podloge za miško

Speedlinkova plastična podloga za miško Repute meri v dolžino 320, v širino pa 270 milimetrov. S svojo debelino dveh milimetrov kot tudi z minimalnim srebrnim vzorcem in logotipom deluje kot izdelek, ki se ga ne bi branili tudi poslovneži, saj deluje bolj pisarniško kot pa gamersko. Robovi in spodnji del same podloge so zaobljeni, kar pomaga pri udobju, vendar tudi nekoliko zmanjša celotno uporabno površino.

 

repute-2

 

Repute je bila ustvarjena prav z videoigrami v mislih – zgornja površina je popolnoma ravna (a ima vseeno določeno teksturo, ki omogoča, da je podloga kompatibilna tako z laserskimi kot optičnimi miškami) in omogoča hitro drsenje miške po plastični zgornji površini. Žal le ta zaradi teksture in narave materiala pri uporabi ustvarja precej šuma, kar je precej moteče v primeru, da podlogo uporabljamo v sicer tihem okolju. Spodnja stran je iz nedrsečega gumijastega materiala, ki zagotavlja stabilen položaj produkta na mizi.

repute-4

 

Podloga za miško na mizi ne zavzame preveč površine, hkrati pa nudi dovolj prostora za udobno igričarsko izkušnjo večine morebitnih kupcev – posamezniki, ki pa rabijo večje podloge, pa se tega tudi zavedajo in o Speedlink Repute ne bodo zavestno premišljevali. Konec koncev je izdelek sila enostaven, na koncu pa najbolj prepriča cenovna dostopnost, saj je podloga v primerjavi z dražjimi konkurenti iz vrst Razerja, SteelSeries in Qpada, resnično poceni.

 

repute-5

 

Speedlink Repute je soliden izdelek, ki zadosti pričakovanjem – narava plastičnega vrhnjega materiala jo sicer naredi relativno glasno in je za naš okus nekoliko preveč preprosta in minimalna (še posebej v primerjavi s preostalo Speedlinkovo ponudbo, ki je polna utripajočih luči in efektov – recenzije le teh prihajajo kmalu!), a jo lahko kljub temu brez težav priporočimo.