fbpx
Skip links

League of Legends vodič – midlane Yasuo

Uvod

Prva stvar, ki je pomembna pri igranju, je poznavanje, kdo je naš heroj in kakšno vlogo ima. Yasua bi uvrstil med asssasine, saj ima s svojimi dashi veliko mobility-ja in je dober 1v1 . Dober pa je tudi v daljših teamfightih zaradi passsiva ulti ability-ja, tako da bi ga lahko uvrstili tudi med fighterje.

 

Abilities

Druga stvar, kateri moramo posvetiti dovolj časa in jo dodobra spoznati, so njegovi skilli. Yasuov passive ability ima dve posebnosti: njegov shield ga obrani pred vsako vrsto damage-a in se regenerira, če se premikamo, njegov pridobljeni critical chance pa je dvakraten. S tem imamo pri 50% verjetnosti critical chanca pravzaprav 100% crit.
Yasuov primarni skill je Steel tempest , saj ga uporablja kot auto attack. Gre za neke vrste skill-shot, ki pa ima zelo kratek range. Njegov cooldown se spreminja z attack speedom. Če zadanemo nasprotnika ali njihovo tarčo, začnemo pridobivati stacke. Pri doseženih treh stackih naslednji skill knock up-a nasprotnike, ki stojijo v vrsti, nato se stacki izbrišejo. 

Njegov drugi skill je Windwall . Z njim Yasuo naredi zid, ki za nekaj sekund blokira vse nasprotnikove projectile, hkrati pa ne vpliva na prijateljske. 

Tretji skill je Sweeping blade , ki praktično nima cool downa, vendar pa ga za nekaj sekund ne moreš uporabiti na isti tarči. Yasuo izbere tarčo v svojem dosegu in dashne skoznjo. Sweeping blade je dober je tako za engage kot za escape. Uporaben je lahko s Steel tempest-om in takrat naredi Tempestov AOE. Sweeping blade je tudi Yasuov edini skill, ki naredi magic damage.
Yasuov ulti je Last breath , ki pa je lahko uporabljen le na knock up-ane tarče. Le te obdrži v zraku še za eno sekundo in jim naredi damage. Yasuo z uspešnim ultom dobi 50% dodatnega armor penetrationa.

 

Runes

Pri izbiri run imate dve možnosti. Prva možnost je, da vzamete rune za lifesteal in v tem primeru kupite Blade of The Ruined King. Druga možnost pa je, da se odločite za attack speed in buildate Bloodthirsterja. Odločite se glede na vsako tekmo in kompozicijo ekipe posebej; proti harass championom je najbolje vzeti lifesteal rune, v ostalih primerih pa je boljši attack speed in Bloodthirster. Če ste z Yasuom še začetnik, predlagam lifesteal rune.

  

 

Masteries

Predlagam standardne  21/9/0 masteriese.

 

Items

 ali  +  +    starting items

 +  +  +  +  +  +    core items

 ali   offensive items       ali   ali     defensive items

 

Prednosti

Yasuo je zelo dobra izbira proti herojem kot so Ahri, Lux, Orianna in Ziggs, saj jim enostavno blokira večino damage-a in tako z lahkoto zmaga v dvoboju z njimi. Močan je v early tradih zaradi svojega shielda in small range poke-a ter lahko prehaja med minioni. Z Yasuom je lane najbolje igrati agresivno, vendar pazite, da boste vedno lahko vsaj en dash uporabili proti nasprotnikovim gankom. Naj vas ni strah roamati na druge lane ko dosežete level 6, še posebej če imajo vaši soigralci knock up ability-je, saj je tako kill skoraj zagotovljen. Teamfighte poskušajte izzvati v jungli ali manjših prostorih, saj bo tako Windwall najbolj učinkovit. Ulti morate uporabiti takoj, ko je nekdo od nasprotnikov knock up-an, saj boste tako najhitreje dobili dodaten armor penetration. Pred ultijem pa uporabite Windwall, saj tudi med njegovim izvajanjem dobivate damage. Yasuo je kot večina assassinov zelo dober split pusher in 1v1 heroj, zato skušajte to kar najbolje izkoristiti.

 

Slabosti

Zlahka ga counterajo vsi drugi assasini, saj imajo boljši nuke kot Yasuo. (npr. Zed, Talon, Akali). Counterajo ga tudi championi, ki imajo damage over time (npr. Cassiopea, Swain).

 

 

Avtor: Žiga “Shejvi” Gaber 

 

Bi tudi vi radi objavili svoj vodič? Pišite nam na [email protected] in dogovorili se bomo za sodelovanje.