fbpx
Skip links

Resnica o igranju videoiger – Nov spletni portal

Industrija proizvodnje in preprodaje videoiger je večja tako od filmske, kot od glasbene. Le te dandanes predstavljajo zabavo ljudi najrazličnejših geografskih, demografskih in ekonomskih ozadij. Kljub temu pa je pogled na »igričarje« v družbi sila negativen, češ, čemu le zapravljajo dneve za računalnikom, ko se pa dotakne še pogosto nasilne vsebine pa beseda ubere svojo strugo k povezovanju igričarstva z nasiljem, agresivnostjo in, kot publicirano, v ekstremnih primerih tudi do pobojev.

Ob ugotavljanju korelacije prej omenjenih z videoigrami bi bilo potrebno nujno preučiti organizacije, ki so najbolj aktivne podpornice raziskav, katerih cilj je dokazati škodljivost igranja videoiger in preveriti, če le te niso prav skupine, ki imajo največ izgubiti s popularizacijo videoiger. Vzpenjanje po pajkovih mrežah in iskanje resničnih vzrokov za izjemno številsko premoč raziskav iščoč negativne posledice napram pozitivno naravnanim pa sedaj ni moja naloga, temveč je to podrobneje in prvič v slovenščini predstaviti pozitivne vplive igranja videoiger.

Zaradi obsežnosti le-tega bi bilo škoda popolnoma zapolniti novice tega spletnega portala s specifičnimi informacijami, zato smo se odločili, da bomo raje ustvarili spletno stran, na kateri bodo le te informacije dosegljive vsem zainteresiranim:
http://spid.si/videoigre