fbpx
Skip links

Končala se je prva sezona Slovenske Gaming Lige

Prva sezona Slovenske Gaming Lige, ki je potekala med 14. oktobrom in 16. decembrom letošnjega leta je bila usprešno zaključena. Tekmovalo se je v igri Starcraft 2, tekmovanje pa je bilo organizirano s strani Connecting Slovenia. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 30 tekmovalcev kateri so tekmovali v treh divizijah lige. Prvaki in podprvaki posameznih divizij so si zaslužili napredovanje, medtem ko sta se dva tekmovalca na repu premestila v nižji nivo. Zmagovalec lige je postal le eden in edini Matic »Starbuck« Dejak (Terran), ki je tekmovanje v prvi diviziji zaključil s samimi zmagami in medtem izgubil le eno mapo proti igralcu »DeLuxE«-u (Protoss) v sedmem krogu lige. Drugo mesto v prvi diviziji si je prislužil »Deumos«(Zerg), tretje pa že prej omenjeni »DeLuxE«.

V drug diviziji je zmagal igralec »barcode«(Protoss), v zadnji tretji diviziji pa je postal prvak »Sonyx«, ki je drugače tudi slovenski komentator te igre.

Kmalu po zaključku so organizatorji napovedali tudi drugo sezono SGL SC2 lige. Za nadalnje podatke in prijavo v ligo kliknite na podano povezavo, https://starcraft2.si/index.php?topic=858.0 .

Za bolj podrobno reportažo tekmovanja obiščite blog slovenskega eŠport blogerja Treach-a, ki je pisal na to temo. (https://treach.tv/blog/sgl-report-sezona-1-je-za-nami/– reportaža prve sezone SGL)